Crypto nieuws

Sequoia snoeit crypto fonds bij na industriële instorting

Femke Wassink

2023-07-29

Leestijd: 2 minuten

*

Het risicokapitaalfonds Sequoia Capital heeft een indrukwekkende waarde van $85 miljard. Naar verluidt heeft het zijn cryptocurrency fonds flink bijgesnoeid van $585 miljoen naar $200 miljoen.

Liquiditeitscrisis

Waar Sequoia eerst nog een ruime $585 miljoen in de pot had, heeft het nu nog maar $200 miljoen. Maar wat is de reden hiervoor?

Een liquiditeitscrisis en een verschuiving naar kleinere spelers liggen mogelijk aan de basis van deze opmerkelijke verandering.

Inkrimping voor betere aansluiting

Sequoia gaf in februari 2022 het startschot voor zijn crypto fonds. Maar in maart van dit jaar informeerde het technologiegedreven risicokapitaal bedrijf zijn investeerders over de veranderingen.

Het bedrijf liet weten dat het zijn Sequoia crypto fonds en zijn ecosysteem fonds zou inkrimpen. Dit om beter aan te sluiten op de gewijzigde marktomstandigheden.

Start-ups ondersteunen

Gedurende de recente turbulentie in de crypto wereld, zijn veel kansen om de grote spelers te ondersteunen vervlogen. Het crypto fonds gaat zich nu richten op het steunen van vroege fase start-ups.

Een ander motief voor de reductie is om de kapitaalgrens en daarmee de instapdrempel voor investeerders in de fondsen van Sequoia te verlagen. Het bedrijf kwam met de onderstaande verklaring.

"We hebben deze wijzigingen doorgevoerd om ons te richten op vroegfase kansen en om liquiditeit te bieden aan onze beperkte partners. In de afgelopen drie jaar hebben we meer dan $15 miljard teruggegeven aan investeerders."

FTX ondersteuning van $214 miljoen

Een van Sequoia's grootste tegenvallers was de investering van $214 miljoen in het nu failliete FTX. Dit bedrag moesten ze later volledig afschrijven.

Deze actie van Sequoia is een reflectie van een bredere trend bij risicokapitaal bedrijven. Zij kiezen ervoor om hun inzet op cryptocurrency te verlagen.

Onderzoeken toont aan dat de risicokapitaal investeringen in juni met 29,7% zijn gedaald. Daarbij is er $779,32 miljoen opgehaald in 62 afzonderlijke deals.

Polychain en Coinfund snoeien niet

Niet elk risicokapitaal bedrijf snoeit in zijn cryptocurrency portfolio. Polychain Capital en Coinfund wisten eerder deze maand $200 miljoen en $152 miljoen op te halen voor hun investeringsfondsen.

Het is duidelijk dat de crypto wereld volatiel is. Het nieuws van Sequoia laat zien dat zelfs de grootste spelers zich moeten aanpassen aan de snelle marktveranderingen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.