Crypto nieuws

  SEC stelt Bitcoin ETF beslissing over WisdomTree en One River uit

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De SEC schuift zijn beslissing over het goedkeuren of afkeuren van Bitcoin ETF uit. De aanvragen van vermogensbeheerders WisdomTree en One River worden verlengd.

  Wachten tot 15 mei en 2 juni

  De toezichthouder zegt dat WisdomTree moet wachten tot 15 mei. De beslissing voor One River wordt zelfs uitgesteld tot 2 juni. Dat laat de SEC recent weten. 

  De SEC verschuift de deadline waarvoor de aandelen van WisdomTree en One River Trust kunnen worden genoteerd. Dat gebeurt aan de Cboe BZX Exchange en New York Stock Exchange Arca. 

  Niet genoeg gegevens

  De Spot Bitcoin ETF aanvraag van WisdomTree volgt op een recente actie van de SEC. In december 2021 wijst de SEC een soortgelijk aanbod af na diverse vertragingen. 

  De SEC zegt in december dat de BZX exchange niet genoeg gegevens heeft verstrekt. Dit is nodig om te kunnen concluderen dat de crypto markt bestand is tegen manipulatie.

  De gegevens zijn ook nodig om de zorgen over bronnen van fraude en manipulatie aan te kunnen pakken. WisdomTree dient in januari 2022 een aanvraag in voor een andere Bitcoin ETF notering.

  Regelwijzigingen

  Het  Bitcoin beleggingsvehikel van One River bereikt zijn definitieve deadline in 2022. Dit nadat het bedrijf in oktober een regelwijziging voor de notering op NYSE Arca indient. 

  De commissie komt naar verwachting op 3 april tot een beslissing. Dan wordt bekend of haar beraadslaging venster over de crypto ETF wordt verlengd. 

  Deadline verlengd

  Toch verlengt de SEC zijn deadline met 60 dagen naar 2 juni 2022. De SEC mag het venster verlengen of de aanvraag openstellen voor publiek commentaar gedurende 240 dagen.

  Over de aanvraag van One River laat de SEC het volgende weten: 

  "De Commissie is van oordeel dat het passend is om een langere periode vast te stellen. Daarbinnen moeten zij een besluit tot goedkeuring of afkeuring van de voorgestelde regelwijziging nemen. Zo is er voldoende tijd om de regelwijziging en de kwesties te bestuderen."

  Ook groen licht

  Toezichthouders in de Verenigde Staten gaan door met het weigeren van aanvragen om spot Bitcoin ETF te noteren. Toch geven ze in oktober 2021 ook voor het eerst groen licht aan beleggingsvehikels.

  Deze zijn gekoppeld aan Bitcoin derivaten. Op 11 maart verwerpt de SEC de crypto ETF aanvragen van de New York Digital Investment Group en Global X. 

  Sommigen hebben meer succes gehad. De toezichthouder keurt in 2021 wel de notering van aandelen van fondsen van Valkyrie, ProShares en VanEck goed. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.