Crypto nieuws

  BlockFi en 3AC bereiken akkoord: rechter keurt goed maar details blijven geheim

  Femke Wassink

  2024-02-07

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto bedrijf BlockFi en het failliete hedgefonds Three Arrows Capital hebben een akkoord bereikt. Een Amerikaanse rechter keurt het akkoord goed maar details blijven geheim. 

  Schikking tussen beide partijen

  Tijdens een hoorzitting op 6 februari heeft rechter Michael Kaplan in New Jersey het groene licht gegeven voor de schikking tussen de partijen, 3AC en BlockFi.

  De schikking is bedoeld om juridische strijd te voorkomen. BlockFi beweerde dat 3AC hen $129 miljoen schuldig was. 3AC claimde dat BlockFi hen $280 miljoen verschuldigd was.

  Openbaar maken schikking is "niet intuïtief"

  De rechter weigerde de details van de schikking openbaar te maken. Dit zou "niet intuïtief" zijn. Hij weerlegt het bezwaar van de U.S. Trustee tegen het geheimhouden daarvan.

  U.S. Trustee vond dat de voorwaarden bekend gemaakt moesten worden. Dit omdat de schuldenaars niet hadden aangetoond waarom de schikking geheim moest blijven.

  Info mogelijk invloed op rechtszaken FTX

  Het verzoek om geheimhouding werd ondersteund. Mede omdat de voorwaarden commercieel gevoelig zijn en invloed kunnen hebben op de rechtszaken tegen FTX.

  Het hof heeft dit verzoek ingewilligd. Dit met het oog op het beschermen van strategieën en het respecteren van de comity met 3AC's buitenlandse faillissementsprocedures.

  Verder met uitkeringen aan crediteuren

  De goedkeuring van de schikking stelt BlockFi in staat om verder te gaan met de uitkeringen van het leenfonds aan de crediteuren. Een belangrijke reden voor een snelle goedkeuring.

  In september 2023 keurde rechter Kaplan BlockFi's gewijzigde Chapter 11 en klanten terugbetaling plan goed. Dat gebeurde toen het bedrijf groen licht kreeg voor liquidatie.

  Destijds werd geschat dat BlockFi tot $10 miljard verschuldigd was aan ruim 100.000 crediteuren. Inclusief $1 miljard aan de 3 grootste crediteuren en $220 miljoen aan 3AC.

  Instorting van 3AC en BlockFi

  Three Arrows Capital stortte in juni 2022 in. BlockFi vroeg eind november 2022 faillissement aan na de ondergang van FTX.

  Eerder in februari kondigde het platform voor faillissement claims van crypto OPNX aan dat het officieel alle operaties zou stopzetten en tegen 14 februari zou sluiten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.