Crypto nieuws

Short sellers openen de aanval op stablecoin Tether

Cheval de Vie

2022-06-29

Leestijd: 2 minuten

*

Tether USDT is de stablecoin met de grootste marktkapitalisatie. Op dit moment ligt het onder vuur. Het ervaart verschillende hedgefondsen aanvallen na de crash van Terra.

Tether flink onder vuur

Paolo Ardoino van Tether maakt dit nieuws recent bekend via Twitter. Hij verklaart dat Tether flink onder vuur ligt van een gecoördineerde aanval van hedgefondsen. 

Hij publiceert het nieuws van de aanval na verschillende speculaties en berichtgevingen in de bekende media. Vooral de Wall Street Journal schreef over dit schokkende nieuws. 

Gecoördineerde aanval

Het orgaan meldt dat een groeiend aantal hedgefondsen shortposities in USDT hebben geopend. Ze hebben een nominale waarde van honderden miljoenen. In een reactie laat Ardoino het volgende weten:

 "Het leek vanaf het begin een gecoördineerde aanval. Met een nieuwe golf van angst en onzekerheid.”

Meer FUD na de crash van Terra

De Tether topman laat weten dat deze actoren meer FUD willen creëren na de crash van de Terra blockchain. Met onder andere de algoritmische stablecoin TerraUSD en LUNA.

Deze brachten in mei behoorlijk wat onrust op de digitale activa markt. Stablecoins zijn virtuele activa die hun waarde 1:1 gekoppeld houden aan de respectievelijke fiat valuta. 

We hoeven niet te vertellen wat er in de afgelopen maand is gebeurd met één van de grootste stablecoins. TerraUSD maakt zijn belofte niet waar en crasht volledig. 

USDT ander type blockchain

USDT is een ander type stablecoin dan TerraUSD. Het is een traditionele stablecoin die reserves heeft in traditionele activa. Zoals bijvoorbeeld contant geld en andere instrumenten. 

De algoritmische stablecoin TerraUSD was niet in het bezit van deze reserves. Het ecosysteem van Terra had In plaats daarvan stimulansen voor handelaren. Dit om de waarde van de stablecoin in stand te houden.

DeFi liquiditeits pools uit balans brengen

Ardoino zei dat de actoren tegen USDT/USD werken. Dat doen ze door gebruik te maken van future contracten. Ook willen ze de DeFi liquiditeits pools uit balans brengen.

Liquiditeits pools zijn gestackte cryptocurrency tokens. Deze worden beschikbaar gesteld door de gebruikers van het platform. Als een pool een paar tokens bevat kan er een onbalans optreden.

Dat gebeurt zodra een handelaar een groter deel van de andere token verkoopt.

De balans herstellen

Om de balans te herstellen daalt de prijs van USDT. Dit motiveert de handelaren om over te gaan tot kopen. Ardoino zegt dat het doel van de aanvallers het creëren van druk is. 

De druk moet zo hoog zijn dat het tonnen aan uitstroom veroorzaakt. Dit om de liquiditeit van Tether te schaden. Uiteindelijk worden de tokens teruggekocht voor een veel lagere prijs.  

Reserves van Tether

Onlangs meldt Bloomberg dat de Tether reserves verwerkt zitten in Chinese tegoeden. Zoals in Evergrande. Een vastgoedontwikkelaar die recent nog in opspraak is geraakt.  

Evergrande kreeg in 2021 te maken met margin calls. Tether heeft geweigerd om enige schuld te bekennen in deze Evergrande zaak. Tether wil CP exposures afbouwen en overstappen op Amerikaanse Treasuries. 

85,64% van de Tether reserves bevinden zich in equivalenten, short-term deposit en commerciële documenten. 5,81% van de reserves betreft contanten en bankdeposito's.

28,47% zijn handelspapieren en depositocertificaten. 55,53% van de reserves bevindt zich in de schatkist van de Verenigde Staten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.