Aandelen

  Rio de Janeiro accepteert Bitcoin voor belasting onroerend goed

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Braziliaanse stad Rio de Janeiro begint officieel met het accepteren van Bitcoin in 2023. Dit heeft betrekking op de belastingen voor stedelijk onroerend goed in de stad.

  Binance in Rio de Janeiro

  Het voornemen wordt gesteund door de burgemeester Eduardo Paes. Daarop kondigt Binance aan een nieuw kantoor te openen in de Rio de Janeiro. 

  CEO Changpeng Zhao verklaart dat de burgemeester zijn deel doet. Binance werkt op dit moment aan hun deel. Dat laat de topman van Binance weten via een Twitter bericht. 

  Bitcoin vanaf 2023

  De nieuwe pro crypto belastingwetten worden geïmplementeerd vanaf 2023. Dat kondigt de de secretaris van Economische Ontwikkeling, Innovatie en Vereenvoudiging recent aan. 

  Ter ondersteuning van deze ontwikkeling zet ook Binance de volgende stap. Changpeng Zhao zegt dat het bedrijf een nieuw kantoor opent in de regio. 

  Uniek in Brazilië

  De uitrol van dit initiatief maakt Rio de Janeiro uniek. Het is de eerste Braziliaanse stad die Bitcoin betalingen gaat mainstreamen. De bekendmaking luidt als volgt:

  "Om de operatie mogelijk te maken huurt de gemeente bedrijven in. Deze zijn gespecialiseerd in het omzetten van crypto activa in relais. Op deze manier ontvangt het stadhuis 100% van de valuta."

  Solide markt ontwikkelen

  De Braziliaanse secretaris Pedro Paulo erkent dat de stad een doel heeft. Met de acceptatie van crypto wil het een solide markt van deze nieuwe activa klasse in de stad te ontwikkelen. 

  Daar voegt de secretaris het volgende aan toe:

  "We stimuleren de circulatie van cryptocurrencies. Dat doen we door ze te integreren in de betaling van belastingen. Zoals in het geval van IPTU. In de toekomst wordt dit uitgebreid naar diensten."

  Ook NFT in de toekomst

  De stad is ook voornemens om een NFT gebaseerd bestuursbeleid te betrekken bij verschillende markten.  Zoals kunst, cultuur en toerisme. Op 29 januari dient Meta een handelsmerk registratie in voor Brazilië.

  De registratie bij de autoriteiten is bedoeld voor het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van hardware en software. Geschikt voor verschillende Bitcoin en crypto gerelateerde diensten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.