Crypto nieuws

  Recordhoogte: Bitcoin prijs bereikt All Time High in Argentinië, Nigeria en Turkije

  Femke Wassink

  2023-10-27

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Bitcoin prijs bereikt een nieuwe all time high in Argentinië, Nigeria en Turkije tegen enkele van de meest inflatoire valuta. Dat terwijl de munt nog steeds meer dan 50% onder zijn hoogste prijs staat van $ 69.000 ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

  Prijsstijging Bitcoin 16%

  Tussen 23 en 24 oktober bereikte de prijs van één Bitcoin recordniveaus in vergelijking met de Argentijnse peso, de Nigeriaanse naira, de Turkse lira, Laotiaanse kip en de Egyptische pond. Dit komt echter door de voortdurende devaluatie van deze valuta's.

  Ze worden aangejaagd door de recente prijsstijging van Bitcoin met 16%. De naira en lira bereikten hun laagste punt ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 24 en 25 oktober. De peso ligt slechts 0,85% onder zijn all-time low ten opzichte van de dollar.

  Inflatie problemen

  Interessant genoeg toont data van het Internationaal Monetair Fonds aan dat de Venezolaanse bolivar een jaarlijkse inflatie heeft van maar liefst 360%. Gevolgd door de Zimbabwaanse dollar met 314% en de Sudanees pond met 256%.

  De Argentijnse peso zit ook in de problemen met een inflatie van 122%. Velen zien digitale activa al lang als een bescherming tegen stijgende inflatie. Zoals Bitcoin en stablecoins. Recente cijfers versterken dit beeld alleen nog maar meer.

  Hoge crypto adoptie percentages

  Nigeria, Turkije en Argentinië hebben volgens de gegevens van 12 september wereldwijd respectievelijk de tweede, twaalfde en vijftiende hoogste cryptocurrency adoptie percentages. Toch staan niet alle regeringen positief tegenover de crypto sector.

  Terwijl Nigeria steeds opener wordt voor cryptocurrencies, verbood de centrale bank van het land in februari 2021 lokale banken om diensten te verlenen aan crypto exchanges. Er werd echter een belangrijke stap voorwaarts gezet in december 2022.

  Toen kondigde Nigeria aan een wetsvoorstel te willen aannemen waarin crypto wordt erkend als "kapitaal voor investering".

  Digitale Turkse lira

  Turkije verbood, ondanks een nieuwsgierige crypto gemeenschap, in april 2021 crypto betalingen voor goederen en diensten. Daarnaast is het land bezig met de ontwikkeling van een eigen digitale munteenheid om de Turkse lira te digitaliseren.

  Met een aankomende presidentsverkiezing in november in Argentinië, kan de uitkomst van invloed zijn op de inflatiecrisis van het land. Javier Milei en Sergi Massa gaan de strijd met elkaar aan in een laatste stemming op 19 november.

  Massa, de huidige minister van Economie, streeft naar een snelle lancering van een digitale munteenheid om de inflatieproblemen aan te pakken. Milei pleit voor adoptie van de Amerikaanse dollar naast het afschaffen van de Argentijnse centrale bank.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.