Crypto nieuws

Rusland voert mogelijk de digitale Yuan in ondanks de sancties

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication is veelvuldig in het nieuws. SWIFT is een betalingssysteem dat wereldwijde betalingen mogelijk maakt voor.

Financiële instellingen uit SWIFT

Grote financiële instellingen in Rusland zijn afgesneden van het systeem. De nationale munt daalt daartoe flink in waarde. Er gaan speculaties de ronde.

Rusland wendt zich mogelijk tot China voor een alternatief. Dit kan betekenen dat het land mogelijk overgaat tot de invoering van de digitale Yuan. 

Van roebel naar yuan

Mensen die het nieuws over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne volgen hebben vragen. Is het voor Rusland mogelijk om de CBCD van China te gebruiken? 

De digitale yuan maakt zijn debuut op de Olympische Spelen in Peking. Chinese functionarissen maken melding van ruim 13,68 miljard dollar aan transacties en ruim 260 miljoen digitale yuan gebruikers. 

Vrijwillig of onder druk

China levert tevens forse inspanningen. Dit om buitenlandse bedrijven over te halen of onder druk te zetten. Dit heeft als aanvaarden van digitale yuan betalingen als doel. 

Alle ogen zijn op dit moment gericht op Rusland. Mede om in de gaten te houden of het land ervoor kiest om de digitale yuan in te voeren. Dit als vervanging voor het SWIFT systeem.

Belangen van China

Er zijn argumenten die dit idee zowel te ondersteunen als weerleggen. China is sterk betrokken bij de ontwikkeling van zijn CBDC en een meervoudig CBDC platform.

Dit doet het land met de centrale banken van andere landen in het kader van de BIB. Vanuit dit oogpunt is het zinvol om Russische gebruikers aan boord te laten.

Dit kan de invoering van de digitale yuan over de grens stimuleren. Dat terwijl de Russen worden geholpen hun afhankelijkheid van het SWIFT systeem te verminderen.

Afwachtende houding

China geeft hoogstwaarschijnlijk de voorkeur aan een afwachtende houding. Zeker als het gaat om crypto verbindingen met Rusland. Dit om sancties tegen zijn eigen bevolking of bedrijven te voorkomen.

De digitale yuan van China bevindt zich in een ontluikend stadium. Misschien is het nog niet klaar voor gebruik over de grens. Zeker niet tijdens een oorlog. 

Cryptocurrency beleggers zijn zich bewust van de connectie. Santiment merkt op dat China tot zijn top 10 trending keywords behoort. 

Wake-up call

Crypto handelaren in de Verenigde Staten dringen er bij de regering op aan om acht te slaan op deze wake-up call. Zij willen dat de regering maatregelen neemt en zich indekt.

Vooral tegen een toekomst waarin de Amerikaanse dollar niet de primaire keuze is voor een wereldwijde valuta.  Anthony Pompliano deelt een duidelijk standpunt.

Hij vindt dat de Verenigde Staten moeten investeren in Bitcoin en de adoptie daarvan. Niet direct om de dollar te vervangen maar om de Bitcoin technologie te adopteren. Nog voordat snode actoren dat doen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.