Crypto nieuws

  Stars Arena dekt verlies van $3M na hack: heropening na beveiligingscontrole

  Redactie

  2023-10-08

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Stars Arena kreeg te maken met een tegenvaller. Hackers gingen aan de haal met $3M aan AVAX tokens. De buit ging naar de Fixed Float crypto exchange. De heropening volgt nadat de benodigde beveiligingscontrole is uitgevoerd.

  Beveiligingslek

  Op 6 oktober merkte Stars Arena dat er iets mis was. Ze bevestigden een beveiligingslek en riepen hun gebruikers op geen geld te storten tot nader order. Uit onderzoek van blockchain beveiligingsbedrijven blijkt dat de hacker in totaal 266,103 Avalanche tokens buit maakte.

  De tokens die door de hacker uit de digitale kluis van Stars Arena zijn gehaald, hebben een waarde van bijna $3 miljoen.

  Verlies van $3 miljoen gedekt

  Recent heeft Stars Arena bekendgemaakt dat het de benodigde financiële middelen heeft verzameld om het verlies van $3 miljoen te dekken. Als alles 100% veilig is bevonden, gaat het smart contract weer live. Via X laat Stars Arena het volgende weten:

  “We hebben de middelen gevonden om de schade van de exploit te herstellen. Bovendien komt er een speciaal white hat development team om de beveiliging van het platform snel te kunnen beoordelen.”

  DDoS aanval na de hack

  Helaas was niet alleen de hack een probleem wat Stars Arena zorgen baarde. Niet lang na de hack gaf Stars Arena aan dat hun website te maken had met een DDoS-aanval. Het team liet daartoe weten:

  "Onze excuses voor deze situatie. Onze smart contract werd misbruikt en het geld werd afgetapt. Momenteel is de website onderwerp van een DDoS-aanval. We werken aan een oplossing om ieders geld terug te krijgen en de Arena weer operationeel te krijgen."

  Niet de eerste hack

  De hack is niet de eerste waar Stars Arena mee te maken had. Een dag eerder op 5 oktober, meldde Stars Arena dat het een kwetsbaarheid had gedicht. Dit was noodzakelijk nadat een hacker $2.000 aan AVAX had afgetapt. Maar, Stars Arena laat zich niet uit het veld slaan.

  Ondanks kritiek vanuit de crypto community blijft het team vastberaden. Ze beschuldigen sommigen van "gecoördineerde fud" en beloven door te gaan. Stars Arena is slechts één van de financiële social platformen die zijn opgekomen sinds Friend.tech in augustus de markt betrad.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.