Crypto nieuws

Startup Ritual krijgt $25M financiering en zet AI aan het roer in crypto

Redactie

2023-11-09

Leestijd: 2 minuten

*

Ritual heeft $25 miljoen opgehaald met een financieringsronde onder leiding van Archetype. De startup is expert in AI modellen en richt zich op AI infrastructuren.

$25 miljoen met Serie A financieringsronde

Ritual is een startup die zich richt op AI infrastructuren. Recent heeft het bedrijf $25 miljoen opgehaald in een Serie A financieringsronde onder leiding van Archetype.

De startup zijn pioniers in het toepassen van AI modellen die complexe logica uitvoeren die voor smart contracts onbereikbaar leken.

Ritual belooft verandering

AI wordt steeds meer geadopteerd door de zakelijke sectoren. Daardoor zijn er ook uitdagingen. Zoals hoge computerkosten, beperkte hardware toegang en gecentraliseerde API's. Ritual belooft verandering.

Ze hebben een ambitieuze visie om het rustpunt van AI in de web3 ruimte te worden en evolueren de ruimte naar een modulaire suite van uitvoeringslagen die interoperabel zijn met andere basisinfrastructuur.

Dit betekent dat elke protocol en elke toepassing op elke keten, Ritual kan gebruiken als AI coprocessor.

Indrukwekkende lijst investeerders

Ritual maakt nieuwe gebruiksscenario's mogelijk. Zoals het automatisch beheren van risicoparameters voor leenprotocollen, op basis van realtime marktomstandigheden. Dat is slechts één voorbeeld.

Er gaat een indrukwekkende lijst van investeerders schuil achter Ritual. Waaronder Balaji Srinivasan en fondsen als Accomplice, Robot Ventures, Accel, Dialectic, Anagram, Avra en Hypersphere.

Zij zien de potentie van de startup en steunen de visie met financiële middelen.

6 nieuwe normen voor AI

De vaagheid van de Amerikaanse regering over AI veiligheid, heeft wel wat wenkbrauwen doen fronsen. 6 nieuwe normen voor AI-veiligheid en beveiliging werden vastgesteld.

Zij hebben als doel de innovatie te versnellen en tegelijkertijd te zorgen voor nationale veiligheid en privacy. Bij Ritual geloven ze in het omarmen van deze uitdagingen door hun ontwikkelaars netwerk te vergroten.

Ook willen ze daarmee de basis leggen voor een veiligere toekomst in AI en crypto.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.