Crypto nieuws

SEC wil dat Ripple zijn fair notice verweer laat vallen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De rechtszaak tussen Ripple en SEC houdt de gemoederen flink bezig. Ook in de rechtszaal. Na het gekibbel over verlenging verzoeken is er weer een nieuwe issue ontstaan.

Fair notice verweer

De SEC dient een verzoek voor een aanvullende bevoegdheid in. Daarmee willen ze een belangrijke pijler in deze zaak vernietigen. Namelijk het fair notice verweer van Ripple. 

Voormalig federaal aanklager James K. Filan deelt een SEC dossier. Deze gaat over de zaak tussen de SEC en Keener. De rechtbank oordeelt dat de gedaagde zich niet identificeert als een effectenhandelaar.

Het verweer van Keener is daardoor niet van toepassing. In het dossier staat:

“Bij het verwerpen van de fair notice verdediging en het toekennen van een summier vonnis aan de SEC, oordeelt Keener dat de gedaagde op de hoogte was. Gedaagde wist dat zijn gedrag onwettig kon zijn. Gebaseerd op de besluiten van dit circuit waarin de definitie van “dealer” wordt toegepast.”

Niet van toepassing

De rechtbank oordeelt dat de taal van het besluit voor Keener voldoende informatief is. Hij moet weten dat hij zichzelf als effectenhandelaar moet registreren. 

Nu wil de SEC een soortgelijke standaard toepassen op de verdediging van Ripple. Het blockchain bedrijf is met stomheid geslagen. In een depot bij de rechtbank reageert Ripple op de brief van de SEC.

Ripple betoogt dat de Keener procedure niet van toepassing is op zijn verdediging. Dit omdat de rechtbank geen rekening houdt met het feiten rapport van Ripple.

Geen controlerende autoriteit

Bovendien benadrukt Ripple de noodzaak om de onderzoeksfase van de zaak af te wachten. Het blockchain bedrijf merkt op:

“De SEC heeft geen enkele controlerende autoriteit geïdentificeerd die een motie toekent om een verweer te schrappen dat vergelijkbaar is met die van Ripple. Zonder een dergelijke controlerende autoriteit moet de motie van de SEC volgens de normen worden afgekeurd.”

De SEC haalde eerder al de zaak met Fife aan. Dit om haar motie tegen het verweer van Ripple kracht bij te kunnen zetten. De zaak blijft vooralsnog voortduren. 

XRP houders in spanning

Zowel de SEC als Ripple blijven hun stukken indienen. Tienduizenden Ripple houders hebben zich verenigd en willen dat het Congres naar hun luistert. 

Veel beleggers zijn geraakt. Onder andere door bevroren XRP pensioenrekeningen Sommigen geloven ook dat de rechtszaak de prijsontwikkeling van de activa schaadt.

Op dit moment wordt Ripple verhandeld op $ 0,6073. In de afgelopen 7 dagen is het lichtjes herstelt na een daling van 11,84%. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.