Crypto nieuws

  Stablegains in rechtszaak na verlies $44 M aan fondsen door Terra

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Stablegains is verwikkeld in een rechtszaak. Het verliest $44 miljoen aan fondsen na de val van Terra. Dat fondsen worden verdeeld over diverse stablecoins is dus niet waar. 

  Voor de rechter

  De gevolgen van de ineenstorting van het Terra ecosysteem blijven zich opstapelen. Omwille van de enorme verliezen wordt Stablegains voor de rechter gedaagd. 

  Gebruikers geloven dat Stablegains tot $44 miljoen aan ingelegde fondsen verliest. De geruchten zijn gebaseerd op een post van Terra mede oprichter Kamil Ryszkowski. In zijn bericht vraagt hij om een hulp financiering. 

  Hij onthult dat de fondsen van zijn 4.878 depositohouders een dag voor de val van Terra ruim 47,6 miljoen UST bedragen. Op dit moment wordt de prijs van UST verhandeld op $0,075.

  Compromisloze plicht tot bewaring

  Op 14 mei ontvangt Stablegains een brief van advocatenkantoor Erickson Kramer Osbourne. Er wordt een dossier geëist met klantenrekeningen en alle UST communicatie.

  In de brief is het onderstaande te lezen:

  "U bent een compromisloze plicht tot bewaring verschuldigd. Dit geldt voor elk bewijs waarvan u weet of redelijkerwijs moet weten dat het relevant bewijs is in deze rechtszaak. Nalaten om hieraan te voldoen resulteert in civiele of strafrechtelijke sancties."

  Class action

  Het advocatenkantoor zegt dat het een onderzoek opent naar de ineenstorting van het Terra ecosysteem. Dit voor een mogelijke class action.

  Stablegains gebruikers kunnen tot 15% jaarlijkse procentuele opbrengst verdienen op gestorte dollars. Het bedrijf wisselt deze naar UST om te verdienen op het Anchor Protocol.

  Go-to protocol

  Slechts 7 dagen geleden wordt de documentatie op de website van Stablegains bijgewerkt. Het bedrijf beweert dat USDC en UST de belangrijkste stablecoins zijn die gebruikt worden.

  De website beweert nog steeds dat Anchor het huidige go-to protocol is. Het is de basis voor het Stablegains stabiele 15%+ APY tarief. Volgens de website wijst Stablegains fondsen toe over een aantal stablecoins. 

  Dit om niet volledig te worden blootgesteld aan de potentiële instabiliteit van één stablecoin. Gebruikers beweren dat het bedrijf de formulering over hoe het risico’s beperkt sindsdien heeft aangepast. 

  USDC tegen marktwaarde UST

  Stablegains is begonnen met het toestaan van opnames. USDC zal alleen worden verstrekt tegen de marktwaarde van UST. 

  Een gebruiker zegt dat een deel van de voorwaarden bepaalt dat het bedrijf niet aansprakelijk is. Dat heeft betrekking op de verliezen als gevolg van de wisselkoers.

  Ook Hashed krijgt grote klap

  Het Zuid-Koreaanse Hashed schat het verlies op zijn Terra holdings op $ 2,9 miljard. Hashed heeft nog steeds bijna 25 miljoen LUNA in bezit. 

  Dit had het bedrijf $3 miljard kunnen opleveren. Mits ze in april werden verkocht tegen de all time high van $118. Hashed laat weten dat het financieel gezond is. Het bedrijf zegt niet getroffen te zijn door LUNA. 

  Geen plannen voor AVAX reserves LFG

  De Luna Foundation Guard ondersteunt het Terra netwerk. Het onthult geen plannen om de Avalanche reserves te gebruiken. De LFG en Terraform Labs kopen in april voor ongeveer $200 miljoen aan AVAX. 

  Dit om hun UST stablecoin te ondersteunen. De prijs van AVAX daalt in mei met 30%. Mede door de vrees dat de LFG zijn AVAX zou verkopen om de UST te redden.

  Lock up periode

  Avalanche zegt dat het TFL gedeelte van ruim 1 miljoen AVAX een lock up periode heeft van een jaar. De schatkist van de LFG bezit momenteel voor 61 miljoen dollar aan AVAX. 

  Het is het op één na grootste bezit na UST in haar reserves van 225 miljoen dollar. Avalanche zegt dat de splitsing van de Terra keten de reden is waarom de stichting niet wil verkopen.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.