Crypto nieuws

    SBI in Japan kondigt de lancering van een crypto fonds aan

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De Japanse regelgeving voor crypto wordt als streng beschouwd. Toch staat het land ook open voor fintech innovatie. Met dat doel lanceert de SBI een crypto fonds voor beleggers.

    7 cryptocurrencies

    De lancering werd aangekondigd in een persbericht van de SBI. Er worden 7 cryptocurrencies aangeboden. Dit zijn Bitcoin, XRP, Ether, Bitcoin Cash, Litecoin, Chainlink en Polkadot.

    “Deze keer start de SBI Group met de behandeling van het Cryptocurrency Asset Fund. Japan’s eerste crypto fonds dat rechtstreeks investeert in crypto activa voor beleggers.”

    5 miljoen Yen

    De SBI laat weten dat het maximum aantal houders is vastgesteld op 499. De SBI merkt op:

    “Dit product is een investering van 5 miljoen yen of meer. In eenheden van 1 miljoen yen.”

    Op dit moment is de waarde van 1 miljoen yen gelijk aan circa 8.795,08 dollar. 

    De aanvraagperiode voor de aankoop loopt van 17 december 2021 tot 31 januari 2022. De contractperiode loopt van 1 februari 2022 tot en met 31 januari 2023. 

    Evenwicht

    Volgens het persbericht kan de samenstelling van het fonds opnieuw in evenwicht worden gebracht. Bijvoorbeeld als één actief extreem dominant wordt.

    “We kunnen de te verkopen activa kort uitlenen aan een exchange bedrijf. Dit om de verkoop van de crypto vlot te laten verlopen. Dit is een technische maatregel en geen winstdoelstelling.”

    In het persbericht wijst de SBI Group op de lancering van Bitcoin Futures in Amerika. Ook spreekt het over de populariteit van NFT’s als blockchain use cases.

    Digitale Yuan

    Een crypto fonds is een goede ontwikkeling. Anderzijds staat Japan onder druk om de ontwikkeling van zijn eigen CBDC op te voeren. 

    Dit komt op een moment dat de digitale yuan van China in het hele land op grote schaal wordt ingevoerd. Ook door internationale merken. 

    Dit gebeurt nog voor de lancering die gepland staat voor de Olympische Winterspelen 2022.

    Nu het tempo opvoeren

    De Japanse minister van Economische Veiligheid heeft ook toegegeven dat er meer actie nodig is voor een CBDC. 

    Takayuki Kobayashi noemde de nationale veiligheid als één van de redenen hiervoor. Begin deze maand merkte de minister op:

    “We moeten nadenken over wat er kan gebeuren met de nationale veiligheid van Japan. Zeker wanneer andere landen verder gaan met CBDC. Japan moet het tempo opvoeren zodat het klaar is om op elk moment een digitale yen uit te geven.”

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.