Crypto nieuws

    Spaanse regering gaat extra investeren in Metaverse projecten met subsidies

    Cheval de Vie

    2022-07-17

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De Metaverse ruimte groeit snel. De ruimte kent steeds meer belangrijke organisaties die de groei ondersteunen. Grayscale Investments zegt dat het een $1 triljoen industrie wordt.

    Metaverse en Decentraland projecten

    De Spaanse regering wil de groei van de Metaverse bevorderen. Daarom verdubbelt de regering de ideologie. Dit heeft impact op Metaverse maar ook op Decentraland. 

    De regering in Spanje wil de ontwikkeling van Metaverse projecten in het land bevorderen. Mensen en bedrijven worden daartoe gestimuleerd door middel van subsidies. 

    4 miljoen subsidie

    Het totale bedrag voor deze subsidies is vastgesteld op 4 miljoen dollar. Het beheer daarvan is in handen van het ministerie van Economische Zaken en Digitale Transformatie. 

    Iedereen die een Metaverse project ontwikkelt binnen de de Europese Unie komt hiervoor in aanmerking. De organisatie van de projecten moet voor 25%  uit vrouwen bestaan. 

    Positief voor Decentraland

    De subsidie en de steun van de Spaanse regering kunnen een enorme boost zijn voor de Metaverse. Dat geldt in het bijzonder voor Decentraland.

    Dit netwerk loopt momenteel achter op Metaverse platform The Sandbox. Decentraland zag het aantal verkopen van kavels vanaf januari 2022 elke maand iets afnemen. 

    Voor een half jaar geleden bereikten de verkopen nog een record van $ 6 miljoen. De totale verkopen vanaf juni 2022 bedragen iets minder dan $ 690.000. Dat heeft te maken met 2 factoren. 

    Dalende kavelprijs en stagnerende verkoopwaarde

    In de eerste plaats zijn dat de dalende prijzen van een kavel in Decentraland. De prijsdaling betreft in januari van dit jaar $ 6,1k. Vorige maand was dat nog slechts $ 3,4k.

    De kavels zijn vorige maand voor de laagste prijs ooit verkocht. Hoewel er deze maand sprake is van enige verbetering, ligt de prijs nog steeds op slechts $3,7k.

    Daarnaast verbeteren de lage prijzen de verkoopwaarde niet. Ondanks het stijgende volume. Ook dat is de reden waarom de verkoop blijft steken op $690k.

    Slechtste maand sinds augustus 2021

    De verkoop van 1.009 percelen in juni heeft daar geen verandering in kunnen brengen. Vanaf 16 juli zijn er slechts 371 kavels verkocht. Dat zullen er eind juli naar verwachting ongeveer 742 zijn. 

    Voor Decentraland is dit de slechtste maand sinds augustus 2021. Dit kan worden voorkomen als de Spaanse regering van plan is om met Decentraland samen te werken.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.