Crypto nieuws

Schikking tussen Ripple en SEC behoort tot mogelijkheden

Femke Wassink

2023-09-03

Leestijd: 2 minuten

*

Advocaat John Deaton vertegenwoordigt talrijke XRP token houders. Deaton heeft de mogelijke stappen uiteengezet die Ripple en de SEC zouden kunnen ondernemen als ze kiezen voor een schikking.

Effect van de Coinbase zaak

Een mogelijke schikking tussen Ripple en de SEC zou gedeeltelijk kunnen afhangen van de uitkomst van de lopende rechtszaak tussen Coinbase en de SEC. Dat heeft Deaton recent bekendgemaakt.

Als de rechter beslist om de aanklacht van Coinbase te verwerpen, dan zou dit aangeven dat token verkopen op het platform niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen. Hiermee zou een precedent worden gecreëerd.

John Deaton merkt op:

"De enige manier waarop Ripple en de SEC vóór het einde van het jaar tot een schikking zouden kunnen komen, is als rechter Failla de motie van Coinbase om te seponeren gedeeltelijk of volledig goedkeurt. Daarmee zou worden vastgesteld dat token verkopen op een beurs in een blind bid/ask transactie niet onder de Amerikaanse effectenwetten vallen."

Wat als de motie wordt goedgekeurd?

Als de motie wordt goedgekeurd, dan zou dit de mogelijkheid van de SEC om in beroep te gaan aanzienlijk beperken. De SEC zou een zwakkere positie hebben. Een schikking met Ripple zou een logische volgende stap zijn.

Ripple slaat terug

Op 1 september 2023 heeft Ripple aangegeven dat het samenvattend oordeel niet inging op de juridische basis voor het tussentijds beroep. Ze zijn het er fundamenteel niet mee eens dat de SEC is afgeweken van de gevestigde wettelijke perspectieven.

Het gaat dan met name om de toepassing van de Howey Test op XRP token verkopen. De Howey Test is een checklist die bepaalt of een investering volgens de Amerikaanse wet een 'effect' is.

Effecten wetgeving overtredingen

In 2023 heeft de SEC verschillende cryptocurrency bedrijven aangeklaagd op beschuldiging van effecten wetgeving overtredingen. Ook Coinbase en Binance kregen hiermee te maken.

Asset manager Grayscale heeft onlangs een juridische overwinning behaald tegen de SEC. Daardoor werd een revisie van zijn aanvraag voor een Bitcoin ETF noodzakelijk.

Toekomst van Ripple en XRP

Deze zaak kan enorme gevolgen hebben. Niet alleen voor Ripple en XRP maar voor de hele crypto markt. Na de uitspraak in de Torres zaak hebben veel exchanges zelfs aangegeven de mogelijkheid te onderzoeken om XRP weer te noteren.

Als de kaarten goed vallen voor Ripple, zou dit een game changer kunnen zijn voor het bedrijf en zijn digitale XRP asset. Als Ripple wint of een gunstige schikking treft, kan dit een groen licht zijn voor andere exchanges om XRP weer op te nemen.

Het resultaat van deze zaak kan een domino effect hebben op andere crypto assets en platformen. Als Ripple en de SEC tot een schikking komen die voor beide partijen bevredigend is, zou dit een blauwdruk kunnen vormen voor toekomstige juridische geschillen.

Wat betekent dit voor de SEC?

Het falen om een robuuste rechtszaak tegen Ripple te voeren zou voor de SEC een klap kunnen zijn in hun pogingen om regulering en handhaving in de crypto industrie uit te oefenen. Het zou hun gezag in twijfel trekken wat kan leiden tot een soort juridische 'wild west'.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.