Crypto nieuws

  Rusland voert mogelijk de digitale Yuan in ondanks de sancties

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication is veelvuldig in het nieuws. SWIFT is een betalingssysteem dat wereldwijde betalingen mogelijk maakt voor.

  Financiële instellingen uit SWIFT

  Grote financiële instellingen in Rusland zijn afgesneden van het systeem. De nationale munt daalt daartoe flink in waarde. Er gaan speculaties de ronde.

  Rusland wendt zich mogelijk tot China voor een alternatief. Dit kan betekenen dat het land mogelijk overgaat tot de invoering van de digitale Yuan. 

  Van roebel naar yuan

  Mensen die het nieuws over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne volgen hebben vragen. Is het voor Rusland mogelijk om de CBCD van China te gebruiken? 

  De digitale yuan maakt zijn debuut op de Olympische Spelen in Peking. Chinese functionarissen maken melding van ruim 13,68 miljard dollar aan transacties en ruim 260 miljoen digitale yuan gebruikers. 

  Vrijwillig of onder druk

  China levert tevens forse inspanningen. Dit om buitenlandse bedrijven over te halen of onder druk te zetten. Dit heeft als aanvaarden van digitale yuan betalingen als doel. 

  Alle ogen zijn op dit moment gericht op Rusland. Mede om in de gaten te houden of het land ervoor kiest om de digitale yuan in te voeren. Dit als vervanging voor het SWIFT systeem.

  Belangen van China

  Er zijn argumenten die dit idee zowel te ondersteunen als weerleggen. China is sterk betrokken bij de ontwikkeling van zijn CBDC en een meervoudig CBDC platform.

  Dit doet het land met de centrale banken van andere landen in het kader van de BIB. Vanuit dit oogpunt is het zinvol om Russische gebruikers aan boord te laten.

  Dit kan de invoering van de digitale yuan over de grens stimuleren. Dat terwijl de Russen worden geholpen hun afhankelijkheid van het SWIFT systeem te verminderen.

  Afwachtende houding

  China geeft hoogstwaarschijnlijk de voorkeur aan een afwachtende houding. Zeker als het gaat om crypto verbindingen met Rusland. Dit om sancties tegen zijn eigen bevolking of bedrijven te voorkomen.

  De digitale yuan van China bevindt zich in een ontluikend stadium. Misschien is het nog niet klaar voor gebruik over de grens. Zeker niet tijdens een oorlog. 

  Cryptocurrency beleggers zijn zich bewust van de connectie. Santiment merkt op dat China tot zijn top 10 trending keywords behoort. 

  Wake-up call

  Crypto handelaren in de Verenigde Staten dringen er bij de regering op aan om acht te slaan op deze wake-up call. Zij willen dat de regering maatregelen neemt en zich indekt.

  Vooral tegen een toekomst waarin de Amerikaanse dollar niet de primaire keuze is voor een wereldwijde valuta.  Anthony Pompliano deelt een duidelijk standpunt.

  Hij vindt dat de Verenigde Staten moeten investeren in Bitcoin en de adoptie daarvan. Niet direct om de dollar te vervangen maar om de Bitcoin technologie te adopteren. Nog voordat snode actoren dat doen.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.