Crypto nieuws

  Show over Bitcoin Beach in El Salvador wordt zondag uitgezonden

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Zondag 10 april staat Bitcoin Beach in El Salvador in de spotlights. De CBS nieuwsshow 60 minutes interviewt Mike Peterson. Eén van de mensen die het project financiert. 

  Bitcoin Beach project

  Mike Peterson is één van de mensen die het Bitcoin Beach Project van El Salvador financiert. Ook is hij een voorstander van de cryptocurrency adoptie. 

  De aflevering van 60 minutes wordt zondag uitgezonden. De show zendt segmenten uit van het crypto vriendelijke gebied El Zonte. 

  El Zonte in El Salvador

  El Zonte is een afgelegen dorp in El Salvador. Bewoners en bezoekers kunnen hier Bitcoin gebruiken. Voor het betalen van hun boodschappen, drankjes of de energierekening. 

  Het Bitcoin Beach project gaat vooraf aan de goedkeuring van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Dat kondigt president Nayib Bukele aan tijdens de Bitcoin conferentie in 2021. 

  1.801 Bitcoin aan aankopen

  Vanaf 2021 doet de president van El Salvador verschillende Bitcoin aankopen. De totale waarde omvat ruim 1.801 Bitcoin. Dit heeft op dit moment een waarde van $77 miljoen.

  Toch komt de adoptie in het land maar moeilijk uit gang. Dat blijkt uit een enquête van de Kamer van Koophandel in El Salvador. 

  14% van de respondenten zegt dat ze transacties doen in Bitcoin. Ruim 90% van de bedrijven zeggen dat het gebruik van de cryptocurrency weinig invloed heeft op de verkopen

  60 minutes show van CBS

  El Salvador is bezig met de oprichting van Bitcoin City. Dit is een project dat wordt gefinancierd met Bitcoin obligaties. Het project wordt deels aangedreven door de geothermische energie van vulkanen.

  De 60 Minutes show beperkt zich echter niet alleen tot reportages over de cryptocurrency alleen. 

  Volodymyr Zelensky

  De aflevering van de show bevat ook een exclusief interview met de Oekraïense president Zelensky. Het interview gaat over het door oorlog verscheurde land. 

  De Oekraïense regering blijft donaties in cryptocurrency en fiat accepteren. Ze zijn bedoeld voor het bieden van humanitaire hulp. Ook worden de donaties gebruikt voor de financiering van het Oekraïense leger.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.