Crypto nieuws

Breaking: Bitcoin breekt enkele dagen voor mogelijke ETF goedkeuring door $45K heen

Redactie

0024-01-02

Leestijd: 2 minuten

*

Voor het eerst in bijna 2 jaar handelt Bitcoin boven de $45.000. Dat terwijl de markt zich opmaakt voor de mogelijke goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF in de VS.

Stijging van 6% in 24 uur

De prijs van Bitcoin heeft de $45.000 doorbroken. Dat is een primeur in bijna 2 jaar. De markt bereidt zich voor op een breed verwachte goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Vanaf 1 januari klom Bitcoin snel vanaf een prijs van $42.000. De munt steeg met meer dan 6% in de laatste 24 uur. Diverse data wijzen uit dat Bitcoin in 2023 in totaal 170% steeg.

Bitcoin handelt hoger dan elke prijs die bereikt is in 2023. Dit markeert een significant nieuw jaarlijks hoogtepunt voor het activum. Dat terwijl 2024 pas slechts 2 dagen oud is.

14 uitstaande Spot Bitcoin ETF aanvragen

De prestaties van Bitcoin komen terwijl de markt zich opmaakt voor de beslissingen van de SEC. De commissie moet één of meer van de 14 uitstaande ETF aanvragen goedkeuren.

De aanvragen zijn momenteel in afwachting van een beslissing van de regulator. De laatste keer dat Bitcoin boven de $45.000 handelde is bijna 20 maanden geleden.

Op 5 april 2022 sloot Bitcoin de dag op $45.241. Precies voordat het afdaalde naar een langdurige bear market. Bitcoin daalde toen volgens gegevens zo laag als $15.600.

Meningen experts blijven verdeeld

Ondanks dat de cryptocurrency munt in het begin van 2024 uitstekend uit de startblokken komt, blijven de meningen verdeeld over de potentiële impact van een ETF goedkeuring.

Dat geldt zeker voor wat betreft de korte termijn prijs van Bitcoin. Diverse handelsplatformen beweren dat Bitcoin geen significante rally zal ervaren op de dag van goedkeuring.

De verdeelde meningen komen door de afnemende impliciete volatiliteit op Bitcoin opties.

"Bull penant" volgens handelaren

Handelaren op X hebben een andere mening. Scott Melkor vertelt zijn 925.000 volgers dat Bitcoin momenteel een "bull penant" vormt na een maand van consolidatie rond de $40.000.

Melkor voorspelt ook dat Bitcoin mogelijk zo hoog als $54.000 kan schieten. Zeker in de dagen die volgen op de potentiële goedkeuring van de SEC.

Ondertussen voorspelt VanEck adviseur Gabor Gurbacs dat de eerste dagen van een spot Bitcoin ETF als een "teleurstelling" zullen worden beschouwd volgens bredere marktnormen.

Toch gelooft hij uiteindelijk dat de producten biljoenen dollars aan instroom zullen aantrekken in de komende jaren. Volgens hem is de lange termijn impact groot.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.