Crypto nieuws

  Layer-2 netwerk Base doorbreekt record in DEX handelsvolume: ruim 1 miljard

  Redactie

  2024-03-31

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Base is het Ethereum layer-2 netwerk van Coinbase. Binnen 24 uur heeft het zijn eigen handelsvolume record op gedecentraliseerde exchanges gebroken.

  Sprong van 25% in 24 uur

  Binnen 24 uur maakte Base een ongekende sprong van ongeveer 25% vergeleken met de voorgaande dag. Daarbij passeerde het de grens van 1 miljard dollar.

  Op 30 maart registreerde Base een DEX-handelsvolume van $1,21 miljard. Dat is een stijging van 25% ten opzichte van de $959,63 miljoen van de dag ervoor.

  UniSwap goed voor 64,3% volume

  Het leeuwendeel van deze handelsactiviteit vond plaats op UniSwap. Dit was goed was voor 64,3% van het volume. Aerodrome Finance volgde met 9,7% en SharkSwap met 7,8%.

  Het aantal dagelijkse actieve gebruikers zag een stijging van 12,4%. De DAU steeg van 153.000 naar 172.000. In de laatste 6 weken was er een gemiddelde van 667.765 DAU.

  Volgend centrum van memecoins?

  Binnen de crypto gemeenschap wordt druk gespeculeerd. Mensen praten over dat het layer-2 netwerk van Coinbase het volgende centrum voor memecoins kan worden.

  Crypto handelaar "Wizard of SoHo ziet in Base een vroege versie van Solana. Hij voorspelt dat er "meerdere miljard-dollar memecoins op Base zullen verschijnen."

  Ondertussen vroeg Base-contributor Jesse Pollak zijn 73.200 volgers op X hoe lang het zal duren voordat Base de "grootste niet-Ethereum on-chain economie" wordt.

  49,4% zei "3 maanden". 28,6% voorspelde dat dit "binnen 12 maanden" zal gebeuren.

  Nu heeft het netwerk nog geen tokens met een marktkapitalisatie van 1 miljard of meer.

  Coinbase: "meer USDC accounts naar Base"

  Degen (DEGEN) en Brett (BRETT) zijn 2 van de grootste Base memecoins. Ze hebben marktkapitalisaties van respectievelijk $709,9 miljoen en $654,6 miljoen.

  Op 25 maart stond de marktkapitalisatie van DEGEN op $143,4 miljoen. Dat is bijna een vijfvoudige toename in slechts 7 dagen.

  Coinbase wil meer van zijn klant- en bedrijfs USD Coin USDC stablecoin-accounts naar Base verplaatsen. Vicepresident van Coibase Max Branzburg verklaarde op social media:

  "Deze verhuizing maakt het voor de crypto exchange mogelijk maakt om klant fondsen te beheren en beveiligen met lagere kosten en snellere afwikkelingstijden."

  Deze verandering geldt alleen voor Coinbase.com accounts en niet op Coinbase Wallet. Dit aangezien die gebruikers verantwoordelijk zijn voor hun eigen privé sleutels.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.