Crypto nieuws

  Solana dendert de wereld van de telecom binnen met de Saga Web3 smartphone

  Cheval de Vie

  2022-06-24

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Van crypto naar telecom via Web3? Dat is voor Solana geen enkel probleem. Recent lanceert het team van ontwikkelaars een op Web3 gerichte Android smartphone.

  Saga en een dochteronderneming

  Naast de lancering van de Saga Web3 telefoon kondigt Solana ook een nieuwe dochteronderneming aan. Deze legt de focus op Web 3 applicaties voor telefonie.

  Saga wordt door de topman van Solana Labs geïntroduceerd. Dat gebeurt tijdens een evenement in New York. Yakovenko is daarmee trots op zijn team van ontwikkelaars. 

  Zij ontwikkelen een telefoon met Android besturingssysteem. Deze richt zich voornamelijk op Web3. Zoals onder andere gedecentraliseerde platformen en NFT marktplaatsen. 

  Web3 telefoon met extra beveiligingsmaatregel

  Saga biedt zijn gebruikers een geïntegreerde beveiligingsmaatregel met private key. Daarnaast heeft de Web3 telefoon van Solana een 6,6 inch beeldscherm. 

  Ook aan de opslagruimte is gedacht. De telefoon biedt maar liefst 512 GB aan interne opslag. Dat Solana nu ook de telecom wereld verovert komt niet geheel als een verrassing.

  Ervaren CEO

  CEO Yakovenko is voor zijn tijd bij Solana Labs werkzaam geweest als technologisch ingenieur bij Qualcomm. Daarmee is hij een bevlogen en ervaren teamleider. 

  In zijn Qualcomm tijd stuurt Yakovenko teams aan die de technologie ontwikkelen voor de grotere spelers op de markt. Zoals Google, LG en Samsung.

  In een reactie laat de CEO van Solana Labs weten:

  "Over de hele wereld worden bijna 7 miljard smartphones gebruikt. Daarnaast zijn ruim 100 miljoen mensen in het bezit van digitale activa. Dit wordt ook in de toekomst niet minder. Met Saga bepalen we de standaard voor Web3 ervaringen via een mobiele telefoon.”

  Solana Mobile

  De nieuwe dochteronderneming draagt de naam Solana Mobile. Met Saga mag het direct een prestigieus staaltje werk op zijn naam zetten. 

  Het bedrijf richt zich naast de uitrol van de telefoon ook op tools voor ontwikkelaars. Daarmee kunnen mobile-first crypto apps worden gemaakt op de Solana blockchain.

  Solana Mobile Stack

  De tool draagt de naam Solana Mobile Stack. Daarmee kunnen uitstekende mobiele ervaringen worden gecreëerd op Solana. Mede dankzij een nieuwe apps en bibliotheken voor wallets. 

  Solana investeert 10 miljoen dollar in een nieuw ecosysteem voor ontwikkelaars. Met dit fonds moeten zij worden gemotiveerd om applicaties te bouwen die gebruik maken van Solana Mobile Stack.

  Positief nieuws

  Solana kan met de Web3 telefoon een nieuwe groep van gebruikers tegemoet zien. Dat betekent dus eindelijk positief nieuws. Solana heeft dit jaar al wat tegenslagen gehad. 

  Het netwerk kreeg te maken met diverse netwerk blokkades en andere technologische obstakels. De laatste dateert van enkele weken geleden. 

  De Saga Web3 telefoon van Solana kan in pre-order worden besteld. De totaalprijs van het toestel bedraagt circa 1.000 dollar. Afhankelijk van de specificaties. De uitlevering vindt plaats in het voorjaar van 2023,

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.