Crypto nieuws

Stowaway: een privacy verbeterende tool van Samourai Wallet

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Als het gaat om het bewaken van de privacy van Bitcoin gebruikers dan heeft Samourai Wallet al vele jaren ervaring. Deze cryptowallet is zeer populair onder handelaren en investeerders op de cryptomarkt doordat de Wallet continu ge-update wordt. Er worden nieuwe functies aan de app toegevoegd en de huidige functies worden verbeterd om zo de wallet optimaal te laten functioneren en goed beveiligd te houden. Gebruikers kunnen hulp krijgen bij het bereiken van anonimiteit via Whirlpool en de CoinJoin-implementatie. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw privacy te behouden wanneer jij als handelaar of investeerder werkt met uitgavenhulpmiddelen zoals Stowaway, Stonewallx2 en PayNyme.

Om de privacy en anonimiteit te waarborgen op allerlei verschillende gebieden maakt Samourai Wallet gebruik van de nieuwste technologie. Deze technologie heet de BIP 47. Deze BIP is een betalingscode die publiekelijk bekend kan worden gemaakt of geassocieerd kan worden met een echte identiteit zonder dat dit verlies van privacy veroorzaakt. Deze informatie wordt alleen bekend gemaakt bij transacties om zo het contact tussen handelaar en klant te verbeteren. Naast de BIP 47 heeft Samourai Wallet onlangs de communicatielaag Soroban geïmplementeerd. Soroban is een vorm van communicatie die toegevoegd in aan de wallet om zo de gebruikerservaring enorm te verbeteren. Dit is in het bijzonder belangrijk voor gebruikers die zich bezighouden met samenwerkingsverbanden tussen kopers en verkopers van cryptocurrencies.

Wat is Stowaway?

Een techniek die wordt gebruikt in de strijd voor privacy is een tool genaamd Stowaway die aan jou wordt aangeboden door Samourai Wallet. Wanneer handelaren en investeerders hun privacy beter willen waarborgen tijdens het verzenden van bitcoins, kunnen ze ervoor kiezen om Stowaway te gebruiken. Met behulp van Stowaway wordt de hoeveelheid Bitcoin die in de transactie wordt verzonden verborgen.

Als Max bijvoorbeeld Petra een Stowaway-transactie van 0,015 Bitcoin wil sturen, dan zullen Max en Petra samenwerken door allebei input voor de transactie te leveren. Vervolgens wordt de ene output teruggegeven aan Max als zijn wisselgeld en de andere output wordt aan Petra gegeven met haar bijdrage en betaling. Geen van de inputs of outputs komt echter overeen met het bedrag van 0,015 Bitcoin. Het is noodzakelijk dat Petra en Max de timing van hun transactie buiten de band doorgeven. Dit betekent dat Max in dit voorbeeld contact heeft opgenomen met Petra via een communicatiemethode buiten de Samourai Wallet-applicatie, zoals een telefoongesprek, een einde -om versleutelingstekst, een beveiligde e-mail, enz. Voor een externe waarnemer van de transactie van Petra en Max is er geen manier om het daadwerkelijke bedrag dat is verzonden te bepalen. De externe waarnemer kan ook geen aannames meer doen over het eigendom van inputs en outputs van de transactie. Zo’n transactie ziet er dan als volgt uit:

*

Leer meer met #GretasFury

Er is een groeiende belangstelling binnen de Bitcoin-gemeenschap voor tools die de privacy verbeteren, zoals Stowaway, PayNyme en BIP 47. Op 28 januari 2021 lanceerde een groep mensen die de privacy rondom de Bitcoin verdedigen het project #GretasFury. Dit project bracht tientallen gebruikers van over de hele wereld samen. Elke medewerker nam anoniem deel aan deze operatie door gebruik te maken van hun PayNonymous. Elke Stowaway-transactie die werd uitgevoerd, maakte gebruik van Soroban-communicatie via Tor. Deelnemers beheerden de timing van hun transactie met out-of-band communicatie via applicaties zoals Telegram en Matrix. De eigenaren het project hebben ook een geweldige website welke gericht is op het delen van Bitcoin-gerelateerde privacy bronnen, projecten en betrokkenheid van de gemeenschap. #GretasFury is een goede manier om handelaren en investeerders te motiveren om enkele van de beschikbare privacy tools uit te proberen op een manier waarbij er veel gemeenschapsondersteuning is en veel ervaren deelnemers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en kennis door te geven aan nieuwe gebruikers op de cryptomarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.