Crypto nieuws

SEC stelt oordeel over Bitcoin ETF aanvraag Grayscale opnieuw uit

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is weer terug bij af in het ETF verhaal. Hoewel de aanvragers van elkaar verschillen, blijft de reden altijd hetzelfde. 

Alweer een vertraging

De SEC heeft zijn oordeel over de aanvraag voor een Bitcoin ETF van Grayscale voor de zoveelste keer uitgesteld. De waakhonden gebruiken wederom dezelfde reden.

De SEC uit zijn bezorgdheid over het motief van Grayscale’s aanvraag. De digitale vermogensbeheerder wil zijn Grayscale Bitcoin Trust omzetten in een ETF. De commissie zet zijn vraagtekens bij het handelen van Grayscale.

Fraude en manipulatie?

De SEC roept op tot het indienen van schriftelijke opmerkingen. Gericht aan geïnteresseerde personen uit het grote publiek. De waakhond van Amerika uitte zijn zorgen al eerder. Onder meer over markt fraude, manipulatie en een gebrek aan transparantie. 

De regelgevers geven beide partijen 21 dagen de tijd om hun standpunten kenbaar te maken.

De SEC voegt daar het volgende aan toe:

“Eenieder die een weerlegging van een door een ander ingediend stuk wenst moet deze weerlegging binnen 35 dagen indienen. Personen die opmerkingen willen indienen kunnen dit elektronisch of schriftelijk doen. 

Ooit de grootste

Grayscale dient zijn aanvraag in oktober van 2021 in. Sindsdien kent het een wankele start. Twee maanden later kondigt de SEC aan dat ze haar beslissing over de aanvraag van Grayscale uitstelt. Dit met vermelding van dezelfde zorgen.

Grayscale was ooit de grootste beheerder van digitale activa ter wereld. Op dit moment heeft het bedrijf ,5 miljard aan activa onder zijn beheer.

Niettemin geeft de SEC de voorkeur aan een ETF boven een spot Bitcoin ETF. De ProShares Bitcoin Strategy ETF  is het eerste Bitcoin fonds dat is goedgekeurd in de Verenigde Staten. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.