Crypto nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  2024-03-01

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  Recordhoogte Deribit

  Dagelijkse handelsvolumes voor crypto derivaten zijn deze week gestegen. Zoals opties en futures. Daarbij werden recordhoogtes bereikt op een aantal exchanges.

  Crypto derivaten exchange Deribit meldde op 29 februari dat het 24-uurs handelsvolume een recordhoogte van $12,4 miljard bereikte op die dag.

  Daarnaast zegt Deribit dat de openstaande interesse de $29 miljard is gepasseerd. Dit omvat de derivaten contracten die nog moet worden gesloten of afgewikkeld.

  Een derde record voor Deribit was het klant-vermogen. Deze bereikte volgens de crypto derivaten exchange de $4 miljard bereikte.

  Op één dag beste dag ooit voor Coinbase

  Op 1 maart laat Coinbase Institutional weten dat zijn door de Verenigde Staten gereguleerde futures exchange zijn op één na beste dag ooit had.

  De dag had een notionele volume van $380 miljoen verhandeld in Bitcoin en Ether contracten over een recordaantal van 850 unieke eindgebruikers op 29 februari.

  Historisch hoog handelsvolume Greeks Live

  Het professionele handelshulpmiddel voor optiehandelaren The Greeks Live meldde ook een historisch 24-uurs hoog handelsvolume van opties. Deze was goed voor $620 miljoen.

  Greeks Live merkte ook op dat Amerikaanse spot Bitcoin ETF's de spot bullish market aandreven. Die zag deze week recordvolumes terwijl de BTC prijs opliep tot $64.000.

  De volumes van optieposities stijgen echter bescheiden aldus het platform. Het voegde eraan toe dat "solide instromen zorgen voor een zeer gezonde marktstructuur."

  Solide instromen

  Elke vrijdag is de vervaldag voor crypto opties. Deribit rapporteerde dat er rond 32.000 BTC opties vervallen op 1 maart. Deze hebben een notionele waarde van $1,9 miljard.

  Daarnaast zullen ongeveer 235.000 ETH optiecontracten vervallen. Deze omvatten een notionele waarde van $793 miljoen. Spot Bitcoin ETF's hadden ook een solide week.

  Deze noteerden verschillende record handelsvolume dagen van meer dan $2 miljard.

  Wel uitstroom voor Grayscale

  Een uitstroom van bijna $600 miljoen uit Grayscale's ETF op 29 februari zorgde ervoor dat de netto instroom voor alle 10 ETF's daalde naar $93,8 miljoen. Het laagste sinds 6 februari.

  Op 29 februari bedroeg de netto instroom naar BlackRock's Bitcoin fonds $604 miljoen. Dat is meer dan de uitstromen van Grayscale en meer instroom dan alle andere ETF's samen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.