Crypto nieuws

  Stowaway: een privacy verbeterende tool van Samourai Wallet

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Als het gaat om het bewaken van de privacy van Bitcoin gebruikers dan heeft Samourai Wallet al vele jaren ervaring. Deze cryptowallet is zeer populair onder handelaren en investeerders op de cryptomarkt doordat de Wallet continu ge-update wordt. Er worden nieuwe functies aan de app toegevoegd en de huidige functies worden verbeterd om zo de wallet optimaal te laten functioneren en goed beveiligd te houden. Gebruikers kunnen hulp krijgen bij het bereiken van anonimiteit via Whirlpool en de CoinJoin-implementatie. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw privacy te behouden wanneer jij als handelaar of investeerder werkt met uitgavenhulpmiddelen zoals Stowaway, Stonewallx2 en PayNyme.

  Om de privacy en anonimiteit te waarborgen op allerlei verschillende gebieden maakt Samourai Wallet gebruik van de nieuwste technologie. Deze technologie heet de BIP 47. Deze BIP is een betalingscode die publiekelijk bekend kan worden gemaakt of geassocieerd kan worden met een echte identiteit zonder dat dit verlies van privacy veroorzaakt. Deze informatie wordt alleen bekend gemaakt bij transacties om zo het contact tussen handelaar en klant te verbeteren. Naast de BIP 47 heeft Samourai Wallet onlangs de communicatielaag Soroban geïmplementeerd. Soroban is een vorm van communicatie die toegevoegd in aan de wallet om zo de gebruikerservaring enorm te verbeteren. Dit is in het bijzonder belangrijk voor gebruikers die zich bezighouden met samenwerkingsverbanden tussen kopers en verkopers van cryptocurrencies.

  Wat is Stowaway?

  Een techniek die wordt gebruikt in de strijd voor privacy is een tool genaamd Stowaway die aan jou wordt aangeboden door Samourai Wallet. Wanneer handelaren en investeerders hun privacy beter willen waarborgen tijdens het verzenden van bitcoins, kunnen ze ervoor kiezen om Stowaway te gebruiken. Met behulp van Stowaway wordt de hoeveelheid Bitcoin die in de transactie wordt verzonden verborgen.

  Als Max bijvoorbeeld Petra een Stowaway-transactie van 0,015 Bitcoin wil sturen, dan zullen Max en Petra samenwerken door allebei input voor de transactie te leveren. Vervolgens wordt de ene output teruggegeven aan Max als zijn wisselgeld en de andere output wordt aan Petra gegeven met haar bijdrage en betaling. Geen van de inputs of outputs komt echter overeen met het bedrag van 0,015 Bitcoin. Het is noodzakelijk dat Petra en Max de timing van hun transactie buiten de band doorgeven. Dit betekent dat Max in dit voorbeeld contact heeft opgenomen met Petra via een communicatiemethode buiten de Samourai Wallet-applicatie, zoals een telefoongesprek, een einde -om versleutelingstekst, een beveiligde e-mail, enz. Voor een externe waarnemer van de transactie van Petra en Max is er geen manier om het daadwerkelijke bedrag dat is verzonden te bepalen. De externe waarnemer kan ook geen aannames meer doen over het eigendom van inputs en outputs van de transactie. Zo’n transactie ziet er dan als volgt uit:

  *

  Leer meer met #GretasFury

  Er is een groeiende belangstelling binnen de Bitcoin-gemeenschap voor tools die de privacy verbeteren, zoals Stowaway, PayNyme en BIP 47. Op 28 januari 2021 lanceerde een groep mensen die de privacy rondom de Bitcoin verdedigen het project #GretasFury. Dit project bracht tientallen gebruikers van over de hele wereld samen. Elke medewerker nam anoniem deel aan deze operatie door gebruik te maken van hun PayNonymous. Elke Stowaway-transactie die werd uitgevoerd, maakte gebruik van Soroban-communicatie via Tor. Deelnemers beheerden de timing van hun transactie met out-of-band communicatie via applicaties zoals Telegram en Matrix. De eigenaren het project hebben ook een geweldige website welke gericht is op het delen van Bitcoin-gerelateerde privacy bronnen, projecten en betrokkenheid van de gemeenschap. #GretasFury is een goede manier om handelaren en investeerders te motiveren om enkele van de beschikbare privacy tools uit te proberen op een manier waarbij er veel gemeenschapsondersteuning is en veel ervaren deelnemers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en kennis door te geven aan nieuwe gebruikers op de cryptomarkt.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  VN ontwikkelingsprogramma investeert in blockchain educatie voor 22.000 medewerkers

  Femke Wassink

  dec. 1, 2023

  Leestijd: 2 min

  Het UNDP staat bekend om zijn strijd tegen armoede in meer dan 170 landen. De organisatie wil 22.000 medewerkers scholen in de blockchain technologie.

  *
  Nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  sep. 13, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een flinke doorbraak in de wereld van crypto. Als één van de grootste crypto exchanges heeft Coinbase recent aangekondigd het Lightning Network te zullen integreren.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.