Crypto nieuws

  Rock NFT van $1 miljoen per ongeluk verkocht voor 0,001 cent

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een ongeluk zit in een klein hoekje. Eén simpele fout komt een crypto gebruiker duur te staan. Hij verkoopt zijn kostbare rock NFT voor 444 WEI in plaats van 444 ETH.

  Duur (tik)foutje

  De fout brengt 0,001 cent op in plaats van $1,2 miljoen. Het misverstand wordt veroorzaakt door een onhandig tikfout van verkoper DinoDealer en de actie van een sniper bot. De rock NFT heeft een waarde van 444 ETH. 

  Dit staat gelijk aan een waarde van $1,2 miljoen. De rock wordt echter verkocht voor 444 Wei. Goed voor een slordige $0,0012. Verkoper DinoDealer haalt WEI en ETH per ongeluk door elkaar. 

  In een tweet laat de ongelukkige verkoper het volgende weten:

  "In één klik is mijn hele nettowaarde van ~$1 miljoen dollar weg. Is er nog hoop?"

  Bot snipers

  In zijn tweet verwijst DinoDealer naar bot snipers. Deze zijn in eerste instantie in gebruik genomen op veilingsite eBay. De tool wordt gebruikt door kopers die hun bod tot op de laatste seconde willen uitstellen.

  Op dit moment zijn de bot snipers wijdverspreid op de NFT listings. Ook de website Upwork biedt bot sniping tools aan vanaf $200. In het bijzonder voor het NFT platform van OpenSea.  

  Geen weg terug

  Wanneer de bot de NFT of het ontvangstbewijs inneemt is er geen weg meer terug. Blockchains zijn gebouwd om onveranderlijk te zijn. Dat maakt dergelijke fouten zeer kostbaar.

  Menselijke fouten zijn er binnen de cryptocurrency wereld in overvloed. Een Bitcoin gebruiker verliest onlangs $10.000. De fout had echter voorkomen kunnen worden. De gebruiker controleert het wallet adres namelijk niet.

  Zelfspot en ironie

  Verkoper DinoDealer komt toch in het reine met zijn verlies. Hij deelt het adres van de bot sniper waaraan hij zijn rock verliest met zijn volgers. Ook uploadt hij een nieuwe Twitter profielfoto met een huilende emoji. 

  Op de afbeelding is een kostbare rock NFT te zien met een groot rood kruis. DinoDealer beschikt over voldoende zelfspot. Via Twitter laat hij weten dat hij vergeefse pogingen doet om de “crypto klantendienst" te bereiken. 

  De vraag wordt beantwoordt met tweets van verdachte gebruikers in plaats van de crypto gemeenschap. De gebruikers beweren hulp te bieden en geven zelfs fake e-mailadressen en WhatsApp nummers door. 

  Als vanzelfsprekend: neem geen contact op met deze telefoonnummers of e-mailadressen.

  M#therf#cker rocks

  De afgelopen maand is er flink wat tumult geweest. Veelal veroorzaakt door kleine fouten met mogelijk verschrikkelijke gevolgen. Soms kan een eenvoudige fout miljoenen dollars aan schade opleveren. 

  Helaas komt dit steeds vaker voor. Een Coinbase hacker ontdekt een fout in de Coinbase Pro code. Deze had de markt eenvoudig kunnen schaden. Het bot handelsgedrag haalt de WTF token lancering van 58 ETH leeg. 

  De lancering is blootgesteld door een slecht beheer van de liquiditeit pool. Andere rock liefhebbers schieten hem op ludieke wijze te hulp. Eén gebruiker stuurt hem een foto van de rock met een bril en koptelefoon. 

  De afbeelding wordt ondertekend met “m#therf#cker rocks."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.