Crypto nieuws

Rusland overschat het vermogen om sancties te omzeilen met crypto

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De FBI neemt grote hoeveelheden cryptocurrencies in beslag. Dat laat directeur Christopher Wray van de FBI weten in een recente bijeenkomst.  

Kwetsbaarheden bestaan

Wray zegt dat de inbeslagname het bewijs is dat er kwetsbaarheden bestaan. Met name bij het gebruik van digitale activa om de sancties te kunnen omzeilen.

De directeur van de FBI zegt dat digitale valuta voor Rusland een voor de hand liggende optie is. Te meer om de opgelegde sancties te kunnen omzeilen. Zeker gezien het vermogen van de Verenigde Staten.

Goudreserves en crypto

Amerika wil de inspanningen van Rusland met behulp van cryptocurrencies blokkeren. Senator Martin Heinrich van New Mexico vraagt de directeur of Rusland kan reageren op de gevolgen van het verbod.  

De Verenigde Staten heeft een verbod opgelegd op de invoer van Russisch olie en gas. Op dit moment maakt Rusland mogelijk gebruik van zijn goudreserves en cryptocurrencies. 

Expertise en kennis

Directeur Wray zegt dat de FBI en zijn partners een aanzienlijke expertise hebben opgebouwd. Met name over digitale activa. Daarbij wordt het recente werk van de FBI aangehaald.

De afdeling neemt grote hoeveelheden tokens in beslag om de kwetsbaarheden te bewijzen. Deze worden mogelijk gebruikt om sancties te omzeilen. Christopher Wray laat weten:

“Het vermogen van de Russen om de sancties te omzeilen met cryptocurrency wordt sterk overschat.  Door henzelf maar ook door anderen. We zijn veel effectiever dan ze kunnen waarderen.”

“Er is veel kennis op het gebied van tools en strategieën om dit soort inspanningen te kunnen blokkeren. Uiteindelijk moeten ze toegang krijgen tot fiat valuta. Dit is een veel grotere uitdaging.”

Reservefonds

Avril Haines zegt dat Vladimir Poetin waarschijnlijk anticipeert op de sancties als gevolg van zijn acties tegen de Oekraïne. 

De directeur van de nationale inlichtingendienst stelt dat ze mogelijk een reservefonds hebben opgebouwd. Dit om de economische gevolgen voor het land te kunnen verzachten. 

Haines zegt dat het Amerikaanse ministerie van Financiën het de Russen moeilijk maakt om toegang te krijgen tot deze fondsen. 

Financieel benadelen

Na de militaire acties van Rusland op 24 februari kondigt de Verenigde Staten en de Europese Unie sancties aan. Mede om het land financieel te benadelen. 

Veel agentschappen en departementen zeggen dat ze verschillende mogelijkheden bekijken. Ze willen voorkomen dat Rusland digitale valuta gebruikt om sancties te kunnen omzeilen. 

Executive order van Biden

Ook het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network en de Europese Commissie delen deze mening. Zelfs president Joe Biden ondertekend woensdag een executive order. 

Deze is gericht op het creëren van een regelgevend kader voor cryptocurrencies. In het bevel worden ook de risico’s van het omzeilen van de sancties genoemd.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.