Crypto nieuws

SEC stelt oordeel over Bitcoin ETF aanvraag Grayscale opnieuw uit

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is weer terug bij af in het ETF verhaal. Hoewel de aanvragers van elkaar verschillen, blijft de reden altijd hetzelfde. 

Alweer een vertraging

De SEC heeft zijn oordeel over de aanvraag voor een Bitcoin ETF van Grayscale voor de zoveelste keer uitgesteld. De waakhonden gebruiken wederom dezelfde reden.

De SEC uit zijn bezorgdheid over het motief van Grayscale’s aanvraag. De digitale vermogensbeheerder wil zijn Grayscale Bitcoin Trust omzetten in een ETF. De commissie zet zijn vraagtekens bij het handelen van Grayscale.

Fraude en manipulatie?

De SEC roept op tot het indienen van schriftelijke opmerkingen. Gericht aan geïnteresseerde personen uit het grote publiek. De waakhond van Amerika uitte zijn zorgen al eerder. Onder meer over markt fraude, manipulatie en een gebrek aan transparantie. 

De regelgevers geven beide partijen 21 dagen de tijd om hun standpunten kenbaar te maken.

De SEC voegt daar het volgende aan toe:

“Eenieder die een weerlegging van een door een ander ingediend stuk wenst moet deze weerlegging binnen 35 dagen indienen. Personen die opmerkingen willen indienen kunnen dit elektronisch of schriftelijk doen. 

Ooit de grootste

Grayscale dient zijn aanvraag in oktober van 2021 in. Sindsdien kent het een wankele start. Twee maanden later kondigt de SEC aan dat ze haar beslissing over de aanvraag van Grayscale uitstelt. Dit met vermelding van dezelfde zorgen.

Grayscale was ooit de grootste beheerder van digitale activa ter wereld. Op dit moment heeft het bedrijf ,5 miljard aan activa onder zijn beheer.

Niettemin geeft de SEC de voorkeur aan een ETF boven een spot Bitcoin ETF. De ProShares Bitcoin Strategy ETF  is het eerste Bitcoin fonds dat is goedgekeurd in de Verenigde Staten. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.