Crypto nieuws

  SBI in Japan kondigt de lancering van een crypto fonds aan

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Japanse regelgeving voor crypto wordt als streng beschouwd. Toch staat het land ook open voor fintech innovatie. Met dat doel lanceert de SBI een crypto fonds voor beleggers.

  7 cryptocurrencies

  De lancering werd aangekondigd in een persbericht van de SBI. Er worden 7 cryptocurrencies aangeboden. Dit zijn Bitcoin, XRP, Ether, Bitcoin Cash, Litecoin, Chainlink en Polkadot.

  “Deze keer start de SBI Group met de behandeling van het Cryptocurrency Asset Fund. Japan’s eerste crypto fonds dat rechtstreeks investeert in crypto activa voor beleggers.”

  5 miljoen Yen

  De SBI laat weten dat het maximum aantal houders is vastgesteld op 499. De SBI merkt op:

  “Dit product is een investering van 5 miljoen yen of meer. In eenheden van 1 miljoen yen.”

  Op dit moment is de waarde van 1 miljoen yen gelijk aan circa 8.795,08 dollar. 

  De aanvraagperiode voor de aankoop loopt van 17 december 2021 tot 31 januari 2022. De contractperiode loopt van 1 februari 2022 tot en met 31 januari 2023. 

  Evenwicht

  Volgens het persbericht kan de samenstelling van het fonds opnieuw in evenwicht worden gebracht. Bijvoorbeeld als één actief extreem dominant wordt.

  “We kunnen de te verkopen activa kort uitlenen aan een exchange bedrijf. Dit om de verkoop van de crypto vlot te laten verlopen. Dit is een technische maatregel en geen winstdoelstelling.”

  In het persbericht wijst de SBI Group op de lancering van Bitcoin Futures in Amerika. Ook spreekt het over de populariteit van NFT’s als blockchain use cases.

  Digitale Yuan

  Een crypto fonds is een goede ontwikkeling. Anderzijds staat Japan onder druk om de ontwikkeling van zijn eigen CBDC op te voeren. 

  Dit komt op een moment dat de digitale yuan van China in het hele land op grote schaal wordt ingevoerd. Ook door internationale merken. 

  Dit gebeurt nog voor de lancering die gepland staat voor de Olympische Winterspelen 2022.

  Nu het tempo opvoeren

  De Japanse minister van Economische Veiligheid heeft ook toegegeven dat er meer actie nodig is voor een CBDC. 

  Takayuki Kobayashi noemde de nationale veiligheid als één van de redenen hiervoor. Begin deze maand merkte de minister op:

  “We moeten nadenken over wat er kan gebeuren met de nationale veiligheid van Japan. Zeker wanneer andere landen verder gaan met CBDC. Japan moet het tempo opvoeren zodat het klaar is om op elk moment een digitale yen uit te geven.”

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.