Crypto nieuws

BlockFi en 3AC bereiken akkoord: rechter keurt goed maar details blijven geheim

Femke Wassink

2024-02-07

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto bedrijf BlockFi en het failliete hedgefonds Three Arrows Capital hebben een akkoord bereikt. Een Amerikaanse rechter keurt het akkoord goed maar details blijven geheim. 

Schikking tussen beide partijen

Tijdens een hoorzitting op 6 februari heeft rechter Michael Kaplan in New Jersey het groene licht gegeven voor de schikking tussen de partijen, 3AC en BlockFi.

De schikking is bedoeld om juridische strijd te voorkomen. BlockFi beweerde dat 3AC hen $129 miljoen schuldig was. 3AC claimde dat BlockFi hen $280 miljoen verschuldigd was.

Openbaar maken schikking is "niet intuïtief"

De rechter weigerde de details van de schikking openbaar te maken. Dit zou "niet intuïtief" zijn. Hij weerlegt het bezwaar van de U.S. Trustee tegen het geheimhouden daarvan.

U.S. Trustee vond dat de voorwaarden bekend gemaakt moesten worden. Dit omdat de schuldenaars niet hadden aangetoond waarom de schikking geheim moest blijven.

Info mogelijk invloed op rechtszaken FTX

Het verzoek om geheimhouding werd ondersteund. Mede omdat de voorwaarden commercieel gevoelig zijn en invloed kunnen hebben op de rechtszaken tegen FTX.

Het hof heeft dit verzoek ingewilligd. Dit met het oog op het beschermen van strategieën en het respecteren van de comity met 3AC's buitenlandse faillissementsprocedures.

Verder met uitkeringen aan crediteuren

De goedkeuring van de schikking stelt BlockFi in staat om verder te gaan met de uitkeringen van het leenfonds aan de crediteuren. Een belangrijke reden voor een snelle goedkeuring.

In september 2023 keurde rechter Kaplan BlockFi's gewijzigde Chapter 11 en klanten terugbetaling plan goed. Dat gebeurde toen het bedrijf groen licht kreeg voor liquidatie.

Destijds werd geschat dat BlockFi tot $10 miljard verschuldigd was aan ruim 100.000 crediteuren. Inclusief $1 miljard aan de 3 grootste crediteuren en $220 miljoen aan 3AC.

Instorting van 3AC en BlockFi

Three Arrows Capital stortte in juni 2022 in. BlockFi vroeg eind november 2022 faillissement aan na de ondergang van FTX.

Eerder in februari kondigde het platform voor faillissement claims van crypto OPNX aan dat het officieel alle operaties zou stopzetten en tegen 14 februari zou sluiten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.