Crypto nieuws

Rock NFT van $1 miljoen per ongeluk verkocht voor 0,001 cent

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Eén simpele fout komt een crypto gebruiker duur te staan. Hij verkoopt zijn kostbare rock NFT voor 444 WEI in plaats van 444 ETH.

Duur (tik)foutje

De fout brengt 0,001 cent op in plaats van $1,2 miljoen. Het misverstand wordt veroorzaakt door een onhandig tikfout van verkoper DinoDealer en de actie van een sniper bot. De rock NFT heeft een waarde van 444 ETH. 

Dit staat gelijk aan een waarde van $1,2 miljoen. De rock wordt echter verkocht voor 444 Wei. Goed voor een slordige $0,0012. Verkoper DinoDealer haalt WEI en ETH per ongeluk door elkaar. 

In een tweet laat de ongelukkige verkoper het volgende weten:

"In één klik is mijn hele nettowaarde van ~$1 miljoen dollar weg. Is er nog hoop?"

Bot snipers

In zijn tweet verwijst DinoDealer naar bot snipers. Deze zijn in eerste instantie in gebruik genomen op veilingsite eBay. De tool wordt gebruikt door kopers die hun bod tot op de laatste seconde willen uitstellen.

Op dit moment zijn de bot snipers wijdverspreid op de NFT listings. Ook de website Upwork biedt bot sniping tools aan vanaf $200. In het bijzonder voor het NFT platform van OpenSea.  

Geen weg terug

Wanneer de bot de NFT of het ontvangstbewijs inneemt is er geen weg meer terug. Blockchains zijn gebouwd om onveranderlijk te zijn. Dat maakt dergelijke fouten zeer kostbaar.

Menselijke fouten zijn er binnen de cryptocurrency wereld in overvloed. Een Bitcoin gebruiker verliest onlangs $10.000. De fout had echter voorkomen kunnen worden. De gebruiker controleert het wallet adres namelijk niet.

Zelfspot en ironie

Verkoper DinoDealer komt toch in het reine met zijn verlies. Hij deelt het adres van de bot sniper waaraan hij zijn rock verliest met zijn volgers. Ook uploadt hij een nieuwe Twitter profielfoto met een huilende emoji. 

Op de afbeelding is een kostbare rock NFT te zien met een groot rood kruis. DinoDealer beschikt over voldoende zelfspot. Via Twitter laat hij weten dat hij vergeefse pogingen doet om de “crypto klantendienst" te bereiken. 

De vraag wordt beantwoordt met tweets van verdachte gebruikers in plaats van de crypto gemeenschap. De gebruikers beweren hulp te bieden en geven zelfs fake e-mailadressen en WhatsApp nummers door. 

Als vanzelfsprekend: neem geen contact op met deze telefoonnummers of e-mailadressen.

M#therf#cker rocks

De afgelopen maand is er flink wat tumult geweest. Veelal veroorzaakt door kleine fouten met mogelijk verschrikkelijke gevolgen. Soms kan een eenvoudige fout miljoenen dollars aan schade opleveren. 

Helaas komt dit steeds vaker voor. Een Coinbase hacker ontdekt een fout in de Coinbase Pro code. Deze had de markt eenvoudig kunnen schaden. Het bot handelsgedrag haalt de WTF token lancering van 58 ETH leeg. 

De lancering is blootgesteld door een slecht beheer van de liquiditeit pool. Andere rock liefhebbers schieten hem op ludieke wijze te hulp. Eén gebruiker stuurt hem een foto van de rock met een bril en koptelefoon. 

De afbeelding wordt ondertekend met “m#therf#cker rocks."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.