Crypto nieuws

  Scaramucci: "Sam Bankman-Fried in het nauw tijdens zijn rechtszaak"

  Redactie

  2023-10-26

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De beslissing van Sam "SBF" Bankman-Fried om zelf te getuigen tijdens zijn strafzaak kan hem duur komen te staan. Anthony Scaramucci is stellig in zijn overtuiging dat de mede-oprichter van FTX "geen schijn van kans" maakt tegenover de aanklagers.

  Mogelijk langere gevangenisstraf voor SBF

  Tijdens een interview op 25 oktober doet Scaramucci uitspraken over de rechtszaak. De oprichter van SkyBridge Capital beweerde dat de aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie "alle tegenstrijdigheden" die SBF heeft gemaakt zullen aanwijzen.

  Dit kan volgens Anthony Scaramucci leiden tot een langere gevangenisstraf voor Sam Bankman-Fried. De topman van SkyBridge zegt:

  "Ze gaan hem levend villen. Hij denkt dat hij slimmer is dan de aanklagers, maar zij zijn hierin zeer ervaren.”

  Sympathieke nerd

  Het beeld van Sam Bankman-Fried is in de loop van het jaar flink veranderd. Eerst werd hij gezien als een “sympathieke nerd die al zijn geld wilde weggeven”. Echter, verklaringen van voormalige FTX leidinggevenden hebben een ander beeld geschetst. Scaramucci laat weten:

  "Hij dacht dat hij pienter genoeg was om de markt te slim af te zijn, zijn geld terug te verdienen en biljonair te worden. Zo werkt het nooit.”

  FTX kocht belang 30% in SkyBridge

  FTX Ventures kocht in september 2022 een belang van 30% in SkyBridge. Anthony Scaramucci probeert dit belang nu terug te kopen van het inmiddels failliete cryptocurrency handelsplatform. Maar, Scaramucci heeft ook wel eens anders gedacht over Sam Bankman-Fried.

  In januari noemde hij Bankman-Fried in een interview nog “de Mark Zuckerberg van crypto.” Dit was vóór de beschuldigingen dat de voormalige CEO van FTX klanten gelden zou hebben verduisterd. Later betuigde Scaramucci dat hij zich heeft vergist.

  De oprichter van SkyBridge Capital gaf toe dat hij Sam Bankman-Fried had voorgesteld aan staatshoofden. Iets waar hij nu “spijt van heeft". Scaramucci zegt dat hij SBF destijds zag als “een slimme vent met goede bedoelingen". Daar voegt hij de volgende conclusie aan toe:

  "Als hij besluit te getuigen, zal dat een grote fout zijn."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.