Crypto nieuws

Rusland overschat het vermogen om sancties te omzeilen met crypto

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De FBI neemt grote hoeveelheden cryptocurrencies in beslag. Dat laat directeur Christopher Wray van de FBI weten in een recente bijeenkomst.  

Kwetsbaarheden bestaan

Wray zegt dat de inbeslagname het bewijs is dat er kwetsbaarheden bestaan. Met name bij het gebruik van digitale activa om de sancties te kunnen omzeilen.

De directeur van de FBI zegt dat digitale valuta voor Rusland een voor de hand liggende optie is. Te meer om de opgelegde sancties te kunnen omzeilen. Zeker gezien het vermogen van de Verenigde Staten.

Goudreserves en crypto

Amerika wil de inspanningen van Rusland met behulp van cryptocurrencies blokkeren. Senator Martin Heinrich van New Mexico vraagt de directeur of Rusland kan reageren op de gevolgen van het verbod.  

De Verenigde Staten heeft een verbod opgelegd op de invoer van Russisch olie en gas. Op dit moment maakt Rusland mogelijk gebruik van zijn goudreserves en cryptocurrencies. 

Expertise en kennis

Directeur Wray zegt dat de FBI en zijn partners een aanzienlijke expertise hebben opgebouwd. Met name over digitale activa. Daarbij wordt het recente werk van de FBI aangehaald.

De afdeling neemt grote hoeveelheden tokens in beslag om de kwetsbaarheden te bewijzen. Deze worden mogelijk gebruikt om sancties te omzeilen. Christopher Wray laat weten:

“Het vermogen van de Russen om de sancties te omzeilen met cryptocurrency wordt sterk overschat.  Door henzelf maar ook door anderen. We zijn veel effectiever dan ze kunnen waarderen.”

“Er is veel kennis op het gebied van tools en strategieën om dit soort inspanningen te kunnen blokkeren. Uiteindelijk moeten ze toegang krijgen tot fiat valuta. Dit is een veel grotere uitdaging.”

Reservefonds

Avril Haines zegt dat Vladimir Poetin waarschijnlijk anticipeert op de sancties als gevolg van zijn acties tegen de Oekraïne. 

De directeur van de nationale inlichtingendienst stelt dat ze mogelijk een reservefonds hebben opgebouwd. Dit om de economische gevolgen voor het land te kunnen verzachten. 

Haines zegt dat het Amerikaanse ministerie van Financiën het de Russen moeilijk maakt om toegang te krijgen tot deze fondsen. 

Financieel benadelen

Na de militaire acties van Rusland op 24 februari kondigt de Verenigde Staten en de Europese Unie sancties aan. Mede om het land financieel te benadelen. 

Veel agentschappen en departementen zeggen dat ze verschillende mogelijkheden bekijken. Ze willen voorkomen dat Rusland digitale valuta gebruikt om sancties te kunnen omzeilen. 

Executive order van Biden

Ook het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network en de Europese Commissie delen deze mening. Zelfs president Joe Biden ondertekend woensdag een executive order. 

Deze is gericht op het creëren van een regelgevend kader voor cryptocurrencies. In het bevel worden ook de risico’s van het omzeilen van de sancties genoemd.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.