Crypto nieuws

  Shiba Inu memecoin daalt na lancering Shibarium mainnet

  Femke Wassink

  2023-08-17

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Terwijl het Shibarium layer 2 mainnet wordt gelanceerd, daalt Shiba Inu met 7,8%. Het lijkt erop dat de lancering van de memecoin niet veel goeds brengt en oude rivalen nieuw leven inblaast.

  Shibarium ecosysteem

  Deze week vond tijdens de Blockchain Futurist Conference in Canada de introductie plaats van Shibarium. Dit is een layer-2 ecosysteem gebouwd op Ethereum. Velen zien dit als de visie van oprichter Ryoshi.

  Shibarium klaar voor de toekomst?

  "Shibarium mainnet is nu klaar om miljoenen geïnteresseerden aan boord te nemen die een nieuwe toekomst willen vormgeven, gebaseerd op decentralisatie." Na een succesvolle testfase met meer dan 21 miljoen gebruikers wallets, is het nu tijd voor het echte werk."

  Shiba Inu munt SHIB daalde in de afgelopen 24 uur met 7,8%. Het noteerde op $0.00000920 om 17:48 uur ET. Andere memecoins zagen ook een daling. Zoals Pepe met 9,5% en HPOS10I met 10,6%.

  Gemeenschap en decentralisatie op één lijn

  Hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama deelde dat de nieuwe layer 2 een unieke combinatie is van gemeenschap en decentralisatie.

  "Beloftes over allesomvattende apps en volledige gebruikersinteractiviteit zijn mooi, maar het moet beginnen bij gemeenschap en decentralisatie."

  Kusama benadrukte ook dat Shibarium alle tokens uitnodigt om te bouwen en te lanceren op het mainnet.

  Shibarium wekt rivaliteiten

  Met de lancering van Shibarium zien we ook een herleving van de rivaliteit met DogeBonk. Dit is een zogenaamde anti-memecoin.

  Tijdens de vorige bullet markt lanceerde DogeBonk zelfs een meme de ruimte in. Dit was het antwoord op de waanzin rondom Shiba Inu.

  Dogebonk ontwikkelaar Ross Curry deelde dat ze een toegewijde gemeenschap hebben die het platform op Ethereum wil laten concurreren met Shiba Inu.

  De speculatieve feest van memecoins

  Terwijl grote cryptocurrencies wachten op institutionele adoptie, hebben memecoins een geheel eigen dynamiek. Dat laat Gordon Grant van Genesis weten.

  Hij omschrijft ze als "bruisend" en vertegenwoordigen "een perfectie van de morele failliet van de speculatieve geest."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.