Crypto nieuws

  Singaporese regelgeving: geen gekwalificeerde crypto betaalproviders in de FinTech Sandbox

  Femke Wassink

  2023-09-08

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Monetaire Autoriteit van Singapore heeft aangegeven dat er nog geen bedrijven zijn gekwalificeerd om deel te nemen aan hun FinTech Regulatory Sandbox als cryptocurrency betaalproviders. De digitale munteenheid zit nog steeds in de wachtkamer.

  Publieke Bezorgdheid en de Snelle Reactie van de MAS

  Een Regulatory Sandbox is een proeftuin waar bedrijven nieuwe FinTech-oplossingen kunnen testen in een gecontroleerde omgeving, voordat ze op de echte markt komen.

  De MAS reageerde hiermee op een brief die kritiek uitte op het gebrek aan publieke consultatie door de Singaporese overheid met betrekking tot crypto. De brief verscheen in de Financial Times.

  Onverstandig toegang verleent

  De MAS stelde dat Singapore 'onverstandig' toegang had verleend aan crypto-bedrijven tot hun FAST (Fast and Secure Transfers) interbancair betaalsysteem. Een systeem waarmee geld tussen banken razendsnel wordt overgemaakt.

  Ze legden uit dat niet alleen crypto-bedrijven, maar alle bedrijven met een geldige bankrekening toegang kunnen krijgen tot het FAST-systeem. Bovendien zijn betalingen via FAST altijd in fiatgeld, niet in cryptovaluta.

  Cryptocurrencies zijn niet de boosdoeners

  De MAS maakte ook een interessant punt over online oplichting en malware. Ze benadrukten dat de toename van malware en oplichtingszaken in Singapore niets te maken heeft met crypto. Deze praktijken zijn meer gangbaar in de financiële wereld.

  Singapore is hard op weg om een van de strengste regelgevingen ter wereld te implementeren als het gaat om toegang tot crypto voor de detailhandel. Bedrijven die Anti-Money Laundering maatregelen kunnen tonen, krijgen vergunningen.

  Presidentsverkiezingen

  De voormalige voorzitter van de MAS, Tharman Shanmugaratnam, heeft de presidentsverkiezingen gewonnen. Deze man beschouwde crypto als een riskante investering .

  Hij waarschuwde de Singaporese gebruikers in 2021 al voor de volatiliteit en risico's. Singapore heeft een duidelijke, maar voorzichtige benadering van crypto.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.