Crypto nieuws

Rusland suggereert beperkingen op cryptocurrencies om deze reden

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De financiële waakhond van Rusland suggereert een wettelijke cryptocurrency beperking om en specifieke reden. Daarmee lijkt Rusland nog ver verwijderd van het accepteren van cryptocurrency als wettig betaalmiddel. Moskou heeft munten en tokens deels gereguleerd.

On Digital Financial Assets

Dit werd begin dit jaar wettelijk van kracht onder de naam “On Digital Financial Assets”. De bepalingen zeggen dat cryptocurrencies eigendom zijn, maar verbieden het gebruik als betaalmiddel. 

Voorzitter van de commissie financiële markten Anatoly Aksakov, zette zijn standpunten over deze beperkingen op digitale tokens uiteen:

“Afgevaardigden denken na over een wettelijke beperking op investeringen van niet-gekwalificeerde investeerders in cryptocurrencies en crypto-activa. Dit om particuliere investeerders te beschermen”

Wat is de reden van deze acute noodzaak?

Rusland moet nieuwe wetten aannemen om particuliere beleggers te beschermen. Met name tegen de potentiële verliezen van beleggen in cryptocurrencies.  Dat meldde het lokale persbureau Interfax.

Maar waarom die acute noodzaak? Dit is de reden volgens Aksakov:

“Digitale activa zijn het onderwerp van onze aandacht. We zullen bekijken hoe we onze burgers zo goed mogelijk kunnen beschermen bij het investeren in digitale valuta’s en activa. Mede omdat het om een nieuw instrument gaat dat vrij complex is voor een niet-gekwalificeerde belegger.”

Hoog risico alsook hoge opbrengsten

Het valt niet te ontkennen dat crypto tokens risico’s met zich meebrengen. Ook moet worden gezegd dat het grote opbrengsten kan opleveren, erkende Anatoly Aksakov.

“Er worden nu miljarden dollars uitgegeven aan het verwerven van digitale valuta. Er bestaat een risico, maar ook een grote opbrengst. We moeten zorgen voor een specifieke wetgeving om een niet-professionele belegger te kunnen beschermen tegen ondoordachte investeringen in digitale valuta’s.”

Dit nieuws is in overeenstemming met het verhaal van de Centrale Bank van Rusland, dat afgelopen september naar buiten kwam. De CBR werkte samen met commerciële banken om betalingen aan crypto exchanges uit te stellen. Cryptocurrencies hebben in Rusland toch een forse stijging gekend.

Ongeveer 77% van de Russische beleggers zei dat cryptocurrencies de “meest toekomstgerichte” investering waren. Het enorme aantal heeft ook de burgers veroverd.

Cryptocurrencies zijn een blijvertje

Ook andere landen hebben stappen ondernomen om de stijgende vraag naar cryptocurrencies aan banden te leggen. Zoals bijvoorbeeld Zuid-Korea. De autoriteiten hebben belangrijke stappen ondernomen om de stijgende vraag naar cryptocurrencies in de hand te kunnen houden.

Of het nu gaat om het heffen van belasting, het hard aanpakken van exchanges of andere diverse maatregelen. Volgens oprichter van de Alor Group Anatoly Gavrilenko, zijn cryptocurrencies echter een blijvertje. Daarover zei hij het volgende:

“Cryptocurrencies zijn een symbool van financiële vrijheid. Het is een signaal aan alle regelgevers dat het niet nodig is om mensen in een hokje te plaatsen. Mensen zullen altijd zoeken naar oplossingen om de geldende verboden te kunnen omzeilen.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.