Crypto nieuws

Rusland suggereert beperkingen op cryptocurrencies om deze reden

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De financiële waakhond van Rusland suggereert een wettelijke cryptocurrency beperking om en specifieke reden. Daarmee lijkt Rusland nog ver verwijderd van het accepteren van cryptocurrency als wettig betaalmiddel. Moskou heeft munten en tokens deels gereguleerd.

On Digital Financial Assets

Dit werd begin dit jaar wettelijk van kracht onder de naam “On Digital Financial Assets”. De bepalingen zeggen dat cryptocurrencies eigendom zijn, maar verbieden het gebruik als betaalmiddel. 

Voorzitter van de commissie financiële markten Anatoly Aksakov, zette zijn standpunten over deze beperkingen op digitale tokens uiteen:

“Afgevaardigden denken na over een wettelijke beperking op investeringen van niet-gekwalificeerde investeerders in cryptocurrencies en crypto-activa. Dit om particuliere investeerders te beschermen”

Wat is de reden van deze acute noodzaak?

Rusland moet nieuwe wetten aannemen om particuliere beleggers te beschermen. Met name tegen de potentiële verliezen van beleggen in cryptocurrencies.  Dat meldde het lokale persbureau Interfax.

Maar waarom die acute noodzaak? Dit is de reden volgens Aksakov:

“Digitale activa zijn het onderwerp van onze aandacht. We zullen bekijken hoe we onze burgers zo goed mogelijk kunnen beschermen bij het investeren in digitale valuta’s en activa. Mede omdat het om een nieuw instrument gaat dat vrij complex is voor een niet-gekwalificeerde belegger.”

Hoog risico alsook hoge opbrengsten

Het valt niet te ontkennen dat crypto tokens risico’s met zich meebrengen. Ook moet worden gezegd dat het grote opbrengsten kan opleveren, erkende Anatoly Aksakov.

“Er worden nu miljarden dollars uitgegeven aan het verwerven van digitale valuta. Er bestaat een risico, maar ook een grote opbrengst. We moeten zorgen voor een specifieke wetgeving om een niet-professionele belegger te kunnen beschermen tegen ondoordachte investeringen in digitale valuta’s.”

Dit nieuws is in overeenstemming met het verhaal van de Centrale Bank van Rusland, dat afgelopen september naar buiten kwam. De CBR werkte samen met commerciële banken om betalingen aan crypto exchanges uit te stellen. Cryptocurrencies hebben in Rusland toch een forse stijging gekend.

Ongeveer 77% van de Russische beleggers zei dat cryptocurrencies de “meest toekomstgerichte” investering waren. Het enorme aantal heeft ook de burgers veroverd.

Cryptocurrencies zijn een blijvertje

Ook andere landen hebben stappen ondernomen om de stijgende vraag naar cryptocurrencies aan banden te leggen. Zoals bijvoorbeeld Zuid-Korea. De autoriteiten hebben belangrijke stappen ondernomen om de stijgende vraag naar cryptocurrencies in de hand te kunnen houden.

Of het nu gaat om het heffen van belasting, het hard aanpakken van exchanges of andere diverse maatregelen. Volgens oprichter van de Alor Group Anatoly Gavrilenko, zijn cryptocurrencies echter een blijvertje. Daarover zei hij het volgende:

“Cryptocurrencies zijn een symbool van financiële vrijheid. Het is een signaal aan alle regelgevers dat het niet nodig is om mensen in een hokje te plaatsen. Mensen zullen altijd zoeken naar oplossingen om de geldende verboden te kunnen omzeilen.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.