Crypto nieuws

Grayscale in gesprek met JPMorgan en Goldman Sachs voor rol in Bitcoin ETF

Redactie

2024-01-04

Leestijd: 2 minuten

*

Vermogensbeheerder in crypto activa Grayscale Investments is in gesprek met onder andere JPMorgan en Goldman Sachs. Dit voor een mogelijke rol in hun spot Bitcoin ETF.

S-3 aanvraag bij SEC

Deze ontwikkeling volgt op een aangepaste S-3 aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Daarin worden geen geautoriseerde deelnemers vermeld.

Een geautoriseerde deelnemer speelt een cruciale rol in het beheer van een ETF. Mede door te helpen bij het creëren en inwisselen van aandelen in het fonds.

ETF uitgevers kunnen meerdere financiële bedrijven benoemen als geautoriseerde deelnemers. Aanvragers zijn niet verplicht om deelnemers in hun aanvragen te benoemen.

Dit betekent dat andere financiële instellingen zich nog steeds kunnen aanmelden.

Goldman Sachs kan zich nog toevoegen

JPMorgan al is benoemd als geautoriseerde deelnemer voor verschillende voorgestelde spot Bitcoin ETF's. Goldman Sachs zou zich kunnen voegen bij andere Wall Street giganten.

Zoals onder andere Cantor Fitzgerald en Jane Street. Zij hebben al een geautoriseerde deelnemers rol gekregen voor andere ETF uitgevers.

Neutrale houding

Goldman Sachs heeft een neutrale houding aangenomen ten opzichte van cryptocurrencies en de digitale activa sector. Matthew McDermott heeft zich daar eerder al over uitgelaten.

In een interview op 27 december zei het hoofd van digitale activa bij Goldman dat goedkeuring van een Bitcoin ETF de crypto markt zou helpen rijpen.

Ook zei McDermott dat dit meer institutionele investeringen in digitale activa zou uitnodigen.

Kans op goedkeuring voor 10 januari

Een spot Bitcoin ETF is nog nooit goedgekeurd in de Verenigde Staten. Toch voorspellen ETF analisten een kans van 90% op goedkeuring vóór 10 januari.

Momenteel kijken 14 vermogensbeheerders naar het uitgeven van een spot Bitcoin ETF. Dit biedt institutionele beleggers directe en gereguleerde blootstelling aan Bitcoin in de VS.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.