Crypto nieuws

    SEC wil dat Ripple zijn fair notice verweer laat vallen

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De rechtszaak tussen Ripple en SEC houdt de gemoederen flink bezig. Ook in de rechtszaal. Na het gekibbel over verlenging verzoeken is er weer een nieuwe issue ontstaan.

    Fair notice verweer

    De SEC dient een verzoek voor een aanvullende bevoegdheid in. Daarmee willen ze een belangrijke pijler in deze zaak vernietigen. Namelijk het fair notice verweer van Ripple. 

    Voormalig federaal aanklager James K. Filan deelt een SEC dossier. Deze gaat over de zaak tussen de SEC en Keener. De rechtbank oordeelt dat de gedaagde zich niet identificeert als een effectenhandelaar.

    Het verweer van Keener is daardoor niet van toepassing. In het dossier staat:

    “Bij het verwerpen van de fair notice verdediging en het toekennen van een summier vonnis aan de SEC, oordeelt Keener dat de gedaagde op de hoogte was. Gedaagde wist dat zijn gedrag onwettig kon zijn. Gebaseerd op de besluiten van dit circuit waarin de definitie van “dealer” wordt toegepast.”

    Niet van toepassing

    De rechtbank oordeelt dat de taal van het besluit voor Keener voldoende informatief is. Hij moet weten dat hij zichzelf als effectenhandelaar moet registreren. 

    Nu wil de SEC een soortgelijke standaard toepassen op de verdediging van Ripple. Het blockchain bedrijf is met stomheid geslagen. In een depot bij de rechtbank reageert Ripple op de brief van de SEC.

    Ripple betoogt dat de Keener procedure niet van toepassing is op zijn verdediging. Dit omdat de rechtbank geen rekening houdt met het feiten rapport van Ripple.

    Geen controlerende autoriteit

    Bovendien benadrukt Ripple de noodzaak om de onderzoeksfase van de zaak af te wachten. Het blockchain bedrijf merkt op:

    “De SEC heeft geen enkele controlerende autoriteit geïdentificeerd die een motie toekent om een verweer te schrappen dat vergelijkbaar is met die van Ripple. Zonder een dergelijke controlerende autoriteit moet de motie van de SEC volgens de normen worden afgekeurd.”

    De SEC haalde eerder al de zaak met Fife aan. Dit om haar motie tegen het verweer van Ripple kracht bij te kunnen zetten. De zaak blijft vooralsnog voortduren. 

    XRP houders in spanning

    Zowel de SEC als Ripple blijven hun stukken indienen. Tienduizenden Ripple houders hebben zich verenigd en willen dat het Congres naar hun luistert. 

    Veel beleggers zijn geraakt. Onder andere door bevroren XRP pensioenrekeningen Sommigen geloven ook dat de rechtszaak de prijsontwikkeling van de activa schaadt.

    Op dit moment wordt Ripple verhandeld op $ 0,6073. In de afgelopen 7 dagen is het lichtjes herstelt na een daling van 11,84%. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.