Crypto nieuws

Show over Bitcoin Beach in El Salvador wordt zondag uitgezonden

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Zondag 10 april staat Bitcoin Beach in El Salvador in de spotlights. De CBS nieuwsshow 60 minutes interviewt Mike Peterson. Eén van de mensen die het project financiert. 

Bitcoin Beach project

Mike Peterson is één van de mensen die het Bitcoin Beach Project van El Salvador financiert. Ook is hij een voorstander van de cryptocurrency adoptie. 

De aflevering van 60 minutes wordt zondag uitgezonden. De show zendt segmenten uit van het crypto vriendelijke gebied El Zonte. 

El Zonte in El Salvador

El Zonte is een afgelegen dorp in El Salvador. Bewoners en bezoekers kunnen hier Bitcoin gebruiken. Voor het betalen van hun boodschappen, drankjes of de energierekening. 

Het Bitcoin Beach project gaat vooraf aan de goedkeuring van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Dat kondigt president Nayib Bukele aan tijdens de Bitcoin conferentie in 2021. 

1.801 Bitcoin aan aankopen

Vanaf 2021 doet de president van El Salvador verschillende Bitcoin aankopen. De totale waarde omvat ruim 1.801 Bitcoin. Dit heeft op dit moment een waarde van $77 miljoen.

Toch komt de adoptie in het land maar moeilijk uit gang. Dat blijkt uit een enquête van de Kamer van Koophandel in El Salvador. 

14% van de respondenten zegt dat ze transacties doen in Bitcoin. Ruim 90% van de bedrijven zeggen dat het gebruik van de cryptocurrency weinig invloed heeft op de verkopen

60 minutes show van CBS

El Salvador is bezig met de oprichting van Bitcoin City. Dit is een project dat wordt gefinancierd met Bitcoin obligaties. Het project wordt deels aangedreven door de geothermische energie van vulkanen.

De 60 Minutes show beperkt zich echter niet alleen tot reportages over de cryptocurrency alleen. 

Volodymyr Zelensky

De aflevering van de show bevat ook een exclusief interview met de Oekraïense president Zelensky. Het interview gaat over het door oorlog verscheurde land. 

De Oekraïense regering blijft donaties in cryptocurrency en fiat accepteren. Ze zijn bedoeld voor het bieden van humanitaire hulp. Ook worden de donaties gebruikt voor de financiering van het Oekraïense leger.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.