Crypto nieuws

    Reuters voorspelt dat banken de crypto vraag moeten beantwoorden

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Het rapport van Reuters voorspelt dat banken de vraag naar cryptocurrencies moeten beantwoorden. Maar er zit een addertje onder het gras.

    Wall Street en bankbedrijven

    Crypto wordt steeds meer mainstream. Wall Street bedrijven en banken voelen de druk tot het aanbieden van crypto aan hun klanten. 

    Ze hebben echter een manier nodig om dit veilig te doen. Zonder dat ze zich de woede van de Amerikaanse toezichthouders op de hals halen.

    Rapport 2022

    Een 2022 rapport van Reuters voorspelt dat banken met deze beperking te maken blijven hebben. Ook wanneer producten zoals Bitcoin leningen worden verkent.

    In het rapport is te lezen:

    “Wat de deuren voor de grootste banken opent is de regelgeving om direct betrokken te zijn bij de bewaring en handel van digitale activa. Dit helpt om lucratieve hedgefonds klanten ervan te weerhouden om voor hun crypto behoeften naar een ander te gaan.”

    Crypto strategie

    Anthony Pompliano snijdt een gelijkaardig punt aan. Dat doet de analist tijdens zijn crypto voorspellingen voor 2022. Hij merkt op dat Wall Street bedrijven hun eigen crypto strategie moeten ontwikkelen.

    Zelfs als dat betekent dat ze uit de cryptocurrency blijven. Pompliano zegt:

    “2021 was het jaar dat mainstream Wall Street organisaties en corporaties een strategie wilde hebben. Zoals wel of niet uitzitten, kopen of niet kopen of een gesprek aangaan.”

    Destabilisatie

    Michael Saylor heeft een andere theorie. De CEO van MicroStrategy suggereert dat banken die in crypto stappen de economie mogelijk kunnen destabiliseren. 

    De directeur van MicroStrategy zegt: 

    “Of ik het erg vind als JP Morgan 100 miljard dollar aan Bitcoin in bewaring neemt? Ze zullen de telefoon pakken en hun klanten bellen. Alle klanten zullen Bitcoin gaan kopen. De prijs van Bitcoin zal door het dak gaan. Het zal 100 biljoen dollar aan andere activa negatief beïnvloeden.”

    Niet alle Wall Street influencers zijn bullish over crypto. Jamie Dimon van JP Morgan zegt dat Bitcoin waardeloos is. Hij weigert de crypto te accepteren als een valuta.

    Aanbod dat je niet kunt weigeren

    Veel bankgiganten laten hun oog laten vallen op cryptocurrencies. Dit kan te danken zijn aan de prestaties van Bitcoin in 2021. 

    Volgens een rapport van Arcane Research daalde goud met 7%. Dat terwijl de S&P 500 met 28% omhoog ging.

    Dit verbleekt echter in vergelijking met de koningsmunt die piekte met 73%. Ondanks de ups en downs van de Covid-19 pandemie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

    Femke Wassink

    apr. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.