Crypto nieuws

  Solana krijgt een steunbetuiging van bokser Mike Tyson

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Voormalig professioneel bokser Mike Tyson stapt in de wereld van cryptocurrencies. Iron Mike verklaart dat hij “all in” is met Solana. Maar of zijn volgers daar zo blij mee zijn?

  Iron Mike

  Mike Tyson bespreekt de prijs van Solana. Dat doet hij via zijn Twitter account. Toch kunnen veel van zijn volgers dit niet waarderen. Zij vermoeden dat de bokser de prijs van Solana wil opdrijven. 

  Op dit moment staat de prijs van Solana op .5. Ze boeken ruim 5% winst per week. De winst komt na een dieptepunt van 15 weken. Gemeten op 10 januari. 

  Top 5 crypto market cap

  In het laatste kwartaal van 2021 bereikt Solana de top 5 van de crypto market cap. Het is één van de weinige tokens die winsten van meer dan 10.000% klokt. Dat zijn ook namen zoals Fantom, Terra en Polygon. 

  Ook deze maand is Solana een geprefereerd project in de Ethereum gemeenschap. Solana behaalt zelfs de lijst achter Cardano. Dat maakt Vitalik Buterin bekend in een Tweet. 

  Solana en Ethereum

  Alkesh Shah van de Bank of America heeft hier ook een mening over. Hij merkt op dat Solana het marktaandeel van Ethereum kan afpakken. Shah citeert Lily Liu van de Solana Foundation in een notitie:

  “Solana produceert een blockchain. Deze is geoptimaliseerd voor het gebruik door consumenten. Dat doen ze door prioriteit te geven aan schaalbaarheid, lage transactiekosten en gebruiksgemak.”

  65.000 transacties per seconde

  Shah zegt ook dat Solana de Visa van het digitale activa ecosysteem kan worden. Dat komt door het gebruiksgemak en de lage kosten. Hij laat weten:

  “Deze innovaties maken het verwerken van 65.000 transacties per seconde mogelijk. Dat met gemiddelde transactiekosten van /bin/sh,00025. Daarnaast blijft het relatief gedecentraliseerd en veilig.”

  Downtime

  Solana wordt al enige tijd achtervolgt door trage transacties en een netwerk congestie. Recent is Solana geconfronteerd met een netwerk downtime. Dat in plaats van congestie door gemeten overgangen.

  Het ecosysteem heeft verschillende partnerschappen ondertekend. Waaronder MoonPay. Op dit moment is en blijft Solana een top altcoin. Met of zonder de steun van Mike Tyson. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.