Crypto nieuws

SEC stelt Bitcoin ETF beslissing over WisdomTree en One River uit

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De SEC schuift zijn beslissing over het goedkeuren of afkeuren van Bitcoin ETF uit. De aanvragen van vermogensbeheerders WisdomTree en One River worden verlengd.

Wachten tot 15 mei en 2 juni

De toezichthouder zegt dat WisdomTree moet wachten tot 15 mei. De beslissing voor One River wordt zelfs uitgesteld tot 2 juni. Dat laat de SEC recent weten. 

De SEC verschuift de deadline waarvoor de aandelen van WisdomTree en One River Trust kunnen worden genoteerd. Dat gebeurt aan de Cboe BZX Exchange en New York Stock Exchange Arca. 

Niet genoeg gegevens

De Spot Bitcoin ETF aanvraag van WisdomTree volgt op een recente actie van de SEC. In december 2021 wijst de SEC een soortgelijk aanbod af na diverse vertragingen. 

De SEC zegt in december dat de BZX exchange niet genoeg gegevens heeft verstrekt. Dit is nodig om te kunnen concluderen dat de crypto markt bestand is tegen manipulatie.

De gegevens zijn ook nodig om de zorgen over bronnen van fraude en manipulatie aan te kunnen pakken. WisdomTree dient in januari 2022 een aanvraag in voor een andere Bitcoin ETF notering.

Regelwijzigingen

Het  Bitcoin beleggingsvehikel van One River bereikt zijn definitieve deadline in 2022. Dit nadat het bedrijf in oktober een regelwijziging voor de notering op NYSE Arca indient. 

De commissie komt naar verwachting op 3 april tot een beslissing. Dan wordt bekend of haar beraadslaging venster over de crypto ETF wordt verlengd. 

Deadline verlengd

Toch verlengt de SEC zijn deadline met 60 dagen naar 2 juni 2022. De SEC mag het venster verlengen of de aanvraag openstellen voor publiek commentaar gedurende 240 dagen.

Over de aanvraag van One River laat de SEC het volgende weten: 

"De Commissie is van oordeel dat het passend is om een langere periode vast te stellen. Daarbinnen moeten zij een besluit tot goedkeuring of afkeuring van de voorgestelde regelwijziging nemen. Zo is er voldoende tijd om de regelwijziging en de kwesties te bestuderen."

Ook groen licht

Toezichthouders in de Verenigde Staten gaan door met het weigeren van aanvragen om spot Bitcoin ETF te noteren. Toch geven ze in oktober 2021 ook voor het eerst groen licht aan beleggingsvehikels.

Deze zijn gekoppeld aan Bitcoin derivaten. Op 11 maart verwerpt de SEC de crypto ETF aanvragen van de New York Digital Investment Group en Global X. 

Sommigen hebben meer succes gehad. De toezichthouder keurt in 2021 wel de notering van aandelen van fondsen van Valkyrie, ProShares en VanEck goed. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.