Crypto nieuws

  Rapport Nic Carter doorbreekt misverstanden: Bitcoin mining als hulpmiddel voor schone energie

  Femke Wassink

  2023-11-28

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een nieuw onderzoeksrapport doorbreekt de misverstanden over Bitcoin mining. Het onderzoek werd geleid door Nic Carter van Castle Island Ventures en Dennis Porter van Satoshi Action Fund.

  Nieuw licht op Bitcoin mining

  Het rapport stelt dat Bitcoin mining een essentiële rol speelt in het versterken van het energienet. Dat is met name het geval in Texas. Dat beweren de vroegere president van de Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) en andere auteurs.

  Zij zeggen dat de flexibiliteit en snelle reactietijd van Bitcoin mining bijdraagt aan een stabieler en efficiënter energiesysteem.

  Case studies: nut van Bitcoin mining

  De auteurs van het rapport laten met voorbeelden zien hoe miners in Texas reageren op de energievraag. Zo helpen zij het netwerk te stabiliseren. Dit weerlegt de kritiek van anti-crypto politici die mining zien als energie-intensief en belastend.

  Interessant genoeg legt het rapport de nadruk op het gecompliceerde effect van Bitcoin op de wereldwijde energievraag en de klimaatverandering. De realiteit lijkt genuanceerder dan in werkelijkheid vaak wordt aangenomen.

  Innovatie leidt tot duurzamere mining

  Recente studies laten zien hoe Bitcoin mining kan bijdragen aan de winstgevendheid van wind- en zonne-energie projecten in hun ontwikkelingsfases. Zoals een studie van de Cornell University. Innovaties zijn bijvoorbeeld hydro-cooling boerderijen.

  In combinatie met het gebruik van geassocieerd aardgas, toont dit aan dat Bitcoin mining steeds duurzamer wordt. Het rapport benadrukt ook dat Bitcoin mining niet alleen over het doen van transacties gaat.

  Het gaat ook over het vinden van slimme manieren om onze energiebronnen te benutten en te integreren. Dit kan leiden tot een efficiënter gebruik van hernieuwbare energiebronnen en zelfs helpen bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

  Een realistische kijk op de impact van Bitcoin mining

  Het is essentieel om een gebalanceerd beeld te hebben. Sommige politici wareb bezorgd zijn over het hoge energieverbruik van Bitcoin mining. Zoals senator Warren. Het rapport laat een heel ander perspectief zien.

  Marshall Long is een pionier in Bitcoin mining. Hij heeft al eerder laten weten dat de mensen die de energienetten beheren een hele andere visie hebben. De toekomst van Bitcoin mining lijkt een stuk helderder te zijn als het aankomt op duurzaamheid.

  Met meer dan 50% van de Bitcoin mining activiteiten die al gebruik maken van schone energie, is de industrie hard op weg om een voorbeeld te zijn van duurzame innovatie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.