Crypto nieuws

Stars Arena dekt verlies van $3M na hack: heropening na beveiligingscontrole

Redactie

2023-10-08

Leestijd: 2 minuten

*

Stars Arena kreeg te maken met een tegenvaller. Hackers gingen aan de haal met $3M aan AVAX tokens. De buit ging naar de Fixed Float crypto exchange. De heropening volgt nadat de benodigde beveiligingscontrole is uitgevoerd.

Beveiligingslek

Op 6 oktober merkte Stars Arena dat er iets mis was. Ze bevestigden een beveiligingslek en riepen hun gebruikers op geen geld te storten tot nader order. Uit onderzoek van blockchain beveiligingsbedrijven blijkt dat de hacker in totaal 266,103 Avalanche tokens buit maakte.

De tokens die door de hacker uit de digitale kluis van Stars Arena zijn gehaald, hebben een waarde van bijna $3 miljoen.

Verlies van $3 miljoen gedekt

Recent heeft Stars Arena bekendgemaakt dat het de benodigde financiële middelen heeft verzameld om het verlies van $3 miljoen te dekken. Als alles 100% veilig is bevonden, gaat het smart contract weer live. Via X laat Stars Arena het volgende weten:

“We hebben de middelen gevonden om de schade van de exploit te herstellen. Bovendien komt er een speciaal white hat development team om de beveiliging van het platform snel te kunnen beoordelen.”

DDoS aanval na de hack

Helaas was niet alleen de hack een probleem wat Stars Arena zorgen baarde. Niet lang na de hack gaf Stars Arena aan dat hun website te maken had met een DDoS-aanval. Het team liet daartoe weten:

"Onze excuses voor deze situatie. Onze smart contract werd misbruikt en het geld werd afgetapt. Momenteel is de website onderwerp van een DDoS-aanval. We werken aan een oplossing om ieders geld terug te krijgen en de Arena weer operationeel te krijgen."

Niet de eerste hack

De hack is niet de eerste waar Stars Arena mee te maken had. Een dag eerder op 5 oktober, meldde Stars Arena dat het een kwetsbaarheid had gedicht. Dit was noodzakelijk nadat een hacker $2.000 aan AVAX had afgetapt. Maar, Stars Arena laat zich niet uit het veld slaan.

Ondanks kritiek vanuit de crypto community blijft het team vastberaden. Ze beschuldigen sommigen van "gecoördineerde fud" en beloven door te gaan. Stars Arena is slechts één van de financiële social platformen die zijn opgekomen sinds Friend.tech in augustus de markt betrad.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.