Crypto nieuws

Roche legt uit wat Bitcoiners moeten weten over de psychologie

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De eerste week van 2022 is nogal somber geëindigd. Bitcoin crasht tot onder de .000. Zelfs de president van El Salvador laat zijn doorgaans positieve berichten achterwege.

Rood en somber

De koningsmunt zakt diep in het rood. Daardoor voelen zelfs kleine Bitcoin beleggers zich somber. Peter McCormack voelt beleggingsadviseur Cullen Roche aan de tand. 

McCormack wil van Roche weten wat zijn gedachten zijn over Bitcoin. De presentator van What Bitcoin Did wil ook weten of hij adviezen heeft voor beleggers.

Blootstelling baart zorgen

De blootstelling van een belegger aan één activum baart Roche zorgen. Hij merkt op dat zelfs kortstondige prijsdalingen een trauma kunnen veroorzaken. Cullen Roch zegt:

“De meeste mensen hebben niet zoveel risico nodig. Je kunt een diverse wallet samenstellen met Bitcoin en andere volatiele activa. Deze overbelasten je niet door de hoeveelheid volatiliteit”.

McCormack geeft toe dat ook hij overbelast is op het gebied van Bitcoin aankwam. De presentator geeft toe dat hij daardoor bijna zijn huis is verloren.

Roche zegt dat een koersdaling in verband staat met veranderingen. Zoals een ontslag of een wankelend portfolio. Roche zegt voorzichtig te zijn maar vindt zichzelf geen Bitcoin criticus. 

Psychologisch spelletje

Volgens Roch speelt ook de psychologie een rol. Hij zegt dat niet veel mensen kunnen aanzien dat hun wallet veel verliezen lijdt. Alvorens hun verlies te beperken. Hij zegt:

“Veel mensen kunnen het niet verdragen om hun activa met 50% te zien dalen. Dat voor een aanhoudende periode van 3 tot jaar. Op het breekpunt zeggen ze dat dit het niet waard is.

Roche voegt eraan toe dat dit extreem kan zijn. Zeker als het gaat om een asset waar beleggers echt in geloven. Zoals bijvoorbeeld Bitcoin.

Opgeblazen of ademhalen?

In de herfst van 2021 plaatste voormalig Twitter CEO Jack Dorsey een tweet over hyperinflatie. Dit heeft angst aangewakkerd. Hyperinflatie zou ook de V.S. kunnen treffen.  

Beleggers kunnen opgelucht ademhalen. Cullen Roche is het namelijk niet eens met deze uitspraak. De investeringsadviseur noemt de voorspelling een wanvertoning.

Hij zegt dat hij de kans op hyperinflatie in de Verenigde Staten astronomisch klein acht. Roche denkt niet dat Amerikanen worden gedwongen tot het gebruiken van Bitcoin als inflatiehedge.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.