Crypto nieuws

Scaramucci: "Sam Bankman-Fried in het nauw tijdens zijn rechtszaak"

Redactie

2023-10-26

Leestijd: 2 minuten

*

De beslissing van Sam "SBF" Bankman-Fried om zelf te getuigen tijdens zijn strafzaak kan hem duur komen te staan. Anthony Scaramucci is stellig in zijn overtuiging dat de mede-oprichter van FTX "geen schijn van kans" maakt tegenover de aanklagers.

Mogelijk langere gevangenisstraf voor SBF

Tijdens een interview op 25 oktober doet Scaramucci uitspraken over de rechtszaak. De oprichter van SkyBridge Capital beweerde dat de aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie "alle tegenstrijdigheden" die SBF heeft gemaakt zullen aanwijzen.

Dit kan volgens Anthony Scaramucci leiden tot een langere gevangenisstraf voor Sam Bankman-Fried. De topman van SkyBridge zegt:

"Ze gaan hem levend villen. Hij denkt dat hij slimmer is dan de aanklagers, maar zij zijn hierin zeer ervaren.”

Sympathieke nerd

Het beeld van Sam Bankman-Fried is in de loop van het jaar flink veranderd. Eerst werd hij gezien als een “sympathieke nerd die al zijn geld wilde weggeven”. Echter, verklaringen van voormalige FTX leidinggevenden hebben een ander beeld geschetst. Scaramucci laat weten:

"Hij dacht dat hij pienter genoeg was om de markt te slim af te zijn, zijn geld terug te verdienen en biljonair te worden. Zo werkt het nooit.”

FTX kocht belang 30% in SkyBridge

FTX Ventures kocht in september 2022 een belang van 30% in SkyBridge. Anthony Scaramucci probeert dit belang nu terug te kopen van het inmiddels failliete cryptocurrency handelsplatform. Maar, Scaramucci heeft ook wel eens anders gedacht over Sam Bankman-Fried.

In januari noemde hij Bankman-Fried in een interview nog “de Mark Zuckerberg van crypto.” Dit was vóór de beschuldigingen dat de voormalige CEO van FTX klanten gelden zou hebben verduisterd. Later betuigde Scaramucci dat hij zich heeft vergist.

De oprichter van SkyBridge Capital gaf toe dat hij Sam Bankman-Fried had voorgesteld aan staatshoofden. Iets waar hij nu “spijt van heeft". Scaramucci zegt dat hij SBF destijds zag als “een slimme vent met goede bedoelingen". Daar voegt hij de volgende conclusie aan toe:

"Als hij besluit te getuigen, zal dat een grote fout zijn."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.