Crypto nieuws

  Securitize zet stappen in Europa met getokeniseerde effecten

  Redactie

  2023-07-28

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Securitize heeft als doel het eerste bedrijf te zijn dat getokeniseerde effecten uitgeeft en verhandelt in de VS en in Europa. Dit zijn een type digitale effecten waarbij de eigendomsrechten in een blockchain worden vastgelegd.

  Getokeniseerde effecten

  Securitize is een blockchain bedrijf dat gespecialiseerd is in de tokenisatie van reële activa. Tokenisatie is het proces van het omzetten van een soort van activa in een token dat op een blockchain kan worden verplaatst, opgeslagen en verhandeld.

  Het bedrijf is begonnen met het uitgeven van getokeniseerde effecten in Europa. Deze vertegenwoordigen aandelen in het Spaanse vastgoedbeleggingsfonds Mancipi Partners.

  Avalanche blockchain

  De aandelen zullen worden getokeniseerd op de Avalanche blockchain, met de bedoeling dat de secundaire handel in september begint.

  Deze ontwikkeling komt een maand nadat het Algemene Secretariaat van de Spaanse en Internationale Financiën de firma goedkeuring gaf om digitale effecten uit te geven aan een aantal bedrijven en investeerders onder "sandbox" omstandigheden.

  Sandbox is een gecontroleerde omgeving waarin nieuwe financiële diensten of zakelijke modellen kunnen worden getest onder toezicht van een regulator.

  Zodra de sandbox periode na ongeveer zes maanden afloopt en het bedrijf groen licht krijgt van de Europese Unie Pilot Regime, plant Securitize om getokeniseerde effecten uit te geven, te beheren en te verhandelen in Spanje en de EU.

  Eerste bedrijf

  Securitize is nu het eerste bedrijf dat in staat is om getokeniseerde effecten uit te geven en te verhandelen in zowel de VS als Europa. Het is ook het eerste bedrijf dat dit doet onder het nieuwe regime van de EU voor digitale activa.

  Dat laat Carlos Domingo, de in Barcelona geboren mede-oprichter van Securitize, weten in een verklaring.

  "Europese bedrijven zullen grote begunstigden zijn van deze innovatie. Dit biedt bedrijven een manier om kapitaal op te halen door primaire kapitaalverhogingen. Ook verkrijgen ze potentiële belastingvoordelen en liquiditeit door secundaire handel."

  Secundaire handel is de verkoop van bestaande aandelen of andere types van financiële instrumenten tussen beleggers en niet via de uitgevende instelling zelf.

  Partnerschap Hamilton Lane

  In mei sloot Securitize een partnerschap met vermogensbeheerder Hamilton Lane om de blootstelling van investeerders aan aanbiedingen van getokeniseerde effecten te vergroten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.