Crypto nieuws

SEC stelt Bitcoin ETF beslissing over WisdomTree en One River uit

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De SEC schuift zijn beslissing over het goedkeuren of afkeuren van Bitcoin ETF uit. De aanvragen van vermogensbeheerders WisdomTree en One River worden verlengd.

Wachten tot 15 mei en 2 juni

De toezichthouder zegt dat WisdomTree moet wachten tot 15 mei. De beslissing voor One River wordt zelfs uitgesteld tot 2 juni. Dat laat de SEC recent weten. 

De SEC verschuift de deadline waarvoor de aandelen van WisdomTree en One River Trust kunnen worden genoteerd. Dat gebeurt aan de Cboe BZX Exchange en New York Stock Exchange Arca. 

Niet genoeg gegevens

De Spot Bitcoin ETF aanvraag van WisdomTree volgt op een recente actie van de SEC. In december 2021 wijst de SEC een soortgelijk aanbod af na diverse vertragingen. 

De SEC zegt in december dat de BZX exchange niet genoeg gegevens heeft verstrekt. Dit is nodig om te kunnen concluderen dat de crypto markt bestand is tegen manipulatie.

De gegevens zijn ook nodig om de zorgen over bronnen van fraude en manipulatie aan te kunnen pakken. WisdomTree dient in januari 2022 een aanvraag in voor een andere Bitcoin ETF notering.

Regelwijzigingen

Het  Bitcoin beleggingsvehikel van One River bereikt zijn definitieve deadline in 2022. Dit nadat het bedrijf in oktober een regelwijziging voor de notering op NYSE Arca indient. 

De commissie komt naar verwachting op 3 april tot een beslissing. Dan wordt bekend of haar beraadslaging venster over de crypto ETF wordt verlengd. 

Deadline verlengd

Toch verlengt de SEC zijn deadline met 60 dagen naar 2 juni 2022. De SEC mag het venster verlengen of de aanvraag openstellen voor publiek commentaar gedurende 240 dagen.

Over de aanvraag van One River laat de SEC het volgende weten: 

"De Commissie is van oordeel dat het passend is om een langere periode vast te stellen. Daarbinnen moeten zij een besluit tot goedkeuring of afkeuring van de voorgestelde regelwijziging nemen. Zo is er voldoende tijd om de regelwijziging en de kwesties te bestuderen."

Ook groen licht

Toezichthouders in de Verenigde Staten gaan door met het weigeren van aanvragen om spot Bitcoin ETF te noteren. Toch geven ze in oktober 2021 ook voor het eerst groen licht aan beleggingsvehikels.

Deze zijn gekoppeld aan Bitcoin derivaten. Op 11 maart verwerpt de SEC de crypto ETF aanvragen van de New York Digital Investment Group en Global X. 

Sommigen hebben meer succes gehad. De toezichthouder keurt in 2021 wel de notering van aandelen van fondsen van Valkyrie, ProShares en VanEck goed. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.