Crypto nieuws

SBI in Japan kondigt de lancering van een crypto fonds aan

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Japanse regelgeving voor crypto wordt als streng beschouwd. Toch staat het land ook open voor fintech innovatie. Met dat doel lanceert de SBI een crypto fonds voor beleggers.

7 cryptocurrencies

De lancering werd aangekondigd in een persbericht van de SBI. Er worden 7 cryptocurrencies aangeboden. Dit zijn Bitcoin, XRP, Ether, Bitcoin Cash, Litecoin, Chainlink en Polkadot.

“Deze keer start de SBI Group met de behandeling van het Cryptocurrency Asset Fund. Japan’s eerste crypto fonds dat rechtstreeks investeert in crypto activa voor beleggers.”

5 miljoen Yen

De SBI laat weten dat het maximum aantal houders is vastgesteld op 499. De SBI merkt op:

“Dit product is een investering van 5 miljoen yen of meer. In eenheden van 1 miljoen yen.”

Op dit moment is de waarde van 1 miljoen yen gelijk aan circa 8.795,08 dollar. 

De aanvraagperiode voor de aankoop loopt van 17 december 2021 tot 31 januari 2022. De contractperiode loopt van 1 februari 2022 tot en met 31 januari 2023. 

Evenwicht

Volgens het persbericht kan de samenstelling van het fonds opnieuw in evenwicht worden gebracht. Bijvoorbeeld als één actief extreem dominant wordt.

“We kunnen de te verkopen activa kort uitlenen aan een exchange bedrijf. Dit om de verkoop van de crypto vlot te laten verlopen. Dit is een technische maatregel en geen winstdoelstelling.”

In het persbericht wijst de SBI Group op de lancering van Bitcoin Futures in Amerika. Ook spreekt het over de populariteit van NFT’s als blockchain use cases.

Digitale Yuan

Een crypto fonds is een goede ontwikkeling. Anderzijds staat Japan onder druk om de ontwikkeling van zijn eigen CBDC op te voeren. 

Dit komt op een moment dat de digitale yuan van China in het hele land op grote schaal wordt ingevoerd. Ook door internationale merken. 

Dit gebeurt nog voor de lancering die gepland staat voor de Olympische Winterspelen 2022.

Nu het tempo opvoeren

De Japanse minister van Economische Veiligheid heeft ook toegegeven dat er meer actie nodig is voor een CBDC. 

Takayuki Kobayashi noemde de nationale veiligheid als één van de redenen hiervoor. Begin deze maand merkte de minister op:

“We moeten nadenken over wat er kan gebeuren met de nationale veiligheid van Japan. Zeker wanneer andere landen verder gaan met CBDC. Japan moet het tempo opvoeren zodat het klaar is om op elk moment een digitale yen uit te geven.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.