Crypto nieuws

Securitize zet stappen in Europa met getokeniseerde effecten

Redactie

2023-07-28

Leestijd: 2 minuten

*

Securitize heeft als doel het eerste bedrijf te zijn dat getokeniseerde effecten uitgeeft en verhandelt in de VS en in Europa. Dit zijn een type digitale effecten waarbij de eigendomsrechten in een blockchain worden vastgelegd.

Getokeniseerde effecten

Securitize is een blockchain bedrijf dat gespecialiseerd is in de tokenisatie van reële activa. Tokenisatie is het proces van het omzetten van een soort van activa in een token dat op een blockchain kan worden verplaatst, opgeslagen en verhandeld.

Het bedrijf is begonnen met het uitgeven van getokeniseerde effecten in Europa. Deze vertegenwoordigen aandelen in het Spaanse vastgoedbeleggingsfonds Mancipi Partners.

Avalanche blockchain

De aandelen zullen worden getokeniseerd op de Avalanche blockchain, met de bedoeling dat de secundaire handel in september begint.

Deze ontwikkeling komt een maand nadat het Algemene Secretariaat van de Spaanse en Internationale Financiën de firma goedkeuring gaf om digitale effecten uit te geven aan een aantal bedrijven en investeerders onder "sandbox" omstandigheden.

Sandbox is een gecontroleerde omgeving waarin nieuwe financiële diensten of zakelijke modellen kunnen worden getest onder toezicht van een regulator.

Zodra de sandbox periode na ongeveer zes maanden afloopt en het bedrijf groen licht krijgt van de Europese Unie Pilot Regime, plant Securitize om getokeniseerde effecten uit te geven, te beheren en te verhandelen in Spanje en de EU.

Eerste bedrijf

Securitize is nu het eerste bedrijf dat in staat is om getokeniseerde effecten uit te geven en te verhandelen in zowel de VS als Europa. Het is ook het eerste bedrijf dat dit doet onder het nieuwe regime van de EU voor digitale activa.

Dat laat Carlos Domingo, de in Barcelona geboren mede-oprichter van Securitize, weten in een verklaring.

"Europese bedrijven zullen grote begunstigden zijn van deze innovatie. Dit biedt bedrijven een manier om kapitaal op te halen door primaire kapitaalverhogingen. Ook verkrijgen ze potentiële belastingvoordelen en liquiditeit door secundaire handel."

Secundaire handel is de verkoop van bestaande aandelen of andere types van financiële instrumenten tussen beleggers en niet via de uitgevende instelling zelf.

Partnerschap Hamilton Lane

In mei sloot Securitize een partnerschap met vermogensbeheerder Hamilton Lane om de blootstelling van investeerders aan aanbiedingen van getokeniseerde effecten te vergroten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.