Crypto nieuws

  Rusland overschat het vermogen om sancties te omzeilen met crypto

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De FBI neemt grote hoeveelheden cryptocurrencies in beslag. Dat laat directeur Christopher Wray van de FBI weten in een recente bijeenkomst.  

  Kwetsbaarheden bestaan

  Wray zegt dat de inbeslagname het bewijs is dat er kwetsbaarheden bestaan. Met name bij het gebruik van digitale activa om de sancties te kunnen omzeilen.

  De directeur van de FBI zegt dat digitale valuta voor Rusland een voor de hand liggende optie is. Te meer om de opgelegde sancties te kunnen omzeilen. Zeker gezien het vermogen van de Verenigde Staten.

  Goudreserves en crypto

  Amerika wil de inspanningen van Rusland met behulp van cryptocurrencies blokkeren. Senator Martin Heinrich van New Mexico vraagt de directeur of Rusland kan reageren op de gevolgen van het verbod.  

  De Verenigde Staten heeft een verbod opgelegd op de invoer van Russisch olie en gas. Op dit moment maakt Rusland mogelijk gebruik van zijn goudreserves en cryptocurrencies. 

  Expertise en kennis

  Directeur Wray zegt dat de FBI en zijn partners een aanzienlijke expertise hebben opgebouwd. Met name over digitale activa. Daarbij wordt het recente werk van de FBI aangehaald.

  De afdeling neemt grote hoeveelheden tokens in beslag om de kwetsbaarheden te bewijzen. Deze worden mogelijk gebruikt om sancties te omzeilen. Christopher Wray laat weten:

  “Het vermogen van de Russen om de sancties te omzeilen met cryptocurrency wordt sterk overschat.  Door henzelf maar ook door anderen. We zijn veel effectiever dan ze kunnen waarderen.”

  “Er is veel kennis op het gebied van tools en strategieën om dit soort inspanningen te kunnen blokkeren. Uiteindelijk moeten ze toegang krijgen tot fiat valuta. Dit is een veel grotere uitdaging.”

  Reservefonds

  Avril Haines zegt dat Vladimir Poetin waarschijnlijk anticipeert op de sancties als gevolg van zijn acties tegen de Oekraïne. 

  De directeur van de nationale inlichtingendienst stelt dat ze mogelijk een reservefonds hebben opgebouwd. Dit om de economische gevolgen voor het land te kunnen verzachten. 

  Haines zegt dat het Amerikaanse ministerie van Financiën het de Russen moeilijk maakt om toegang te krijgen tot deze fondsen. 

  Financieel benadelen

  Na de militaire acties van Rusland op 24 februari kondigt de Verenigde Staten en de Europese Unie sancties aan. Mede om het land financieel te benadelen. 

  Veel agentschappen en departementen zeggen dat ze verschillende mogelijkheden bekijken. Ze willen voorkomen dat Rusland digitale valuta gebruikt om sancties te kunnen omzeilen. 

  Executive order van Biden

  Ook het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network en de Europese Commissie delen deze mening. Zelfs president Joe Biden ondertekend woensdag een executive order. 

  Deze is gericht op het creëren van een regelgevend kader voor cryptocurrencies. In het bevel worden ook de risico’s van het omzeilen van de sancties genoemd.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

  Redactie

  apr. 19, 2024

  Leestijd: 2 min

  Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

  *
  Nieuws

  Bitcoin halvering 2024 is een feit

  Femke Wassink

  apr. 20, 2024

  Leestijd: 2 min

  Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.