Crypto nieuws

Ripple trekt aandacht met overname Metaco en samenwerking met HSBC

Redactie

2023-11-27

Leestijd: 2 minuten

*

Ripple heeft recent de aandacht getrokken met een samenwerking en een overname. Ripple staat bekend om zijn XRP Ledger. Het bedrijf neemt het Zwitserse crypto bedrijf Metaco overgenomen. Ook gaat het een samenwerking met de HSBC bank aan.

Teken van acceptatie XRPL en XRP token

De zet heeft de aandacht getrokken van de XRP army. Deze samenwerking tussen Metaco en een van 's werelds grootste banken, HSBC, wordt gezien als een teken dat financiële instellingen de XRPL en vooral de XRP token zullen adopteren.

De keuze voor Metaco als partner voor bewaring van digitale activa, wijst op een erkenning van blockchain technologieën in de banksector.

Samenwerking met HSBC al voor overname door Ripple

CEO van Metaco Adrien Treccani onthult dat de samenwerking met HSBC al meer dan 18 maanden in de maak was. Nog vóór de overname door Ripple. Dit suggereert dat de keuze van HSBC niet direct door deze overname beïnvloed werd.

Desondanks bestaat er een indirecte relatie tussen de protocollen van Ripple en de bankklanten van Metaco. Treccani laat weten:

“Elk succes van Ripple is ook een succes voor de XRP Ledger.”

Dit benadrukt de potentiële impact van Ripple's inspanningen om banken te betrekken bij blockchain technologieën.

Ripple's inspanningen en de XRPL

Ripple heeft hard gewerkt om banken aan te trekken. Dat deden ze met name door zich te concentreren op het verminderen van frictie bij grensoverschrijdende betalingen. Hierbij speelt de XRPL een cruciale rol. Treccani laat weten:

“De XRPL is ontworpen voor zowel publiek als privégebruik. Het schaalt beter dan concurrenten op de markt, zoals de EVM-ketens.”

De combinatie van Metaco en Ripple: een complete stack

De fusie van Metaco en Ripple biedt een volledige stapel van diensten. Van infrastructuur tot toegevoegde waarde zoals tokenisatie, betalingsoplossingen en liquiditeitsbeheer. Een bank kan dus alles krijgen van één leverancier, wat zorgt voor een gestroomlijnde ervaring.

Er gaan ook geruchten dat sommige klanten van Metaco nerveus werden na de overname. Dit kwam vooral vanwege Ripple's geschil met de Amerikaanse SEC. Treccani spreekt deze geruchten tegen. Hij zegt dat deze discussies en herbeoordelingen normaal zijn na een overname.

Ook samenwerkingen met banken in EU en VS

Treccani geeft aan dat er binnenkort nieuwe samenwerkingen zullen komen. Onder andere met tier-one banken in Europa, de Verenigde Staten, APAC en Afrika. Dit is een teken dat grote banken geïnteresseerd zijn in tokenisatie en de technologie voor digitale activa-bewaring.

De samenwerking tussen Ripple, Metaco en HSBC toont aan dat de wereld van de financiële technologie snel evolueert.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.