Crypto nieuws

Bitwise waarschuwt: "Slechte crypto munten worden verhandeld tegen knotsgekke waarderingen"

Redactie

2024-03-09

Leestijd: 2 minuten

*

Bitwise waarschuwt dat niet elke crypto munt die in waarde stijgt, deze stijging ook echt verdient. Hij raadt beleggers aan kritisch te zijn over deze crypto projecten.

"Rijkdom effect"

De hoge waarderingen voor deze projecten komt omdat er momenteel een 'rijkdom effect' plaatsvindt in de crypt markt. Handelaren herinvesteren een deel van hun Bitcoin-winsten.

Dat doen ze in andere crypto munten wat leidt tot prijsstijgingen over de hele markt. Op het platform X legde Hougan van Bitwise dit in een reeks berichten uit.

Hij zei dat de prijsstijging van Bitcoin beleggers ertoe aangezet hun winsten te spreiden over meer twijfelachtige crypto tokens. Daardoor worden ze onterecht als legitiem gezien.

"Wees voorzichtig. In uitbundige bullish markten krijgen veel vreselijke projecten financiering en velen worden al verhandeld tegen knotsgekke waarderingen."

Beleggers investeren in speculatieve activa

Op 7 maart werd duidelijk dat altcoins, geleid door memecoins en op kunstmatige intelligentie AI gebaseerde crypto's, BTC de afgelopen week hebben overtroffen.

Hougan herhaalde dat dit komt doordat beleggers vertrouwen kregen na een toename van hun Bitcoin investering. Dat zet hen ertoe aan om te kiezen voor riskantere investeringen.

"Crypto experts verdienen geld met Bitcoin, voelen zich rijk, en zoeken dan naar meer speculatieve activa om in te investeren."

Natuurlijk in de hoop op hogere rendementen. Het een en ander gebeurt terwijl Bitcoin nieuwe recordhoogtes bereikt, met een waarde van $70.184 op 8 maart.

Charles Edwards, oprichter van het kwantitatieve Bitcoin en digitale activa fonds Capriole Investments, is van mening dat het nieuwe recordhoogte van Bitcoin "eerlijk geprijsd" is.

Bovendien betwistte Hougan de wijdverbreide verbazing over de hype. Dit aangezien Bitcoin "slechts een paar honderd procent van de dieptepunten is gestegen."

Marktkapitalisatie drijfveer interesse altcoin markt

Hougan gaf aan dat de interesse in de altcoin markt niet wordt gedreven door het rendement van Bitcoin als percentage, maar meer door de totale marktkapitalisatie.

"Wat een alt-seizoen teweegbrengt, is niet het procentuele rendement van bitcoin, maar de cumulatieve omvang van het rijkdomseffect. En sinds de dieptepunten van november 2022 is de marktkapitalisatie van bitcoin met $1 biljoen gegroeid."

Tegelijkertijd legde hij uit dat toen de prijs van Bitcoin in eerdere perioden steeg, de gegenereerde rijkdom relatief lager was, ondanks dat het percentage hoger was.

"Ter vergelijking, in eerdere cycli was het bedrag aan gegenereerde rijkdom door de stijging van bitcoin kleiner op een absolute dollarschaal in deze fase van de cyclus, ook al was het groter op een procentuele schaal."

1,8 miljard verloren aan hackers

Gezien het aantal oplichtingen in de crypto industrie, is er een verhoogd scepticisme ten opzichte van onbekende crypto projecten. Beveiligingsplatform Immunefi komt met cijfers.

Op 28 december meldde het blockchain beveiligingsplatform dat er in 2023 in totaal $1,8 miljard verloren is gegaan aan Web3 hackers en oplichters.

Als beleggers de oprichters en ontwikkelaars van projecten grondiger onderzoeken om te bepalen of een project het investeren waard is, zal dit moeilijker zal door de opkomst van AI.

Jesse Leclere van CertiK waarschuwde opnieuw dat oplichtingen alleen maar geavanceerder worden. Gebruikers moeten extreem waakzaam blijven voor goed uitgevoerde exploits.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.