Crypto nieuws

Robinhood gaat stortingen en opnames van crypto’s toestaan

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

De Robinhood app is een veel gebruikte app waarmee je zonder transactiekosten kunt handelen op de Amerikaanse beurs. Veel handelaren op de beurs willen graag aandelen kunnen betalen met hun cryptocurrencies. Immers, cryptocurrencies worden steeds populairder. In theorie kunnen aandelen al wel gekocht worden met behulp van cryptocurrencies. Echter, momenteel kunnen gebruikers van de populaire Robinhood app alleen cryptocurrencies kopen en verkopen binnen hun Robinhood-accounts. Gebruikers van de app kunnen dus geen cryptocurrencies storten in of opnemen vanuit de app. Hierdoor is er in de praktijk dus nog geen vrij spel voor de cryptocurrencies op de aandelenbeurs. Gelukkig zijn de makers van de Robinhood app van plan om cryptocurrencies deze speelruimte wel te geven. De makers van de app reageren op de vele aanvragen met betrekking tot het toevoegen van een storting- en opname-optie in de Robinhood app. Daarnaast zijn zij het ook eens met de vele gebruikers die ervoor pleiten dat de Robinhood app mee moet ontwikkelen met de tijd waarin cryptocurrencies een steeds meer geaccepteerd betaalmiddel worden.

De reactie van Robinhood

De makers van de Robinhood app hebben gereageerd op de vele suggesties van aandelenhandelaars om een optie toe te voegen waarbij cryptocurrencies gestort en opgenomen kunnen worden vanuit de app. De ontwikkelaars geven aan dat zij van plan zijn om deze optie mogelijk te maken voor verschillende soorten cryptocurrencies waaronder de Dogecoin. In een tweet woensdag zei de app-provider dat het ‘’volledig van plan is’’ om de extra functionaliteit aan te gaan bieden in de app. Wanneer deze optie precies beschikbaar komt is niet bekend gemaakt. Momenteel kunnen handelaren dus alleen nog maar cryptocurrencies kopen en verkopen binnen de Robinhood app zelf.

De tweet van Robinhood luidde: ‘’Zoveel interesse in Crypto! Om glashelder te zijn, we zijn volledig van plan om de mogelijkheid te beiden om cryptocurrencies te storten en op te nemen, inclusief DOGE. Robinhood Crypto investeert momenteel NIET in cryptocurrency en gebruikt geen cryptocurrency van een klant voor ons eigen voordeel.’’

De tweet kwam een uur voordat Bloomberg een artikel publiceerde waarin hij beweerde dat Robinhood de eigenaar was van ’s werelds grootste dogecoin-portemonnee. Dit is tegenstrijdig met de zojuist geciteerde tweet waarin Robinhood verklaarde dat het ‘’momenteel niet investeert in cryptocurrency en geen cryptocurrency van klanten gebruikt’’ voor zijn eigen voordeel.

Plotselinge beperking van handelsmogelijkheden

Het populaire mobiele handelsplatform lag onlangs onder vuur nadat het zijn gebruikers beperkingen had opgelegd. De gebruikers konden geen cryptocurrencies meer gebruiken om bepaalde vluchtige effecten te kopen, waaronder GameStop aandelen die op dat moment juist razend populair waren. Volgens de vertegenwoordigers van de Robinhood app was de belangrijkste reden voor deze beperking de ‘buitengewone marktomstandigheden’ van het moment. Echter, later zei dezelfde vertegenwoordiger dat zijn clearingfirma de vergoedingen van het uitvoeren van transacties verhoogd had tot een bedrag dat hoger was dan wat Robinhood zich kon veroorloven te betalen. De beslissing van de makers van de Robinhood app om ‘’onmiddellijk koopkracht voor crypto te beperken’’ betekende dat gebruikers hun eigen spaargeld moesten gebruiken om aandelen te kopen.

Maar was het wel de beslissing van Robinhood?

Er is reden om aan te nemen dat de door Robinhood gemaakte beslissing wegens omstandigheden niet geheel vrijwillig was. Individuen die gebruik maken van de Robinhood app gaven de brokers de schuld van het opleggen van de beperkingen tijdens de koopwaanzin van de GameStop-aandelen. Maar Robinhood heeft misschien geen keus gehad. Robinhood is tenslotte de enigste speler op een openbare effectenmarkt die in de afgelopen decennia overeind is gebleven. In dit systeem zijn broker-apps zoals Robinhood slechts de zichtbare toppen van een ijsberg, maar de daadwerkelijke transacties en afwikkeling blijven verborgen voor het publiek. Veel controle wat betreft de crypto- en aandelenmarkt blijft in de handen van één gecentraliseerde bewaarder: de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC). Het kan dus zo zijn dat deze clearingfirma inderdaad de transactiekosten te veel had laten stijgen voor Robinhood. Hierdoor zal Robinhood niet de schuldige zijn voor het opschorten van de handel, maar zal de DTCC de eindverantwoordelijke voor deze opschorting zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.