Crypto nieuws

Shiba Inu memecoin daalt na lancering Shibarium mainnet

Femke Wassink

2023-08-17

Leestijd: 2 minuten

*

Terwijl het Shibarium layer 2 mainnet wordt gelanceerd, daalt Shiba Inu met 7,8%. Het lijkt erop dat de lancering van de memecoin niet veel goeds brengt en oude rivalen nieuw leven inblaast.

Shibarium ecosysteem

Deze week vond tijdens de Blockchain Futurist Conference in Canada de introductie plaats van Shibarium. Dit is een layer-2 ecosysteem gebouwd op Ethereum. Velen zien dit als de visie van oprichter Ryoshi.

Shibarium klaar voor de toekomst?

"Shibarium mainnet is nu klaar om miljoenen geïnteresseerden aan boord te nemen die een nieuwe toekomst willen vormgeven, gebaseerd op decentralisatie." Na een succesvolle testfase met meer dan 21 miljoen gebruikers wallets, is het nu tijd voor het echte werk."

Shiba Inu munt SHIB daalde in de afgelopen 24 uur met 7,8%. Het noteerde op $0.00000920 om 17:48 uur ET. Andere memecoins zagen ook een daling. Zoals Pepe met 9,5% en HPOS10I met 10,6%.

Gemeenschap en decentralisatie op één lijn

Hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama deelde dat de nieuwe layer 2 een unieke combinatie is van gemeenschap en decentralisatie.

"Beloftes over allesomvattende apps en volledige gebruikersinteractiviteit zijn mooi, maar het moet beginnen bij gemeenschap en decentralisatie."

Kusama benadrukte ook dat Shibarium alle tokens uitnodigt om te bouwen en te lanceren op het mainnet.

Shibarium wekt rivaliteiten

Met de lancering van Shibarium zien we ook een herleving van de rivaliteit met DogeBonk. Dit is een zogenaamde anti-memecoin.

Tijdens de vorige bullet markt lanceerde DogeBonk zelfs een meme de ruimte in. Dit was het antwoord op de waanzin rondom Shiba Inu.

Dogebonk ontwikkelaar Ross Curry deelde dat ze een toegewijde gemeenschap hebben die het platform op Ethereum wil laten concurreren met Shiba Inu.

De speculatieve feest van memecoins

Terwijl grote cryptocurrencies wachten op institutionele adoptie, hebben memecoins een geheel eigen dynamiek. Dat laat Gordon Grant van Genesis weten.

Hij omschrijft ze als "bruisend" en vertegenwoordigen "een perfectie van de morele failliet van de speculatieve geest."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.