Crypto nieuws

Breaking: SEC nadert goedkeuring van spot Bitcoin ETF met indiening 19b-4 wijzigingen

Redactie

2024-01-06

Leestijd: 2 minuten

*

11 aanvragers van spot Bitcoin ETF's 19b-4 hebben de wijzigingsformulieren ingediend. De deadline voor de SEC om het product goed of af te keuren duurt nog slechts enkele dagen.

SEC begonnen met accepteren aanvragen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is begonnen met het accepteren van aanvragen door exchanges. Dit is een teken dat duidt op de goedkeuring van de ETF's.

Op 5 januari werden 19b-4 wijzigingen ingediend voor spot BTC ETF aanvragen. Deze zijn afkomstig van vermogensbeheerders BlackRock, Valkyrie, Grayscale, Bitwise, Hashdex, ARK 21Shares, Invesco Galaxy, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck en WisdomTree.

Goedkeuring mogelijk voor 10 januari?

Deze aanvragen zijn één van de laatste stappen in het goedkeuringsproces van de SEC. S-1 documenten moeten worden voltooid voordat Amerikaanse exchanges kunnen beginnen met het noteren van aandelen van beleggingsinstrumenten met directe blootstelling aan crypto.

Sommige experts speculeren dat de definitieve goedkeuring voor de spot Bitcoin ETF's zal vallen voor 10 januari. Dit is de deadline voor een aanbod van ARK Invest en 21Shares.

Grotere adoptie crypto wereldwijd

Een potentiële goedkeuring zou kunnen leiden tot een grotere adoptie van crypto in de VS en wereldwijd. Ondertussen toonde Eric Balchunas in een bericht op X zijn optimisme.

Hij vermoedt dat de SEC een Bitcoin ETF zou goedkeuren aan het begin van volgende week:

"Ja, het is in principe gedaan. Het laatste wat ik hoor van meerdere bronnen is dat de definitieve S-1's maandag om 8 uur 's ochtends moeten zijn ingediend. Dit omdat de SEC probeert iedereen op te lijnen voor de lancering op 11 januari."

Financiële adviseurs minder overtuigd

Financiële adviseurs zijn niet zo overtuigd dat de SEC het aanbod zal goedkeuren. Op 4 januari meldde bronnen dat 39% van de adviseurs in de VS gelooft in een goedkeuring.

In een enquête van Bitwise werden financiële adviseurs door het hele land verschillende vragen gesteld. De deelnemers zijn geregistreerde investeringsadviseurs, financiële planners, institutionele beleggers en vertegenwoordigers van grote makelaarskantoren.

Toen de deelnemers werd gevraagd een periode te selecteren waarin ze verwachten dat een spot Bitcoin ETF zou worden goedgekeurd, antwoordde slechts 39% "in 2024".

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.