Crypto nieuws

  Sequoia snoeit crypto fonds bij na industriële instorting

  Femke Wassink

  2023-07-29

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het risicokapitaalfonds Sequoia Capital heeft een indrukwekkende waarde van $85 miljard. Naar verluidt heeft het zijn cryptocurrency fonds flink bijgesnoeid van $585 miljoen naar $200 miljoen.

  Liquiditeitscrisis

  Waar Sequoia eerst nog een ruime $585 miljoen in de pot had, heeft het nu nog maar $200 miljoen. Maar wat is de reden hiervoor?

  Een liquiditeitscrisis en een verschuiving naar kleinere spelers liggen mogelijk aan de basis van deze opmerkelijke verandering.

  Inkrimping voor betere aansluiting

  Sequoia gaf in februari 2022 het startschot voor zijn crypto fonds. Maar in maart van dit jaar informeerde het technologiegedreven risicokapitaal bedrijf zijn investeerders over de veranderingen.

  Het bedrijf liet weten dat het zijn Sequoia crypto fonds en zijn ecosysteem fonds zou inkrimpen. Dit om beter aan te sluiten op de gewijzigde marktomstandigheden.

  Start-ups ondersteunen

  Gedurende de recente turbulentie in de crypto wereld, zijn veel kansen om de grote spelers te ondersteunen vervlogen. Het crypto fonds gaat zich nu richten op het steunen van vroege fase start-ups.

  Een ander motief voor de reductie is om de kapitaalgrens en daarmee de instapdrempel voor investeerders in de fondsen van Sequoia te verlagen. Het bedrijf kwam met de onderstaande verklaring.

  "We hebben deze wijzigingen doorgevoerd om ons te richten op vroegfase kansen en om liquiditeit te bieden aan onze beperkte partners. In de afgelopen drie jaar hebben we meer dan $15 miljard teruggegeven aan investeerders."

  FTX ondersteuning van $214 miljoen

  Een van Sequoia's grootste tegenvallers was de investering van $214 miljoen in het nu failliete FTX. Dit bedrag moesten ze later volledig afschrijven.

  Deze actie van Sequoia is een reflectie van een bredere trend bij risicokapitaal bedrijven. Zij kiezen ervoor om hun inzet op cryptocurrency te verlagen.

  Onderzoeken toont aan dat de risicokapitaal investeringen in juni met 29,7% zijn gedaald. Daarbij is er $779,32 miljoen opgehaald in 62 afzonderlijke deals.

  Polychain en Coinfund snoeien niet

  Niet elk risicokapitaal bedrijf snoeit in zijn cryptocurrency portfolio. Polychain Capital en Coinfund wisten eerder deze maand $200 miljoen en $152 miljoen op te halen voor hun investeringsfondsen.

  Het is duidelijk dat de crypto wereld volatiel is. Het nieuws van Sequoia laat zien dat zelfs de grootste spelers zich moeten aanpassen aan de snelle marktveranderingen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.