Aandelen

Rusland streeft naar meer wetgeving in de cryptocurrency sector

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Onderzoekscomité van Rusland wil meer invloed uitoefenen op de crypto sector. Dat heeft voorzitter Alexander Bastrykin laten weten in een recent interview.

Geen volledige controle

Bastrykin zegt dat de staat op dit moment geen volledige controle heeft. Dat komt volgens de voorzitter door de gedecentraliseerde aard van de uitgifte van digitale valuta. 

De voorzitter plaatst daarbij wel een kanttekening. Hij zegt dat er nog maar weinig crypto gerelateerde zaken zijn doorgestuurd naar de rechter. Hij laat weten:

“In de afgelopen 9 maanden heeft de onderzoekscommissie 331 strafzaken doorgestuurd naar de rechtbank. Het gaat om zaken tegen burgers met een speciale juridische status.”

Strafprocesrecht normen

Volgens Alexander Bastrykin moeten crypto activa in deze gevallen worden overgedragen. De controle moet in handen komen van de staat in plaats van de verdachte. 

Het invoeren van strafprocesrecht normen is daarom belangrijk. Zo kan de overdracht voor het einde van het proces worden overgedragen naar een crypto rekening van de staat. 

Bastrykin voegt daar het volgende aan toe:

“De bepalingen moeten afdwingbaar zijn. Dit maakt een uitbreiding van de strafrechtelijke aansprakelijkheid mogelijk. Met name voor het niet naleven van een rechterlijke beslissing die is vastgesteld door artikel 315.”

Wijzigingen

Ook Igor Krasnov geeft commentaar op de juridische status van crypto. De procureur-generaal van Rusland zegt:

“We hebben wijzigingen ontwikkeld in de regelgevende rechtshandelingen. Zo worden cryptocurrencies in illegale circulatie erkend als een misdrijf. Tevens is het nu wettelijk mogelijk om ze te arresteren en in beslag te nemen.”

Feitelijk gezien betekent dit dat het Openbaar Ministerie cryptocurrency wil opnemen in de wetgeving.

Igor Krasnov laat ook weten:

“Dit moet eenvoudiger worden. Bijvoorbeeld door de invoering van een concept voor crypto en virtuele activa. Dat alles binnen de strafrechtelijke ruimte door de vaststelling van de relevante normen in de wetgeving.”

Digitale roebel

De Federatieraad van Rusland werkt aan de vorming van een commissie. Volgens berichten is de commissie aangesteld voor het vormen van uitgebreide besluiten over virtuele valuta’s. 

De Bank van Rusland overweegt al geruime tijd om haar digitale roebel uit te geven. Het land is van plan om het aanhouden van de digitale roebel makkelijker te maken voor buitenlanders.

Dit in het kader van de “Main Directions for Digitalization of the Financial Market, 2022-2024.” Dit omvat het gebruik van de digitale roebel wallets buiten de jurisdictie van het land.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.