Crypto nieuws

Stablegains in rechtszaak na verlies $44 M aan fondsen door Terra

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Stablegains is verwikkeld in een rechtszaak. Het verliest $44 miljoen aan fondsen na de val van Terra. Dat fondsen worden verdeeld over diverse stablecoins is dus niet waar. 

Voor de rechter

De gevolgen van de ineenstorting van het Terra ecosysteem blijven zich opstapelen. Omwille van de enorme verliezen wordt Stablegains voor de rechter gedaagd. 

Gebruikers geloven dat Stablegains tot $44 miljoen aan ingelegde fondsen verliest. De geruchten zijn gebaseerd op een post van Terra mede oprichter Kamil Ryszkowski. In zijn bericht vraagt hij om een hulp financiering. 

Hij onthult dat de fondsen van zijn 4.878 depositohouders een dag voor de val van Terra ruim 47,6 miljoen UST bedragen. Op dit moment wordt de prijs van UST verhandeld op $0,075.

Compromisloze plicht tot bewaring

Op 14 mei ontvangt Stablegains een brief van advocatenkantoor Erickson Kramer Osbourne. Er wordt een dossier geëist met klantenrekeningen en alle UST communicatie.

In de brief is het onderstaande te lezen:

"U bent een compromisloze plicht tot bewaring verschuldigd. Dit geldt voor elk bewijs waarvan u weet of redelijkerwijs moet weten dat het relevant bewijs is in deze rechtszaak. Nalaten om hieraan te voldoen resulteert in civiele of strafrechtelijke sancties."

Class action

Het advocatenkantoor zegt dat het een onderzoek opent naar de ineenstorting van het Terra ecosysteem. Dit voor een mogelijke class action.

Stablegains gebruikers kunnen tot 15% jaarlijkse procentuele opbrengst verdienen op gestorte dollars. Het bedrijf wisselt deze naar UST om te verdienen op het Anchor Protocol.

Go-to protocol

Slechts 7 dagen geleden wordt de documentatie op de website van Stablegains bijgewerkt. Het bedrijf beweert dat USDC en UST de belangrijkste stablecoins zijn die gebruikt worden.

De website beweert nog steeds dat Anchor het huidige go-to protocol is. Het is de basis voor het Stablegains stabiele 15%+ APY tarief. Volgens de website wijst Stablegains fondsen toe over een aantal stablecoins. 

Dit om niet volledig te worden blootgesteld aan de potentiële instabiliteit van één stablecoin. Gebruikers beweren dat het bedrijf de formulering over hoe het risico’s beperkt sindsdien heeft aangepast. 

USDC tegen marktwaarde UST

Stablegains is begonnen met het toestaan van opnames. USDC zal alleen worden verstrekt tegen de marktwaarde van UST. 

Een gebruiker zegt dat een deel van de voorwaarden bepaalt dat het bedrijf niet aansprakelijk is. Dat heeft betrekking op de verliezen als gevolg van de wisselkoers.

Ook Hashed krijgt grote klap

Het Zuid-Koreaanse Hashed schat het verlies op zijn Terra holdings op $ 2,9 miljard. Hashed heeft nog steeds bijna 25 miljoen LUNA in bezit. 

Dit had het bedrijf $3 miljard kunnen opleveren. Mits ze in april werden verkocht tegen de all time high van $118. Hashed laat weten dat het financieel gezond is. Het bedrijf zegt niet getroffen te zijn door LUNA. 

Geen plannen voor AVAX reserves LFG

De Luna Foundation Guard ondersteunt het Terra netwerk. Het onthult geen plannen om de Avalanche reserves te gebruiken. De LFG en Terraform Labs kopen in april voor ongeveer $200 miljoen aan AVAX. 

Dit om hun UST stablecoin te ondersteunen. De prijs van AVAX daalt in mei met 30%. Mede door de vrees dat de LFG zijn AVAX zou verkopen om de UST te redden.

Lock up periode

Avalanche zegt dat het TFL gedeelte van ruim 1 miljoen AVAX een lock up periode heeft van een jaar. De schatkist van de LFG bezit momenteel voor 61 miljoen dollar aan AVAX. 

Het is het op één na grootste bezit na UST in haar reserves van 225 miljoen dollar. Avalanche zegt dat de splitsing van de Terra keten de reden is waarom de stichting niet wil verkopen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.