Crypto nieuws

Hong Kong SFC waarschuwt voor fake crypto exchange die zich voordoet als MEXC

Redactie

1979-02-10

Leestijd: 2 minuten

*

De SFC heeft een waarschuwing uitgegeven over een website die zich voordoet als crypto exchange MEXC. Potentiële investeerders worden opgelicht en fondsen weggesluisd.

Samenwerking tussen SFC en politie

De SFC benadrukt dat ze samenwerkt met de politie in een operatie. Dit om aanbieders van VATP's die zich bezighouden met illegale activiteiten, te monitoren en te onderzoeken.

De SFC beweerde dat de entiteit die onder de naam MEXC opereert, investeerders misleidt door hen te laten storten op haar bankrekening voor zogenaamde investeringen.

Dit om vervolgens moeilijkheden te ondervinden bij het terugtrekken van de fondsen.

"In deze chat groepen werden slachtoffers die geïnteresseerd waren in het kopen van cryptocurrencies doorverwezen naar websites die door MEXC worden beheerd. Slachtoffers werden vervolgens gevraagd om geld te storten op aangewezen bankrekeningen voor investeringsdoeleinden. Daarna meldden ze problemen met het opnemen van fondsen."

Mexcz.icu en mexczx.co

De SFC identificeerde 8 websites die geassocieerd zijn met de frauduleuze entiteit. Alle websites bevatten MEXC in hun domeinnamen. Zoals mexczx.icu en mexczx.co.

In september 2023 zei de SFC dat het een lijst zou publiceren van gelicentieerde, als gelicentieerd beschouwde, gesloten en aanvraag-pendende VATP's.

Dit om het publiek te helpen potentieel ongereguleerde VATP's in Hongkong te identificeren. Dit komt te midden van toenemende controle op de handhaving beslissingen.

Deze zijn recentelijk door de daadwerkelijke MEXC exchange zijn genomen.

Bevroren fondsen: "abnormale handelsactiviteiten"

In 2023 heeft MEXC naar verluidt rekeningen van handelaren bevroren en hun fondsen in beslag genomen. De acties werden gemotiveerd door "abnormale handelsactiviteiten."

Een handelaar beweert zelfs dat hij $92,000 aan Tether tokens verloor. Volgend op winsten uit meerdere recente trades over 15 dagen in de futures markt van MEXC.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.