Crypto nieuws

  SEC Beweert dat Ripple XRP Zaak verkeerd besloten is

  Femke Wassink

  2023-07-23

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De advocaten van Terra haalden het vonnis van Ripple XRP aan in hun recente dossiers. Volgens de SEC werkt de uitspraak juist in hun voordeel.

  Nieuwe documenten

  Nadat een rechter een gemengde overwinning voor Ripple in haar rechtszaak tegen de SEC had uitgesproken, leverde de instantie vrijdag nieuwe documenten aan in haar rechtszaak tegen Terraform Labs en CEO Do Kwon.

  Ze beweren dat de Ripple beslissing gebrekkig was en aangevochten kon worden. Volgens een nieuwe reeks documenten die gisteren in de zaak van Terraform Labs zijn ingediend, hint de SEC nu op het aanvechten van de Ripple uitspraken.

  Hierin oordeelde een federale rechter dat het bedrijf de effectenwetten niet schond door haar eigen token XRP aan particuliere beleggers aan te bieden, maar dat het de wet wel overtrad toen het ging om institutionele beleggers.

  Howey test

  De stap van de SEC komt als reactie op een eerdere indiening deze week door de advocaten van Terraform, die zeiden dat de Ripple uitspraken hun verdediging versterken en hun verzoek ondersteunen dat de rechtszaak moet worden verworpen.

  Centraal in de controverse staat de Howey test, een juridische toets die bepaalt of een financieel instrument een investeringscontract vormt en dus onder de regelgevende bevoegdheid van de SEC valt.

  "In tegenstelling tot de beweringen van Ripple, ondersteunt een groot deel van de uitspraak de claims van de SEC in deze zaak," zeggen de documenten, eraan toevoegend dat de praktijken van Ripple in conflict zijn met de Howey test.

  "Die delen van Ripple zijn verkeerd beslist, en deze rechtbank zou ze niet moeten volgen."

  Uitspraken verwerpen

  De indieningen van vrijdag tegen Terra en Do Kwon laten zien dat de SEC gelooft dat de rechter in de Ripple zaak haar recente uitspraken met betrekking tot de detailhandel verkoop van XRP zou moeten verwerpen, bewerend dat het bedrijf een "kunstmatig onderscheid maakt tussen de verwachtingen van gesofisticeerde institutionele en particuliere beleggers."

  Als dat onderscheid blijft bestaan, keert het de Howey test op zijn kop, volgens de SEC. Zelfs als de "ratjetoe van vermeende feitelijke verschillen" substantieel waren, zegt de SEC, komt de Ripple zaak de positie van de SEC ten goede.

  "De rechtbank moet redelijke gevolgtrekkingen in het voordeel van de SEC maken, inclusief dat de institutionele kopers in deze zaak - zoals handelsfirma's die crypto activa van Ripple kochten zonder beperkingen op doorverkoop - kochten omdat ze de activa zagen als een investeringsmogelijkheid in Terraform's inspanningen."

  Terraform Labs en haar CEO Do Kwon voeren al sinds begin dit jaar een juridische strijd met de SEC, nadat het bedrijf in elkaar stortte. De rechtszaak is vernietigend, nadat de UST van Terra haar koppeling verloor.

  Het nam een platform van $40 miljard - met particuliere en institutionele beleggers - mee in haar val. "Ten slotte is de onderliggende logica van de Ripple uitspraak losgekoppeld van de basisprincipes achter Howey en de federale effectenwetten in het algemeen," besloot de SEC.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.