Crypto nieuws

Breaking: Vivek Ramaswamy trekt zich terug uit race voor Amerikaanse presidentschap 2024

Redactie

2024-01-16

Leestijd: 2 minuten

*

In een verrassende wending heeft de pro-crypto Republikeinse kandidaat Vivek Ramaswamy zich teruggetrokken uit de strijd om het Amerikaanse presidentschap.

Schok voor crypto gemeenschap

Het nieuws komt als een schok voor de crypto gemeenschap. Zij zagen in Vivek Ramaswamy een belangrijke voorvechter van hun belangen.

Ramaswamy is de enige kandidaat met een specifiek crypto-beleidskader. Hij heeft besloten zijn steun te verlenen aan voormalig president Donald Trump.

Gedurfde standpunten over Bitcoin

Tijdens een persconferentie op 16 januari in Des Moines Iowa, kondigde Vivek Ramaswamy aan zijn presidentiële campagne te stoppen.

Ramaswamy werd gezien als een frisse wind in de politiek. Hij stond bekend om zijn gedurfde standpunten. Niet alleen over Bitcoin, maar ook over andere digitale activa.

"The Three Freedoms of Crypto"

Zijn unieke aanpak "The Three Freedoms of Crypto" werd gelanceerd op 16 november. De aanpak beloofde crypto ontwikkelaars te vrijwaren van aansprakelijkheid.

Onder andere voor het gebruik van hun code door anderen. Hij benadrukte ook de noodzaak van duidelijke regelgeving voor nieuwe cryptocurrencies en het voorkomen van beperkingen. Met name op zelf-gehoste wallets door federale instanties.

Stevige kritiek op Gary Gensler

Op 6 december 2023 uitte Ramaswamy stevige kritiek op de SEC en voorzitter Gary Gensler. Dit vanwege hun achterblijvende crypto regulering.

Hij noemde het een blamage dat Gensler niet toegaf dat Ether als een commodity beschouwd moet worden. De gemeenschap reageert met respect op zijn besluit.

"Meest getalenteerde kandidaat"

Nic Carter van Castle Island Ventures prees Ramaswamy als de "meest getalenteerde" Republikeinse kandidaat van zijn generatie.

Hoewel zijn campagne voorbij is, blijft de invloed van Ramaswamy's ideeën voelbaar binnen de crypto wereld.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.