Crypto nieuws

  Rechtbank keurt Chapter 11 plan van BlockFi na 3 aanpassingen goed

  Femke Wassink

  2023-09-27

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Voor meer dan 100.000 schuldeisers was het faillissement van BlockFi een nachtmerrie. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Het nieuwe Chapter 11 plan van BlockFi is na 3 aanpassingen goedgekeurd door de rechter.

  Groen licht van faillissementsrechtbank

  BlockFi is een eerder failliet verklaard crypto leenplatform. Recent kreeg hun liquidatieplan groen licht van een faillissementsrechtbank in New Jersey. Dit is een grote stap vooruit voor de BlockFi klanten. Zij wachten al een tijdje op hun geld.

  De goedkeuring kwam op 26 september. Fechter Michael A. Kaplan accepteerde het derde gewijzigde Chapter 11 plan van BlockFi. De terugbetaling hangt waarschijnlijk af van hoe BlockFi het ervan afbrengt in hun juridische strijd tegen FTX en andere failliete crypto bedrijven.

  3 x is scheepsrecht

  Het heeft BlockFi even geduurd om dit punt te bereiken. Ze dienden hun eerste liquidatieplan in op 28 november. Maar de rechtbank stuurde ze terug naar de tekentafel. Daarna diende BlockFi in mei, juni en juli 3 herziene plannen in.

  Het verhaal heeft wel een twist. BlockFi heeft een stevige discussie gehad met hun schuldeisers commissie over het senior management van BlockFi. Na de schikking lijkt het erop dat er minder bijkomende kosten zullen zijn die de terugbetalingen kunnen verkleinen.

  $10 miljard schuld

  BlockFi gaf FTX de schuld van hun eigen ondergang. Maar sommigen wijzen op de relatie tussen BlockFi en FTX. Het gaat dan om de voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried. Het schandaal is omvangrijk. BlockFi schijnt $10 miljard verschuldigd te zijn aan hun schuldeisers.

  De schuld is inclusief $1 miljard aan de 3 grootste schuldeisers en $220 miljoen aan het failliete crypto hedgefonds Three Arrows Capital. BlockFi wordt vertegenwoordigd door de advocatenkantoren Kirkland & Ellis LLP en Haynes and Boone LLP.

  Toekomst voor crypto leningen

  De snelle opkomst en ondergang van BlockFi heeft veel te maken met de algemene volatiliteit van de crypto markt en het hoge risico. BlockFi opereerde in een ruimte waar hoge rendementen werden beloofd. Hoge rendementen brengen echter ook een hoog risico met zich mee.

  De goedkeuring van het liquidatieplan van BlockFi door de rechtbank is een signaal dat de juridische systemen zich aanpassen aan de nieuwe realiteit en uitdagingen van digitale valuta. Voor toekomstige investeerders betekent dit dat er meer bescherming kan zijn.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.