Aandelen

Rusland streeft naar meer wetgeving in de cryptocurrency sector

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Onderzoekscomité van Rusland wil meer invloed uitoefenen op de crypto sector. Dat heeft voorzitter Alexander Bastrykin laten weten in een recent interview.

Geen volledige controle

Bastrykin zegt dat de staat op dit moment geen volledige controle heeft. Dat komt volgens de voorzitter door de gedecentraliseerde aard van de uitgifte van digitale valuta. 

De voorzitter plaatst daarbij wel een kanttekening. Hij zegt dat er nog maar weinig crypto gerelateerde zaken zijn doorgestuurd naar de rechter. Hij laat weten:

“In de afgelopen 9 maanden heeft de onderzoekscommissie 331 strafzaken doorgestuurd naar de rechtbank. Het gaat om zaken tegen burgers met een speciale juridische status.”

Strafprocesrecht normen

Volgens Alexander Bastrykin moeten crypto activa in deze gevallen worden overgedragen. De controle moet in handen komen van de staat in plaats van de verdachte. 

Het invoeren van strafprocesrecht normen is daarom belangrijk. Zo kan de overdracht voor het einde van het proces worden overgedragen naar een crypto rekening van de staat. 

Bastrykin voegt daar het volgende aan toe:

“De bepalingen moeten afdwingbaar zijn. Dit maakt een uitbreiding van de strafrechtelijke aansprakelijkheid mogelijk. Met name voor het niet naleven van een rechterlijke beslissing die is vastgesteld door artikel 315.”

Wijzigingen

Ook Igor Krasnov geeft commentaar op de juridische status van crypto. De procureur-generaal van Rusland zegt:

“We hebben wijzigingen ontwikkeld in de regelgevende rechtshandelingen. Zo worden cryptocurrencies in illegale circulatie erkend als een misdrijf. Tevens is het nu wettelijk mogelijk om ze te arresteren en in beslag te nemen.”

Feitelijk gezien betekent dit dat het Openbaar Ministerie cryptocurrency wil opnemen in de wetgeving.

Igor Krasnov laat ook weten:

“Dit moet eenvoudiger worden. Bijvoorbeeld door de invoering van een concept voor crypto en virtuele activa. Dat alles binnen de strafrechtelijke ruimte door de vaststelling van de relevante normen in de wetgeving.”

Digitale roebel

De Federatieraad van Rusland werkt aan de vorming van een commissie. Volgens berichten is de commissie aangesteld voor het vormen van uitgebreide besluiten over virtuele valuta’s. 

De Bank van Rusland overweegt al geruime tijd om haar digitale roebel uit te geven. Het land is van plan om het aanhouden van de digitale roebel makkelijker te maken voor buitenlanders.

Dit in het kader van de “Main Directions for Digitalization of the Financial Market, 2022-2024.” Dit omvat het gebruik van de digitale roebel wallets buiten de jurisdictie van het land.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.