Crypto nieuws

Solana krijgt een steunbetuiging van bokser Mike Tyson

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Voormalig professioneel bokser Mike Tyson stapt in de wereld van cryptocurrencies. Iron Mike verklaart dat hij “all in” is met Solana. Maar of zijn volgers daar zo blij mee zijn?

Iron Mike

Mike Tyson bespreekt de prijs van Solana. Dat doet hij via zijn Twitter account. Toch kunnen veel van zijn volgers dit niet waarderen. Zij vermoeden dat de bokser de prijs van Solana wil opdrijven. 

Op dit moment staat de prijs van Solana op .5. Ze boeken ruim 5% winst per week. De winst komt na een dieptepunt van 15 weken. Gemeten op 10 januari. 

Top 5 crypto market cap

In het laatste kwartaal van 2021 bereikt Solana de top 5 van de crypto market cap. Het is één van de weinige tokens die winsten van meer dan 10.000% klokt. Dat zijn ook namen zoals Fantom, Terra en Polygon. 

Ook deze maand is Solana een geprefereerd project in de Ethereum gemeenschap. Solana behaalt zelfs de lijst achter Cardano. Dat maakt Vitalik Buterin bekend in een Tweet. 

Solana en Ethereum

Alkesh Shah van de Bank of America heeft hier ook een mening over. Hij merkt op dat Solana het marktaandeel van Ethereum kan afpakken. Shah citeert Lily Liu van de Solana Foundation in een notitie:

“Solana produceert een blockchain. Deze is geoptimaliseerd voor het gebruik door consumenten. Dat doen ze door prioriteit te geven aan schaalbaarheid, lage transactiekosten en gebruiksgemak.”

65.000 transacties per seconde

Shah zegt ook dat Solana de Visa van het digitale activa ecosysteem kan worden. Dat komt door het gebruiksgemak en de lage kosten. Hij laat weten:

“Deze innovaties maken het verwerken van 65.000 transacties per seconde mogelijk. Dat met gemiddelde transactiekosten van /bin/sh,00025. Daarnaast blijft het relatief gedecentraliseerd en veilig.”

Downtime

Solana wordt al enige tijd achtervolgt door trage transacties en een netwerk congestie. Recent is Solana geconfronteerd met een netwerk downtime. Dat in plaats van congestie door gemeten overgangen.

Het ecosysteem heeft verschillende partnerschappen ondertekend. Waaronder MoonPay. Op dit moment is en blijft Solana een top altcoin. Met of zonder de steun van Mike Tyson. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.