Crypto nieuws

Solana dendert de wereld van de telecom binnen met de Saga Web3 smartphone

Cheval de Vie

2022-06-24

Leestijd: 2 minuten

*

Van crypto naar telecom via Web3? Dat is voor Solana geen enkel probleem. Recent lanceert het team van ontwikkelaars een op Web3 gerichte Android smartphone.

Saga en een dochteronderneming

Naast de lancering van de Saga Web3 telefoon kondigt Solana ook een nieuwe dochteronderneming aan. Deze legt de focus op Web 3 applicaties voor telefonie.

Saga wordt door de topman van Solana Labs geïntroduceerd. Dat gebeurt tijdens een evenement in New York. Yakovenko is daarmee trots op zijn team van ontwikkelaars. 

Zij ontwikkelen een telefoon met Android besturingssysteem. Deze richt zich voornamelijk op Web3. Zoals onder andere gedecentraliseerde platformen en NFT marktplaatsen. 

Web3 telefoon met extra beveiligingsmaatregel

Saga biedt zijn gebruikers een geïntegreerde beveiligingsmaatregel met private key. Daarnaast heeft de Web3 telefoon van Solana een 6,6 inch beeldscherm. 

Ook aan de opslagruimte is gedacht. De telefoon biedt maar liefst 512 GB aan interne opslag. Dat Solana nu ook de telecom wereld verovert komt niet geheel als een verrassing.

Ervaren CEO

CEO Yakovenko is voor zijn tijd bij Solana Labs werkzaam geweest als technologisch ingenieur bij Qualcomm. Daarmee is hij een bevlogen en ervaren teamleider. 

In zijn Qualcomm tijd stuurt Yakovenko teams aan die de technologie ontwikkelen voor de grotere spelers op de markt. Zoals Google, LG en Samsung.

In een reactie laat de CEO van Solana Labs weten:

"Over de hele wereld worden bijna 7 miljard smartphones gebruikt. Daarnaast zijn ruim 100 miljoen mensen in het bezit van digitale activa. Dit wordt ook in de toekomst niet minder. Met Saga bepalen we de standaard voor Web3 ervaringen via een mobiele telefoon.”

Solana Mobile

De nieuwe dochteronderneming draagt de naam Solana Mobile. Met Saga mag het direct een prestigieus staaltje werk op zijn naam zetten. 

Het bedrijf richt zich naast de uitrol van de telefoon ook op tools voor ontwikkelaars. Daarmee kunnen mobile-first crypto apps worden gemaakt op de Solana blockchain.

Solana Mobile Stack

De tool draagt de naam Solana Mobile Stack. Daarmee kunnen uitstekende mobiele ervaringen worden gecreëerd op Solana. Mede dankzij een nieuwe apps en bibliotheken voor wallets. 

Solana investeert 10 miljoen dollar in een nieuw ecosysteem voor ontwikkelaars. Met dit fonds moeten zij worden gemotiveerd om applicaties te bouwen die gebruik maken van Solana Mobile Stack.

Positief nieuws

Solana kan met de Web3 telefoon een nieuwe groep van gebruikers tegemoet zien. Dat betekent dus eindelijk positief nieuws. Solana heeft dit jaar al wat tegenslagen gehad. 

Het netwerk kreeg te maken met diverse netwerk blokkades en andere technologische obstakels. De laatste dateert van enkele weken geleden. 

De Saga Web3 telefoon van Solana kan in pre-order worden besteld. De totaalprijs van het toestel bedraagt circa 1.000 dollar. Afhankelijk van de specificaties. De uitlevering vindt plaats in het voorjaar van 2023,

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.