Crypto nieuws

  Ripple trekt aandacht met overname Metaco en samenwerking met HSBC

  Redactie

  2023-11-27

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ripple heeft recent de aandacht getrokken met een samenwerking en een overname. Ripple staat bekend om zijn XRP Ledger. Het bedrijf neemt het Zwitserse crypto bedrijf Metaco overgenomen. Ook gaat het een samenwerking met de HSBC bank aan.

  Teken van acceptatie XRPL en XRP token

  De zet heeft de aandacht getrokken van de XRP army. Deze samenwerking tussen Metaco en een van 's werelds grootste banken, HSBC, wordt gezien als een teken dat financiële instellingen de XRPL en vooral de XRP token zullen adopteren.

  De keuze voor Metaco als partner voor bewaring van digitale activa, wijst op een erkenning van blockchain technologieën in de banksector.

  Samenwerking met HSBC al voor overname door Ripple

  CEO van Metaco Adrien Treccani onthult dat de samenwerking met HSBC al meer dan 18 maanden in de maak was. Nog vóór de overname door Ripple. Dit suggereert dat de keuze van HSBC niet direct door deze overname beïnvloed werd.

  Desondanks bestaat er een indirecte relatie tussen de protocollen van Ripple en de bankklanten van Metaco. Treccani laat weten:

  “Elk succes van Ripple is ook een succes voor de XRP Ledger.”

  Dit benadrukt de potentiële impact van Ripple's inspanningen om banken te betrekken bij blockchain technologieën.

  Ripple's inspanningen en de XRPL

  Ripple heeft hard gewerkt om banken aan te trekken. Dat deden ze met name door zich te concentreren op het verminderen van frictie bij grensoverschrijdende betalingen. Hierbij speelt de XRPL een cruciale rol. Treccani laat weten:

  “De XRPL is ontworpen voor zowel publiek als privégebruik. Het schaalt beter dan concurrenten op de markt, zoals de EVM-ketens.”

  De combinatie van Metaco en Ripple: een complete stack

  De fusie van Metaco en Ripple biedt een volledige stapel van diensten. Van infrastructuur tot toegevoegde waarde zoals tokenisatie, betalingsoplossingen en liquiditeitsbeheer. Een bank kan dus alles krijgen van één leverancier, wat zorgt voor een gestroomlijnde ervaring.

  Er gaan ook geruchten dat sommige klanten van Metaco nerveus werden na de overname. Dit kwam vooral vanwege Ripple's geschil met de Amerikaanse SEC. Treccani spreekt deze geruchten tegen. Hij zegt dat deze discussies en herbeoordelingen normaal zijn na een overname.

  Ook samenwerkingen met banken in EU en VS

  Treccani geeft aan dat er binnenkort nieuwe samenwerkingen zullen komen. Onder andere met tier-one banken in Europa, de Verenigde Staten, APAC en Afrika. Dit is een teken dat grote banken geïnteresseerd zijn in tokenisatie en de technologie voor digitale activa-bewaring.

  De samenwerking tussen Ripple, Metaco en HSBC toont aan dat de wereld van de financiële technologie snel evolueert.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.