Crypto nieuws

Juridisch topman Ripple voorspelt grote veranderingen crypto valuta in 2024

Redactie

2023-12-16

Leestijd: 2 minuten

*

De juridische topman van Ripple heef recent zijn voorspellingen gedeeld over de crypto wereld in 2024. Dit is vooral interessant gezien de lopende rechtszaak tegen de SEC.

Rechtszaak tegen de SEC

Stuart Alderoty verwacht dat de zaak tegen de SEC in 2024 mogelijk wordt opgelost. Ook ziet de topman van Ripple grote veranderingen in de regelgeving rondom crypto valuta.

De Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een Kijkje in de Toekomst

Ripple's rechtszaak met de SEC is begonnen in 2020. Het draait om de vraag of de XRP token van Ripple beschouwd moet worden als een niet-geregistreerde effect.

De SEC beweerde dat Ripple XRP tokens verkocht in wat eigenlijk een ongeregistreerde effectenaanbieding was. In 2023 behaalde Ripple enkele cruciale overwinningen.

Aanklachten tegen Ripple werden ingetrokken

De aanklachten tegen Ripple's CEO over vermeende overtredingen van de effectenwetgeving werden ingetrokken. Dit leidde tot een hernotering van XRP op de beurs.

De hernoteringen hadden een indrukwekkende waardestijging van 83% tot gevolg

Invloed rechtspraak op crypto regulatie

Alderoty gelooft dat de rechterlijke macht een rol zal spelen bij het inperken van de SEC. Hij voorspelt dat de conflicten kunnen escaleren tot een confrontatie bij het Hooggerechtshof.

Dubbelzijdig zwaard

Aan de ene kant ziet Alderoty dat wetgevers op Capitol Hill het eens zijn over de noodzaak van crypto regulatie. Aan de andere kant verwacht hij een patstelling bij de implementatie.

Dit zou Amerikaanse crypto bedrijven kwetsbaar kunnen maken. Dat terwijl wereldwijde concurrenten vooruitgang boeken in regelgevende duidelijkheid en innovatie.

Ripple's strijd om acceptatie

Ripple's juridische strijd met de SEC heeft de groei en de acceptatie van het bedrijf in de VS belemmerd. Advocaat John Deaton beweert zelfs dat de rechtszaak als wapen is gebruikt.

De pro Ripple advocaat stelt dat bewijs van de afgelopen 3 jaar deze claim ondersteunt.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.