Crypto nieuws

SEC stelt oordeel over Bitcoin ETF aanvraag Grayscale opnieuw uit

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is weer terug bij af in het ETF verhaal. Hoewel de aanvragers van elkaar verschillen, blijft de reden altijd hetzelfde. 

Alweer een vertraging

De SEC heeft zijn oordeel over de aanvraag voor een Bitcoin ETF van Grayscale voor de zoveelste keer uitgesteld. De waakhonden gebruiken wederom dezelfde reden.

De SEC uit zijn bezorgdheid over het motief van Grayscale’s aanvraag. De digitale vermogensbeheerder wil zijn Grayscale Bitcoin Trust omzetten in een ETF. De commissie zet zijn vraagtekens bij het handelen van Grayscale.

Fraude en manipulatie?

De SEC roept op tot het indienen van schriftelijke opmerkingen. Gericht aan geïnteresseerde personen uit het grote publiek. De waakhond van Amerika uitte zijn zorgen al eerder. Onder meer over markt fraude, manipulatie en een gebrek aan transparantie. 

De regelgevers geven beide partijen 21 dagen de tijd om hun standpunten kenbaar te maken.

De SEC voegt daar het volgende aan toe:

“Eenieder die een weerlegging van een door een ander ingediend stuk wenst moet deze weerlegging binnen 35 dagen indienen. Personen die opmerkingen willen indienen kunnen dit elektronisch of schriftelijk doen. 

Ooit de grootste

Grayscale dient zijn aanvraag in oktober van 2021 in. Sindsdien kent het een wankele start. Twee maanden later kondigt de SEC aan dat ze haar beslissing over de aanvraag van Grayscale uitstelt. Dit met vermelding van dezelfde zorgen.

Grayscale was ooit de grootste beheerder van digitale activa ter wereld. Op dit moment heeft het bedrijf ,5 miljard aan activa onder zijn beheer.

Niettemin geeft de SEC de voorkeur aan een ETF boven een spot Bitcoin ETF. De ProShares Bitcoin Strategy ETF  is het eerste Bitcoin fonds dat is goedgekeurd in de Verenigde Staten. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.