Crypto nieuws

  Spaanse regering gaat extra investeren in Metaverse projecten met subsidies

  Cheval de Vie

  2022-07-17

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Metaverse ruimte groeit snel. De ruimte kent steeds meer belangrijke organisaties die de groei ondersteunen. Grayscale Investments zegt dat het een $1 triljoen industrie wordt.

  Metaverse en Decentraland projecten

  De Spaanse regering wil de groei van de Metaverse bevorderen. Daarom verdubbelt de regering de ideologie. Dit heeft impact op Metaverse maar ook op Decentraland. 

  De regering in Spanje wil de ontwikkeling van Metaverse projecten in het land bevorderen. Mensen en bedrijven worden daartoe gestimuleerd door middel van subsidies. 

  4 miljoen subsidie

  Het totale bedrag voor deze subsidies is vastgesteld op 4 miljoen dollar. Het beheer daarvan is in handen van het ministerie van Economische Zaken en Digitale Transformatie. 

  Iedereen die een Metaverse project ontwikkelt binnen de de Europese Unie komt hiervoor in aanmerking. De organisatie van de projecten moet voor 25%  uit vrouwen bestaan. 

  Positief voor Decentraland

  De subsidie en de steun van de Spaanse regering kunnen een enorme boost zijn voor de Metaverse. Dat geldt in het bijzonder voor Decentraland.

  Dit netwerk loopt momenteel achter op Metaverse platform The Sandbox. Decentraland zag het aantal verkopen van kavels vanaf januari 2022 elke maand iets afnemen. 

  Voor een half jaar geleden bereikten de verkopen nog een record van $ 6 miljoen. De totale verkopen vanaf juni 2022 bedragen iets minder dan $ 690.000. Dat heeft te maken met 2 factoren. 

  Dalende kavelprijs en stagnerende verkoopwaarde

  In de eerste plaats zijn dat de dalende prijzen van een kavel in Decentraland. De prijsdaling betreft in januari van dit jaar $ 6,1k. Vorige maand was dat nog slechts $ 3,4k.

  De kavels zijn vorige maand voor de laagste prijs ooit verkocht. Hoewel er deze maand sprake is van enige verbetering, ligt de prijs nog steeds op slechts $3,7k.

  Daarnaast verbeteren de lage prijzen de verkoopwaarde niet. Ondanks het stijgende volume. Ook dat is de reden waarom de verkoop blijft steken op $690k.

  Slechtste maand sinds augustus 2021

  De verkoop van 1.009 percelen in juni heeft daar geen verandering in kunnen brengen. Vanaf 16 juli zijn er slechts 371 kavels verkocht. Dat zullen er eind juli naar verwachting ongeveer 742 zijn. 

  Voor Decentraland is dit de slechtste maand sinds augustus 2021. Dit kan worden voorkomen als de Spaanse regering van plan is om met Decentraland samen te werken.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether en Bitfinex trekken bezwaar tegen FOIL verzoek in

  Redactie

  nov. 25, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether en Bitfinex hebben besloten hun bezwaar tegen een Freedom of Information Law (FOIL) verzoek in New York in te trekken. Dit verzoek was ingediend door enkele vooraanstaande nieuwsorganisaties.

  *
  Nieuws

  Rapport Nic Carter doorbreekt misverstanden: Bitcoin mining als hulpmiddel voor schone energie

  Femke Wassink

  nov. 28, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een nieuw onderzoeksrapport doorbreekt de misverstanden over Bitcoin mining. Het onderzoek werd geleid door Nic Carter van Castle Island Ventures en Dennis Porter van Satoshi Action Fund.

  *
  Nieuws

  Fidelity volgt voorbeeld BlackRock en duikt in crypto wereld met Ethereum ETF

  Redactie

  nov. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  Vermogensbeheerder Fidelity komt met een eigen aanvraag voor een Ethereum exchange fund of ETF. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van BlackRock dat een aanvraag voor de iShares Ethereum Trust indiende.