Aandelen

Rest Super is eerste pensioenfonds dat in crypto investeert

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Australië verhoogt zijn inspanningen om institutionele crypto-investeringen op gang te brengen. Rest Super wordt het eerste pensioenfonds dat in cryptocurrencies investeert.

Pensioenfonds Rest Super

Rest Super heeft voor $ 46,8 miljard aan activa onder beheer. Daarnaast heeft het een klantenbestand van bijna 1,8 miljoen leden. Een pensioenfonds is noodzakelijk en verplicht voor werknemers in Australië.

De sector heeft een waarde van bijna $ 2,4 biljoen en zal zich nu op de crypto markt storten. Queensland Investment Corporation was recent in het nieuws. Het wil de blootstelling aan crypto uitbreiden.

Later merkte de QIC op dat de rapporten “onjuist geïmpliceerd” waren.

Toekomstige portefeuille

Rest Super ziet crypto als een belangrijk onderdeel van de toekomstige portefeuille. Dat merkte Andrew Lill op tijdens de algemene vergadering.  Gezien de risico’s gaat Rest Super “voorzichtig” te werk.

Daarbij merkte de chief investment officer op:

“Het is nog steeds een volatiele belegging. Elke allocatie blootstelling aan crypto zal deel uitmaken van onze portefeuille als een vrij kleine toewijzing. Deze kan na verloop van tijd worden opgebouwd.”

Lill erkent het potentieel van crypto en blockchain tech in het bieden van een “stabiele bron van waarde”. Zelfs beleggers kiezen crypto als een hedge tegen fiat-gebaseerde inflatie. Daar voegt Lill aan toe:

“Ik denk wel dat het in een tijdperk van inflatie een goede plek kan zijn om te investeren.”

Crypto voor pensioensparen

Ondanks het optimisme bracht een woordvoerder verduidelijking. Deze zegt dat het crypto overweegt als een manier om het pensioensparen van leden te diversifiëren.

Toch zal het pensioenfonds in de toekomst niet onmiddellijk investeren. De woordvoerder laat ook weten:

“Op dit moment doen we onderzoek naar de activa klasse voordat we een beslissing nemen. We overwegen ook de veiligheid en regelgeving van beleggen in deze klasse.”

Australië zet vaart achter de inspanningen op het gebied van crypto. Naarmate Rest Super nadenkt over het opnemen van cryptocurrency, zal de blootstelling en adoptie groeien.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.