Aandelen

Rio de Janeiro accepteert Bitcoin voor belasting onroerend goed

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Braziliaanse stad Rio de Janeiro begint officieel met het accepteren van Bitcoin in 2023. Dit heeft betrekking op de belastingen voor stedelijk onroerend goed in de stad.

Binance in Rio de Janeiro

Het voornemen wordt gesteund door de burgemeester Eduardo Paes. Daarop kondigt Binance aan een nieuw kantoor te openen in de Rio de Janeiro. 

CEO Changpeng Zhao verklaart dat de burgemeester zijn deel doet. Binance werkt op dit moment aan hun deel. Dat laat de topman van Binance weten via een Twitter bericht. 

Bitcoin vanaf 2023

De nieuwe pro crypto belastingwetten worden geïmplementeerd vanaf 2023. Dat kondigt de de secretaris van Economische Ontwikkeling, Innovatie en Vereenvoudiging recent aan. 

Ter ondersteuning van deze ontwikkeling zet ook Binance de volgende stap. Changpeng Zhao zegt dat het bedrijf een nieuw kantoor opent in de regio. 

Uniek in Brazilië

De uitrol van dit initiatief maakt Rio de Janeiro uniek. Het is de eerste Braziliaanse stad die Bitcoin betalingen gaat mainstreamen. De bekendmaking luidt als volgt:

"Om de operatie mogelijk te maken huurt de gemeente bedrijven in. Deze zijn gespecialiseerd in het omzetten van crypto activa in relais. Op deze manier ontvangt het stadhuis 100% van de valuta."

Solide markt ontwikkelen

De Braziliaanse secretaris Pedro Paulo erkent dat de stad een doel heeft. Met de acceptatie van crypto wil het een solide markt van deze nieuwe activa klasse in de stad te ontwikkelen. 

Daar voegt de secretaris het volgende aan toe:

"We stimuleren de circulatie van cryptocurrencies. Dat doen we door ze te integreren in de betaling van belastingen. Zoals in het geval van IPTU. In de toekomst wordt dit uitgebreid naar diensten."

Ook NFT in de toekomst

De stad is ook voornemens om een NFT gebaseerd bestuursbeleid te betrekken bij verschillende markten.  Zoals kunst, cultuur en toerisme. Op 29 januari dient Meta een handelsmerk registratie in voor Brazilië.

De registratie bij de autoriteiten is bedoeld voor het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van hardware en software. Geschikt voor verschillende Bitcoin en crypto gerelateerde diensten.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.