Crypto nieuws

  Short sellers openen de aanval op stablecoin Tether

  Cheval de Vie

  2022-06-29

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Tether USDT is de stablecoin met de grootste marktkapitalisatie. Op dit moment ligt het onder vuur. Het ervaart verschillende hedgefondsen aanvallen na de crash van Terra.

  Tether flink onder vuur

  Paolo Ardoino van Tether maakt dit nieuws recent bekend via Twitter. Hij verklaart dat Tether flink onder vuur ligt van een gecoördineerde aanval van hedgefondsen. 

  Hij publiceert het nieuws van de aanval na verschillende speculaties en berichtgevingen in de bekende media. Vooral de Wall Street Journal schreef over dit schokkende nieuws. 

  Gecoördineerde aanval

  Het orgaan meldt dat een groeiend aantal hedgefondsen shortposities in USDT hebben geopend. Ze hebben een nominale waarde van honderden miljoenen. In een reactie laat Ardoino het volgende weten:

   "Het leek vanaf het begin een gecoördineerde aanval. Met een nieuwe golf van angst en onzekerheid.”

  Meer FUD na de crash van Terra

  De Tether topman laat weten dat deze actoren meer FUD willen creëren na de crash van de Terra blockchain. Met onder andere de algoritmische stablecoin TerraUSD en LUNA.

  Deze brachten in mei behoorlijk wat onrust op de digitale activa markt. Stablecoins zijn virtuele activa die hun waarde 1:1 gekoppeld houden aan de respectievelijke fiat valuta. 

  We hoeven niet te vertellen wat er in de afgelopen maand is gebeurd met één van de grootste stablecoins. TerraUSD maakt zijn belofte niet waar en crasht volledig. 

  USDT ander type blockchain

  USDT is een ander type stablecoin dan TerraUSD. Het is een traditionele stablecoin die reserves heeft in traditionele activa. Zoals bijvoorbeeld contant geld en andere instrumenten. 

  De algoritmische stablecoin TerraUSD was niet in het bezit van deze reserves. Het ecosysteem van Terra had In plaats daarvan stimulansen voor handelaren. Dit om de waarde van de stablecoin in stand te houden.

  DeFi liquiditeits pools uit balans brengen

  Ardoino zei dat de actoren tegen USDT/USD werken. Dat doen ze door gebruik te maken van future contracten. Ook willen ze de DeFi liquiditeits pools uit balans brengen.

  Liquiditeits pools zijn gestackte cryptocurrency tokens. Deze worden beschikbaar gesteld door de gebruikers van het platform. Als een pool een paar tokens bevat kan er een onbalans optreden.

  Dat gebeurt zodra een handelaar een groter deel van de andere token verkoopt.

  De balans herstellen

  Om de balans te herstellen daalt de prijs van USDT. Dit motiveert de handelaren om over te gaan tot kopen. Ardoino zegt dat het doel van de aanvallers het creëren van druk is. 

  De druk moet zo hoog zijn dat het tonnen aan uitstroom veroorzaakt. Dit om de liquiditeit van Tether te schaden. Uiteindelijk worden de tokens teruggekocht voor een veel lagere prijs.  

  Reserves van Tether

  Onlangs meldt Bloomberg dat de Tether reserves verwerkt zitten in Chinese tegoeden. Zoals in Evergrande. Een vastgoedontwikkelaar die recent nog in opspraak is geraakt.  

  Evergrande kreeg in 2021 te maken met margin calls. Tether heeft geweigerd om enige schuld te bekennen in deze Evergrande zaak. Tether wil CP exposures afbouwen en overstappen op Amerikaanse Treasuries. 

  85,64% van de Tether reserves bevinden zich in equivalenten, short-term deposit en commerciële documenten. 5,81% van de reserves betreft contanten en bankdeposito's.

  28,47% zijn handelspapieren en depositocertificaten. 55,53% van de reserves bevindt zich in de schatkist van de Verenigde Staten.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.