Crypto nieuws

  Shibarium doorbreekt miljoen wallets: SHIB blijft achter

  Redactie

  2023-09-04

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het is een woelige tijd voor Shibarium, het gloednieuwe layer-2 netwerk van Shiba Inu. Terwijl de koers van het SHIB-token sinds de lancering met ruim 20% is gedaald, schiet de netwerkactiviteit als een raket omhoog.

  Wallets als paddenstoelen uit de grond

  Shibarium kondigde op 3 september aan dat het aantal wallets op hun netwerk de miljoen heeft overschreden. Dat is opmerkelijk, zeker omdat het netwerk op 28 augustus opnieuw werd gelanceerd. In deze korte periode zijn er minimaal 900.000 nieuwe wallets toegevoegd.

  Een layer-2 netwerk is een secundaire laag die bovenop een bestaande blockchain wordt gebouwd. Dat wordt gedaan om transacties sneller en efficiënter te maken. Shibarium is het nieuwe layer-2 netwerk voor Shiba Inu.

  Transacties en pieken

  Volgens Shibarium zijn er bijna 100.000 transacties uitgevoerd met een piek van 132.000 transacties op 25 augustus. De TVL in Shibarium staat nog steeds op een bescheiden $1,06 miljoen. Dit suggereert dat gebruikers voorzichtig zijn en kleine bedragen inzetten.

  Het Shibarium team is niet van plan om op hun lauweren te rusten. Ze werken momenteel samen met verschillende derde-partij bruggen. Dit om investeerders te helpen bij het overzetten van andere tokens naar hun nieuwe blockchain.

  Lenen, uitlenen en staken

  Shibarium is ook van plan om het contract voor hun governance-token BONE te herzien en meer validators toe te voegen. Sinds 1 september kunnen Shibarium gebruikers SHIB, BONE, LEASH en veel andere tokens gebruiken om te lenen, uit te lenen en te staken voor beloningen.

  Iedereen hoopte op een flinke prijsstijging voor SHIB en andere Shiba Inu tokens na de lancering van Shibarium. De realiteit is anders. SHIB ervaart zelfs een daling van ruim 20% sinds de moeizame start op 16 augustus. Ook BONE en LEASH hebben een vergelijkbare duik genomen.

  Shibarium heeft in recordtijd een miljoen wallets weten te verzamelen. Een flinke prestatie, maar de waarde van tokens zoals SHIB, BONE en LEASH blijft vooralsnog achter.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.