Crypto nieuws

Crypto gebruikers melden phishing scams vermomd als Patreon e-mails

Redactie

2024-01-29

Leestijd: 2 minuten

*

Er circuleren phishing e-mails die zich voordoen als berichten van Patreon, een bekend platform voor content creators. De mails beloven valse airdrops van bekende crypto.

Scam in naam van Patreon

De mails zijn vooral in omloop onder gebruikers van social media en Reddit. Gebruikers van cryptocurrency kregen ongewenste e-mails, zogenaamd van Patreon.

De e-mails zijn niet afkomstig van Patreon maar van scammers. Zij gebruikten Patreon om nep-emails te versturen over valse crypto projecten. Dit om toegang te krijgen tot wallets.

Valse airdrops van Chainlink en Solana

Vanaf 23 januari begonnen de meldingen binnen te stromen. De e-mails beloofden valse airdrops van bekende cryptocurrencies, Zoals Chainlink, Solana, Manta Network en Sui.

Op 25 januari liet Patreon weten dat er een probleem was met e-mailverificatie en accounts. Het platform zegt dat het probleem is opgelost en dat de accounts zijn aangepakt.

Kwaadaardige gecoördineerde aanval

Een screenshot van een Patreon e-mail geeft meer duidelijkheid. Daarin wordt gemeld dat deze phishing poging een "kwaadaardige gecoördineerde aanval" is geweest.

Toch blijven gebruikers melden dat ze scam e-mails ontvangen. Een Reddit gebruiker zegt dat hij 6 e-mails van Patreon heeft verwijderd over een 'Manta' airdrop. Daarmee lijkt het erop dat Patreon de strijd tegen deze scams nog steeds niet heeft overwonnen. 

324.000 scam slachtoffers in 2023

In 2023 werden meer dan 324.000 crypto gebruikers het slachtoffer van phishing-scams. De scams zijn samen goed voor een totaal verlies van 295 miljoen dollar.

Voor crypto gebruikers blijft het belangrijk om alert te zijn op phishing. Blijf kritisch en vertrouw niet blindelings op e-mails. Zelfs niet als ze van bekende platforms lijken te komen.

Daarnaast is het ook belangrijk om de afzender en het e-mailadres te controleren. Evenals het gebruik van tweefactor-authenticatie voor cryptocurrency accounts.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.