Crypto nieuws

  Breaking: Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan alle 7 aanklachten in FTX fraudezaak

  Redactie

  2023-11-03

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een ongekende uitspraak die de crypto wereld op zijn grondvesten doet schudden. Sam Bankman-Fried is schuldig bevonden aan alle 7 aanklachten tegen hem. De beraadslaging door de jury in New York duurde slechts 4 uur.

  Schuldig aan 7 aanklachten

  Het proces tegen de voormalige FTX CEO gaat de boeken in als één van de grootste fraudezaken in de Amerikaanse geschiedenis. De Amerikaanse aanklager Damian Williams beschrijft de zaak als volgt:

  "Hij heeft een miljarden zwendel ontworpen om hem de koning van crypto te maken."

  Advocaten SBF zijn teleurgesteld

  Bankman-Fried is nu veroordeeld voor 2 keer draadfraude, 2 keer samenzwering tot draadfraude, één keer effectenfraude, één keer samenzwering tot grondstoffenfraude en één keer samenzwering tot witwassen.

  Hoewel zijn advocaten de jurybeslissing respecteren, zijn ze duidelijk teleurgesteld. De verdediging onderstreept daarbij dat Sam Bankman-Fried zijn onschuld blijft volhouden.

  Laatste woord op 28 maart 2024: 5 tot 20 jaar per misdaad

  Het verhaal krijgt een vervolg op 28 maart 2024. Dat moet SBF terug naar de rechtbank voor de strafmaat. Rechter Lewis Kaplan heeft het laatste woord over de strafmaat. De straffen variëren van 5 tot 20 jaar per misdaad.

  Bankman-Fried stond niet alleen in deze saga. Andere kopstukken bekennen ook schuld. Waaronder voormalige CEO van Alameda, Caroline Ellison, FTX mede-oprichter Gary Wang en voormalig hoofd engineering van FTX, Nishad Singh.

  Zij werkten tijdens het 5 weken durende proces samen met de overheid om tegen Bankman-Fried te getuigen.

  SBF blijft ontkennen

  Bankman-Fried zelf ontkende alle beschuldigingen. Hij probeerde tijdens het proces zijn onschuld te bewijzen. Dat deed hij door de ineenstorting van FTX in november 2022 toe te schrijven aan "een aantal grote fouten".

  Hij wees met de vinger naar Wang voor het creëren van een functie waardoor Alameda kon handelen met fondsen die het niet bezat. Hij beweerde dat hij "niet helemaal zeker wist wat er gebeurde" met de kredietlijn van Alameda.

  Deze liep op tot miljarden tijdens de instortende crypto markt van 2022.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.