Crypto nieuws

  SEC stelt oordeel over Bitcoin ETF aanvraag Grayscale opnieuw uit

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is weer terug bij af in het ETF verhaal. Hoewel de aanvragers van elkaar verschillen, blijft de reden altijd hetzelfde. 

  Alweer een vertraging

  De SEC heeft zijn oordeel over de aanvraag voor een Bitcoin ETF van Grayscale voor de zoveelste keer uitgesteld. De waakhonden gebruiken wederom dezelfde reden.

  De SEC uit zijn bezorgdheid over het motief van Grayscale’s aanvraag. De digitale vermogensbeheerder wil zijn Grayscale Bitcoin Trust omzetten in een ETF. De commissie zet zijn vraagtekens bij het handelen van Grayscale.

  Fraude en manipulatie?

  De SEC roept op tot het indienen van schriftelijke opmerkingen. Gericht aan geïnteresseerde personen uit het grote publiek. De waakhond van Amerika uitte zijn zorgen al eerder. Onder meer over markt fraude, manipulatie en een gebrek aan transparantie. 

  De regelgevers geven beide partijen 21 dagen de tijd om hun standpunten kenbaar te maken.

  De SEC voegt daar het volgende aan toe:

  “Eenieder die een weerlegging van een door een ander ingediend stuk wenst moet deze weerlegging binnen 35 dagen indienen. Personen die opmerkingen willen indienen kunnen dit elektronisch of schriftelijk doen. 

  Ooit de grootste

  Grayscale dient zijn aanvraag in oktober van 2021 in. Sindsdien kent het een wankele start. Twee maanden later kondigt de SEC aan dat ze haar beslissing over de aanvraag van Grayscale uitstelt. Dit met vermelding van dezelfde zorgen.

  Grayscale was ooit de grootste beheerder van digitale activa ter wereld. Op dit moment heeft het bedrijf ,5 miljard aan activa onder zijn beheer.

  Niettemin geeft de SEC de voorkeur aan een ETF boven een spot Bitcoin ETF. De ProShares Bitcoin Strategy ETF  is het eerste Bitcoin fonds dat is goedgekeurd in de Verenigde Staten. 

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.