Crypto nieuws

Solana dendert de wereld van de telecom binnen met de Saga Web3 smartphone

Cheval de Vie

2022-06-24

Leestijd: 2 minuten

*

Van crypto naar telecom via Web3? Dat is voor Solana geen enkel probleem. Recent lanceert het team van ontwikkelaars een op Web3 gerichte Android smartphone.

Saga en een dochteronderneming

Naast de lancering van de Saga Web3 telefoon kondigt Solana ook een nieuwe dochteronderneming aan. Deze legt de focus op Web 3 applicaties voor telefonie.

Saga wordt door de topman van Solana Labs geïntroduceerd. Dat gebeurt tijdens een evenement in New York. Yakovenko is daarmee trots op zijn team van ontwikkelaars. 

Zij ontwikkelen een telefoon met Android besturingssysteem. Deze richt zich voornamelijk op Web3. Zoals onder andere gedecentraliseerde platformen en NFT marktplaatsen. 

Web3 telefoon met extra beveiligingsmaatregel

Saga biedt zijn gebruikers een geïntegreerde beveiligingsmaatregel met private key. Daarnaast heeft de Web3 telefoon van Solana een 6,6 inch beeldscherm. 

Ook aan de opslagruimte is gedacht. De telefoon biedt maar liefst 512 GB aan interne opslag. Dat Solana nu ook de telecom wereld verovert komt niet geheel als een verrassing.

Ervaren CEO

CEO Yakovenko is voor zijn tijd bij Solana Labs werkzaam geweest als technologisch ingenieur bij Qualcomm. Daarmee is hij een bevlogen en ervaren teamleider. 

In zijn Qualcomm tijd stuurt Yakovenko teams aan die de technologie ontwikkelen voor de grotere spelers op de markt. Zoals Google, LG en Samsung.

In een reactie laat de CEO van Solana Labs weten:

"Over de hele wereld worden bijna 7 miljard smartphones gebruikt. Daarnaast zijn ruim 100 miljoen mensen in het bezit van digitale activa. Dit wordt ook in de toekomst niet minder. Met Saga bepalen we de standaard voor Web3 ervaringen via een mobiele telefoon.”

Solana Mobile

De nieuwe dochteronderneming draagt de naam Solana Mobile. Met Saga mag het direct een prestigieus staaltje werk op zijn naam zetten. 

Het bedrijf richt zich naast de uitrol van de telefoon ook op tools voor ontwikkelaars. Daarmee kunnen mobile-first crypto apps worden gemaakt op de Solana blockchain.

Solana Mobile Stack

De tool draagt de naam Solana Mobile Stack. Daarmee kunnen uitstekende mobiele ervaringen worden gecreëerd op Solana. Mede dankzij een nieuwe apps en bibliotheken voor wallets. 

Solana investeert 10 miljoen dollar in een nieuw ecosysteem voor ontwikkelaars. Met dit fonds moeten zij worden gemotiveerd om applicaties te bouwen die gebruik maken van Solana Mobile Stack.

Positief nieuws

Solana kan met de Web3 telefoon een nieuwe groep van gebruikers tegemoet zien. Dat betekent dus eindelijk positief nieuws. Solana heeft dit jaar al wat tegenslagen gehad. 

Het netwerk kreeg te maken met diverse netwerk blokkades en andere technologische obstakels. De laatste dateert van enkele weken geleden. 

De Saga Web3 telefoon van Solana kan in pre-order worden besteld. De totaalprijs van het toestel bedraagt circa 1.000 dollar. Afhankelijk van de specificaties. De uitlevering vindt plaats in het voorjaar van 2023,

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.