Crypto nieuws

  Stijgt de prijs van de Bitcoin naar zijn all time high?

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Wanneer we terug kijken op de prijs van de Bitcoin in juli dan zagen we dat deze prijs onder de 30.000 dollar bleef hangen. Veel investeerders, beleggers en experts voorspelden dat de Bitcoin minder interessant werd en dat de prijs verder zal blijven dalen. Maar zij hadden geen gelijk. Afgelopen zondag schoot de prijs van de Bitcoin weer de lucht in en doorbrak deze de grens van 50.000 dollar. In de maand mei zijn prijzen als deze voor het laatst gezien op de Bitcoinmarkt. De stijging tot een hoogte van 50.000 omvatte een prijsstijging van 60% binnen een maand. Als de koers van de Bitcoin deze trend blijft volgen dan kan het maar zo zijn dat we binnen enige tijd de recente all time high van 64.000 dollar opnieuw gaan bereiken.

  Wat veroorzaakte de prijsstijging van de Bitcoin?

  Voor degenen die het nieuws uit de cryptowereld en het nieuws rondom de Bitcoin goed in de gaten houden kwam de prijsstijging niet onverwachts. Alleen al als je terug kijkt naar het nieuws van de afgelopen week dan zie je veel artikelen die de Bitcoin positief in het nieuws brengen. Met name het groeiende aantal institutionele beleggers in de Bitcoin doet de interesse van andere handelaren stijgen, waardoor de vraag naar de Bitcoin toeneemt. Ook centrale banken gaan steeds meer de wereld van cryptocurrencies omarmen, wat nieuwe individuen naar de cryptomarkt brengt. Daarnaast zijn er ook bekende beleggers, die openlijk een goed woord over de Bitcoin hebben gesproken.

  Er waren veel positieve nieuwsartikelen over de Bitcoin. Een voorbeeld van een positieve ontwikkeling in de afgelopen week was bijvoorbeeld de openbaring van Bill Miller. Miller is een legendarische en zeer bekende investeerder. Afgelopen week maakte hij bekend dat hij al in de Bitcoin investeert sinds de prijs op een waarde van 200 dollar lag. Hij verkondigde daarbij ook zijn kijk op de Bitcoin, welke erg bullish was.

  Er was ook positief nieuws met betrekking tot de institutionele adoptie van de Bitcoin. Twee grote banken, Wells Fargo en J.P. Morgen, willen graag starten met het opbouwen van particuliere fondsen voor het beleggen in de Bitcoin. Dit suggereerden zij al voor een lange tijd. Afgelopen week is de eerste stap voor het realiseren van deze fondsen gezet. De bekende banken hebben een aanvraag ingediend voor het creëren van deze fondsen. Het valt te verwachten dat deze aanvraag veel nieuwe investeerders naar de markt heeft getrokken. Als de aanvraag goedgekeurd wordt dan zullen er naar verwachting nog meer investeerders toetreden, met als gevolg een verdere stijging van de koers van de Bitcoin.

  Slecht nieuws?

  Helaas is er niet alleen goed nieuws over de Bitcoin verschenen in de afgelopen week. Jake Klein, de executive chairman van Evolution Mining deed bijvoorbeeld een misplaatste bewering. Hij beweerde dat de volatiliteit van de Bitcoin ervoor zal zorgen dat veel beleggers die succes willen bereiken met hun investeringen, uiteindelijk toch zouden overstappen op goud omdat de waarde van goud minder volatiel is. Maar dit is natuurlijk niet waar. Een investeerder in de Bitcoin heeft hoop en gelooft dat de Bitcoin ooit geadopteerd zal worden als valuta. Daarnaast geloven veel beleggers in de Bitcoin ook in de lange termijn cyclus die de munt doorloopt, waardoor hun investeringen in deze cryptomunt eigenlijk nooit waarde zullen verliezen op de lange termijn.

  Ander negatief nieuws over de Bitcoin was verbonden aan de criminele sector van de cryptomarkt. Zo werd de overheid van Zweden door een drugsdealer gedwongen om een hoeveelheid BTC te betalen. Het opmerkelijke aan dit nieuws was dat de drugsdealer gevangen was genomen en deze eis stelde vanuit zijn gevangenschap. De drugsdealer eiste 33 BTC, omdat zijn Bitcoins waren verkocht toen hij gearresteerd werd.

  Conclusie

  Als we de koers van de Bitcoin bekijken dan mocht het slechte nieuws over de cryptowereld de pret niet drukken. Het overgrote deel van het nieuws was positief waardoor de Bitcoin veel nieuwe investeerders aantrok. Deze investeerders zorgen voor een stijging van de koers. Door al het positieve nieuws verdween het negatieve nieuws over de Bitcoin van de voorpagina’s. Ook dit droeg bij aan de koersstijging van de bekende cryptovaluta.

  Naar verwachting zal de koers van de Bitcoin ook blijven stijgen. Het aantal institutionele beleggers zal toenemen. Ook andere individuen zullen de cryptomarkt betreden, omdat dit voor hen gunstiger kan zijn. De COVID-19 pandemie brengt namelijk veel negatieve financiële gevolgen met zich mee. Met name de enorme inflatie die zich voordoet kan vervelend zijn voor mensen. Wanneer deze mensen overstappen naar de Bitcoin, zullen zij geen last ondervinden van de inflatie. Dus als je investeerder bent in de Bitcoin dan is het verstandig om de koers goed in de gaten te houden de komende tijd.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.