Crypto nieuws

  Grayscale wil meeting met SEC: "Tijd voor een eerlijk speelveld voor Bitcoin ETF"

  Redactie

  2023-09-06

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Grayscale is het vermogens beheerbedrijf achter één van de grootste Bitcoin funds. Recentelijk heeft Grayscale een belangrijke stap gezet. Het bedrijf roept de SEC op het matje en zegt: "genoeg is genoeg".

  SEC heef geen legale reden meer

  Een Bitcoin ETF is een investeringsfonds dat je kunt kopen of verkopen op de beurs. Dat werkt hetzelfde als bij aandelen. Op 5 september hebben de advocaten van Grayscale een brief gestuurd aan de SEC. Ze willen een meeting.

  Grayscale gelooft dat de SEC geen enkele legale reden meer heeft om de omzetting van hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) naar een spot Bitcoin ETF tegen te houden. Dit soort spot Bitcoin ETF's staan gelijk aan het bezitten van echte Bitcoin, maar dan via een fund.

  "Nu het Hof van Beroep heeft gesproken, is er geen beschikbare redenering die een Bitcoin futures ETP onderscheidt van een spot Bitcoin ETP volgens de eerder door de Commissie aangenomen juridische analyse."

  Belangrijke ontwikkeling

  Op 29 augustus heeft een Amerikaanse rechtbank in het voordeel van Grayscale geoordeeld. Ze hebben de SEC's afwijzing van Grayscale's aanvraag om haar GBTC om te zetten in een spot Bitcoin ETF tegengesproken.

  Dit is groot nieuws. Grayscale zegt zelfs dat als er een andere reden was om de omzetting te weigeren, deze al lang duidelijk zou zijn geweest. Ze voegen eraan toe dat hun aanvraag voor fondsconversie bijna 3 keer langer in behandeling is dan de SEC-regels voorschrijven.

  Volgens Grayscale is het dus hoog tijd dat er wat gebeurt.

  Wat betekent dit voor de belegger?

  De brief van Grayscale aan de SEC werd geschreven door Joseph A. Hall. Het schrijven werd afgesloten met de woorden:

  "We geloven dat de Trust’s met bijna één miljoen investeerders zo snel mogelijk dit eerlijke speelveld verdienen."

  Volgens Grayscale is een eerlijk speelveld iets waar elke belegger baat bij heeft.

  Sinds de uitspraak op 29 augustus is de GBTC-korting gedaald tot 19,9%. Dit is het percentage dat aangeeft hoe ver een ETF handelt boven of onder de netto activa waarde. Na de FTX inzinking in december 2022, naderde deze korting zelfs de negatieve 50%.

  Grayscale is het zat en wil dat de SEC hun GBTC omzet in een spot Bitcoin ETF. Ze zijn ervan overtuigd dat ze een sterke zaak hebben en dat investeerders een eerlijke kans verdienen. Met de recente ontwikkelingen lijkt het tij te keren en dat is goed nieuws voor de crypto wereld.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.