Crypto nieuws

Ripple zet in op de toekomst van digitale valuta met nieuw white paper

Femke Wassink

2023-12-15

Leestijd: 2 minuten

*

Ripple heeft recent een white paper uitgebracht over CBDC of Centrale Bank Digitale Valuta. Het document werpt een licht op de toekomst van CBDC, gesteund door centrale banken.

Ripple: "CBDC speelt sleutelrol in financiële inclusie"

CBDC's zijn digitale valuta's die door een centrale bank worden uitgegeven. Ze combineren de voordelen van traditioneel geld met de innovatieve aspecten van digitale technologie.

Ripple benadrukt dat CBDC's een sleutelrol kunnen spelen in het uitbreiden van financiële inclusie, het stroomlijnen van betalingen en het versterken van monetair beleidsbeheer.

Gebrek aan wereldwijd regelgevend kader

Ripple gelooft sterk in de potentie van CBDC's. Ze argumenteren dat deze valuta's kunnen bijdragen aan een significante positieve impact door het tokeniseren van activa.

Dit is het proces waarbij tastbare bezittingen worden omgezet in digitale tokens op de blockchain. Echter zijn er volgens Ripple ook een aantal uitdagingen.

Het white paper benadrukt het gebrek aan een uniform, wereldwijd regelgevend kader voor CBDC's. Andere factoren zijn een gebrek aan adoptie door eindgebruikers.

Andere zorgen zijn de voorlichting, privacy, digitale identiteitsverificatie, interoperabiliteit tussen CBDC's en de toegankelijkheid van transacties in offline omgevingen.

De rol van Ripple in de ontwikkeling van CBDC's

Ripple speelt een actieve rol in de ontwikkeling van CBDC's wereldwijd. Ze werken samen met centrale banken in landen als Bhutan, Palau, Montenegro, Colombia en Hongkong.

Daarnaast heeft Ripple partnerships met 20 centrale banken voor CBDC initiatieven. Het white paper van Ripple concludeert dat CBDC's een enorm potentieel hebben.

Ze schatten dat er in de komende 10 jaar voor zo'n $5 biljoen aan CBDC's in omloop zullen zijn in de grote economieën. Ook de vicepresident van Ripple sprak zijn optimisme uit.

CBDC: gestroomlijnde betalingsopties en kansen

In november sprak James Wallis over de betrokkenheid van centrale banken. Hij stelde dat CBDC's een kosteneffectieve oplossing bieden. Mede doordat ze financiële diensten aanbieden tegen aanzienlijk lagere kosten dan traditionele methoden.

CBDC's bieden gestroomlijnde betalingsopties en kansen om krediet te vestigen, zelfs zonder eerdere banden met financiële instellingen. Aldus de president van Ripple.

Ripple zet zich in voor toekomst

Ripple's white paper over CBDC's benadrukt niet alleen hun geloof in de potentie van deze digitale valuta'. Het toont ook hun actieve rol in het vormgeven van deze toekomst.

Met een blik op financiële inclusie, innovatie in betalingssystemen en monetair beleid, zet Ripple zich in voor een toekomst waarin digitale valuta een rol spelen in de wereldeconomie.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.