Crypto nieuws

Spaanse regering gaat extra investeren in Metaverse projecten met subsidies

Cheval de Vie

2022-07-17

Leestijd: 2 minuten

*

De Metaverse ruimte groeit snel. De ruimte kent steeds meer belangrijke organisaties die de groei ondersteunen. Grayscale Investments zegt dat het een $1 triljoen industrie wordt.

Metaverse en Decentraland projecten

De Spaanse regering wil de groei van de Metaverse bevorderen. Daarom verdubbelt de regering de ideologie. Dit heeft impact op Metaverse maar ook op Decentraland. 

De regering in Spanje wil de ontwikkeling van Metaverse projecten in het land bevorderen. Mensen en bedrijven worden daartoe gestimuleerd door middel van subsidies. 

4 miljoen subsidie

Het totale bedrag voor deze subsidies is vastgesteld op 4 miljoen dollar. Het beheer daarvan is in handen van het ministerie van Economische Zaken en Digitale Transformatie. 

Iedereen die een Metaverse project ontwikkelt binnen de de Europese Unie komt hiervoor in aanmerking. De organisatie van de projecten moet voor 25%  uit vrouwen bestaan. 

Positief voor Decentraland

De subsidie en de steun van de Spaanse regering kunnen een enorme boost zijn voor de Metaverse. Dat geldt in het bijzonder voor Decentraland.

Dit netwerk loopt momenteel achter op Metaverse platform The Sandbox. Decentraland zag het aantal verkopen van kavels vanaf januari 2022 elke maand iets afnemen. 

Voor een half jaar geleden bereikten de verkopen nog een record van $ 6 miljoen. De totale verkopen vanaf juni 2022 bedragen iets minder dan $ 690.000. Dat heeft te maken met 2 factoren. 

Dalende kavelprijs en stagnerende verkoopwaarde

In de eerste plaats zijn dat de dalende prijzen van een kavel in Decentraland. De prijsdaling betreft in januari van dit jaar $ 6,1k. Vorige maand was dat nog slechts $ 3,4k.

De kavels zijn vorige maand voor de laagste prijs ooit verkocht. Hoewel er deze maand sprake is van enige verbetering, ligt de prijs nog steeds op slechts $3,7k.

Daarnaast verbeteren de lage prijzen de verkoopwaarde niet. Ondanks het stijgende volume. Ook dat is de reden waarom de verkoop blijft steken op $690k.

Slechtste maand sinds augustus 2021

De verkoop van 1.009 percelen in juni heeft daar geen verandering in kunnen brengen. Vanaf 16 juli zijn er slechts 371 kavels verkocht. Dat zullen er eind juli naar verwachting ongeveer 742 zijn. 

Voor Decentraland is dit de slechtste maand sinds augustus 2021. Dit kan worden voorkomen als de Spaanse regering van plan is om met Decentraland samen te werken.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.