Crypto nieuws

  Reuters voorspelt dat banken de crypto vraag moeten beantwoorden

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het rapport van Reuters voorspelt dat banken de vraag naar cryptocurrencies moeten beantwoorden. Maar er zit een addertje onder het gras.

  Wall Street en bankbedrijven

  Crypto wordt steeds meer mainstream. Wall Street bedrijven en banken voelen de druk tot het aanbieden van crypto aan hun klanten. 

  Ze hebben echter een manier nodig om dit veilig te doen. Zonder dat ze zich de woede van de Amerikaanse toezichthouders op de hals halen.

  Rapport 2022

  Een 2022 rapport van Reuters voorspelt dat banken met deze beperking te maken blijven hebben. Ook wanneer producten zoals Bitcoin leningen worden verkent.

  In het rapport is te lezen:

  “Wat de deuren voor de grootste banken opent is de regelgeving om direct betrokken te zijn bij de bewaring en handel van digitale activa. Dit helpt om lucratieve hedgefonds klanten ervan te weerhouden om voor hun crypto behoeften naar een ander te gaan.”

  Crypto strategie

  Anthony Pompliano snijdt een gelijkaardig punt aan. Dat doet de analist tijdens zijn crypto voorspellingen voor 2022. Hij merkt op dat Wall Street bedrijven hun eigen crypto strategie moeten ontwikkelen.

  Zelfs als dat betekent dat ze uit de cryptocurrency blijven. Pompliano zegt:

  “2021 was het jaar dat mainstream Wall Street organisaties en corporaties een strategie wilde hebben. Zoals wel of niet uitzitten, kopen of niet kopen of een gesprek aangaan.”

  Destabilisatie

  Michael Saylor heeft een andere theorie. De CEO van MicroStrategy suggereert dat banken die in crypto stappen de economie mogelijk kunnen destabiliseren. 

  De directeur van MicroStrategy zegt: 

  “Of ik het erg vind als JP Morgan 100 miljard dollar aan Bitcoin in bewaring neemt? Ze zullen de telefoon pakken en hun klanten bellen. Alle klanten zullen Bitcoin gaan kopen. De prijs van Bitcoin zal door het dak gaan. Het zal 100 biljoen dollar aan andere activa negatief beïnvloeden.”

  Niet alle Wall Street influencers zijn bullish over crypto. Jamie Dimon van JP Morgan zegt dat Bitcoin waardeloos is. Hij weigert de crypto te accepteren als een valuta.

  Aanbod dat je niet kunt weigeren

  Veel bankgiganten laten hun oog laten vallen op cryptocurrencies. Dit kan te danken zijn aan de prestaties van Bitcoin in 2021. 

  Volgens een rapport van Arcane Research daalde goud met 7%. Dat terwijl de S&P 500 met 28% omhoog ging.

  Dit verbleekt echter in vergelijking met de koningsmunt die piekte met 73%. Ondanks de ups en downs van de Covid-19 pandemie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.