Crypto nieuws

Singaporese regelgeving: geen gekwalificeerde crypto betaalproviders in de FinTech Sandbox

Femke Wassink

2023-09-08

Leestijd: 2 minuten

*

De Monetaire Autoriteit van Singapore heeft aangegeven dat er nog geen bedrijven zijn gekwalificeerd om deel te nemen aan hun FinTech Regulatory Sandbox als cryptocurrency betaalproviders. De digitale munteenheid zit nog steeds in de wachtkamer.

Publieke Bezorgdheid en de Snelle Reactie van de MAS

Een Regulatory Sandbox is een proeftuin waar bedrijven nieuwe FinTech-oplossingen kunnen testen in een gecontroleerde omgeving, voordat ze op de echte markt komen.

De MAS reageerde hiermee op een brief die kritiek uitte op het gebrek aan publieke consultatie door de Singaporese overheid met betrekking tot crypto. De brief verscheen in de Financial Times.

Onverstandig toegang verleent

De MAS stelde dat Singapore 'onverstandig' toegang had verleend aan crypto-bedrijven tot hun FAST (Fast and Secure Transfers) interbancair betaalsysteem. Een systeem waarmee geld tussen banken razendsnel wordt overgemaakt.

Ze legden uit dat niet alleen crypto-bedrijven, maar alle bedrijven met een geldige bankrekening toegang kunnen krijgen tot het FAST-systeem. Bovendien zijn betalingen via FAST altijd in fiatgeld, niet in cryptovaluta.

Cryptocurrencies zijn niet de boosdoeners

De MAS maakte ook een interessant punt over online oplichting en malware. Ze benadrukten dat de toename van malware en oplichtingszaken in Singapore niets te maken heeft met crypto. Deze praktijken zijn meer gangbaar in de financiële wereld.

Singapore is hard op weg om een van de strengste regelgevingen ter wereld te implementeren als het gaat om toegang tot crypto voor de detailhandel. Bedrijven die Anti-Money Laundering maatregelen kunnen tonen, krijgen vergunningen.

Presidentsverkiezingen

De voormalige voorzitter van de MAS, Tharman Shanmugaratnam, heeft de presidentsverkiezingen gewonnen. Deze man beschouwde crypto als een riskante investering .

Hij waarschuwde de Singaporese gebruikers in 2021 al voor de volatiliteit en risico's. Singapore heeft een duidelijke, maar voorzichtige benadering van crypto.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.