Aandelen

  Rest Super is eerste pensioenfonds dat in crypto investeert

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Australië verhoogt zijn inspanningen om institutionele crypto-investeringen op gang te brengen. Rest Super wordt het eerste pensioenfonds dat in cryptocurrencies investeert.

  Pensioenfonds Rest Super

  Rest Super heeft voor $ 46,8 miljard aan activa onder beheer. Daarnaast heeft het een klantenbestand van bijna 1,8 miljoen leden. Een pensioenfonds is noodzakelijk en verplicht voor werknemers in Australië.

  De sector heeft een waarde van bijna $ 2,4 biljoen en zal zich nu op de crypto markt storten. Queensland Investment Corporation was recent in het nieuws. Het wil de blootstelling aan crypto uitbreiden.

  Later merkte de QIC op dat de rapporten “onjuist geïmpliceerd” waren.

  Toekomstige portefeuille

  Rest Super ziet crypto als een belangrijk onderdeel van de toekomstige portefeuille. Dat merkte Andrew Lill op tijdens de algemene vergadering.  Gezien de risico’s gaat Rest Super “voorzichtig” te werk.

  Daarbij merkte de chief investment officer op:

  “Het is nog steeds een volatiele belegging. Elke allocatie blootstelling aan crypto zal deel uitmaken van onze portefeuille als een vrij kleine toewijzing. Deze kan na verloop van tijd worden opgebouwd.”

  Lill erkent het potentieel van crypto en blockchain tech in het bieden van een “stabiele bron van waarde”. Zelfs beleggers kiezen crypto als een hedge tegen fiat-gebaseerde inflatie. Daar voegt Lill aan toe:

  “Ik denk wel dat het in een tijdperk van inflatie een goede plek kan zijn om te investeren.”

  Crypto voor pensioensparen

  Ondanks het optimisme bracht een woordvoerder verduidelijking. Deze zegt dat het crypto overweegt als een manier om het pensioensparen van leden te diversifiëren.

  Toch zal het pensioenfonds in de toekomst niet onmiddellijk investeren. De woordvoerder laat ook weten:

  “Op dit moment doen we onderzoek naar de activa klasse voordat we een beslissing nemen. We overwegen ook de veiligheid en regelgeving van beleggen in deze klasse.”

  Australië zet vaart achter de inspanningen op het gebied van crypto. Naarmate Rest Super nadenkt over het opnemen van cryptocurrency, zal de blootstelling en adoptie groeien.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.