Aandelen

Rest Super is eerste pensioenfonds dat in crypto investeert

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Australië verhoogt zijn inspanningen om institutionele crypto-investeringen op gang te brengen. Rest Super wordt het eerste pensioenfonds dat in cryptocurrencies investeert.

Pensioenfonds Rest Super

Rest Super heeft voor $ 46,8 miljard aan activa onder beheer. Daarnaast heeft het een klantenbestand van bijna 1,8 miljoen leden. Een pensioenfonds is noodzakelijk en verplicht voor werknemers in Australië.

De sector heeft een waarde van bijna $ 2,4 biljoen en zal zich nu op de crypto markt storten. Queensland Investment Corporation was recent in het nieuws. Het wil de blootstelling aan crypto uitbreiden.

Later merkte de QIC op dat de rapporten “onjuist geïmpliceerd” waren.

Toekomstige portefeuille

Rest Super ziet crypto als een belangrijk onderdeel van de toekomstige portefeuille. Dat merkte Andrew Lill op tijdens de algemene vergadering.  Gezien de risico’s gaat Rest Super “voorzichtig” te werk.

Daarbij merkte de chief investment officer op:

“Het is nog steeds een volatiele belegging. Elke allocatie blootstelling aan crypto zal deel uitmaken van onze portefeuille als een vrij kleine toewijzing. Deze kan na verloop van tijd worden opgebouwd.”

Lill erkent het potentieel van crypto en blockchain tech in het bieden van een “stabiele bron van waarde”. Zelfs beleggers kiezen crypto als een hedge tegen fiat-gebaseerde inflatie. Daar voegt Lill aan toe:

“Ik denk wel dat het in een tijdperk van inflatie een goede plek kan zijn om te investeren.”

Crypto voor pensioensparen

Ondanks het optimisme bracht een woordvoerder verduidelijking. Deze zegt dat het crypto overweegt als een manier om het pensioensparen van leden te diversifiëren.

Toch zal het pensioenfonds in de toekomst niet onmiddellijk investeren. De woordvoerder laat ook weten:

“Op dit moment doen we onderzoek naar de activa klasse voordat we een beslissing nemen. We overwegen ook de veiligheid en regelgeving van beleggen in deze klasse.”

Australië zet vaart achter de inspanningen op het gebied van crypto. Naarmate Rest Super nadenkt over het opnemen van cryptocurrency, zal de blootstelling en adoptie groeien.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.